1 ou, lapte si faina- Asa se fac cele mai gustoase gogosi.

Rețetă pentru Chifle Pufoase:

**Ingrediente:**

– 9 g de drojdie uscată
– 240 ml apă
– 1 ou
– 2 lingurițe de zahăr
– 8 g de zahăr vanilat
– coajă de portocală
– 3 linguri de ulei vegetal
– 150 ml de lapte
– 400 g de făină
– 6 g de praf de copt
– ¼ linguriță de sare
– 1 linguriță de unt

**Mod de preparare:**

1. Diluați drojdia uscată în apa fierbinte pentru a crea un fel de aluat.

2. Într-un castron separat, spargeți oul, adăugați zahărul vanilat și zahărul obișnuit, apoi coaja de portocală.

3. Amestecați ingredientele cu oul și adăugați treptat uleiul vegetal.

4. Turnați laptele în amestecul de ouă, apoi adăugați făina amestecată cu praful de copt în porții și puțină sare.

5. Framântați aluatul, adăugând și untul suplimentar.

6. După formare, acoperiți recipientul cu folie și lăsați-l să crească timp de jumătate de oră.

7. Împărțiți aluatul în două părți egale și întindeți straturi rotunde groase.

8. Chiflele plate trebuie împărțite în 8 triunghiuri, asemănătoare cu pizza.

9. Încingeți uleiul vegetal într-o tigaie și puneți triunghiurile de aluat în el.

10. Prăjiți chiflele la foc mediu până se rumenesc frumos.

11. După gătire, se recomandă stropirea chiflelor cu zahăr pudră.

Aceste chifle sunt rapide și nu necesită mult timp de framântare. Poftă bună!

Leave a Comment