Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a deteriorat?! Oamenii sunt îngrijorați de când a primit diagnosticul de cancer, iar gestul plin de disperare al Prințului William i-a înspăimântat pe toți.

Familia Regală a Marii Britanii se află într-o situație delicată după ce Regele Charles și Kate Middleton au făcut publică lupta lor împotriva cancerului. În timp ce cei doi primesc tratamentul necesar, ultimele acțiuni ale membrilor Familiei Regale au stârnit speculații cu privire la starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton.

Semne că starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton se agravează

Speculațiile privind starea de sănătate a Prințesei de Wales au crescut după ce Prințul William a anunțat că nu va participa la reuniunea bienală a șefilor de guvern din Commonwealth (CHOGM), programată pentru 24 octombrie 2024 în Samoa. Motivul invocat a fost necesitatea de a rămâne alături de soția sa în aceste momente dificile.

Această decizie a stârnit întrebări cu privire la gravitatea situației lui Kate Middleton. Deși se aștepta ca Prințul William să îl înlocuiască pe Regele Charles la CHOGM, absența sa a alimentat speculațiile cu privire la starea de sănătate a Prințesei Kate. Mulți au interpretat decizia ca fiind un indiciu că starea ei de sănătate ar fi mai gravă decât s-a crezut inițial.

Decizia Prințului William a generat îngrijorări

Cu toate acestea, Familia Regală nu a oferit detalii suplimentare despre evoluția stării de sănătate a Prințesei. Decizia lui William de a rămâne alături de soția sa în aceste momente dificile a generat speculații și îngrijorări în rândul opiniei publice.

„Participarea la CHOGM nu este ceva ce William să își poată asuma în acest moment din cauza sănătății lui Kate și, deși Anne și alți membri ai familiei regale fac o treabă grozavă pentru a acoperi golurile, ei nu sunt priviți ca având un rang suficient de înalt pentru a reprezenta suveranul ca lider al Commonwealth-ului”, notează Express UK.

Leave a Comment

“Mirela Vaida ne prezintă o rețetă SIMPLĂ de COZONAC MOLDOVENESC cu umplutură de nucă. “Este o rețetă pe care o pregătea mama mea. Garantez că rezultatul va fi un cozonac pufos și aromat”.

Mirela Vaida, reteta pentru cozonacul moldovenesc, împărtășită cu căldură și nostalgie. “Este o rețetă pe care o făcea mama când eram acasă. Așa o știu de la ea, așa o să o fac și eu. Este vorba despre cozonacul moldovenesc cu umplutură de nucă și rahat”, a mărturisit prezentatoarea de la Acces Direct.

Ingrediente pentru aluatul cozonacului:

– aproximativ 2 kg de făină albă
– apă minerală
– sare
– zahăr
– drojdie umedă sau uscată, dizolvată în lapte călduț
– unt gras și smântână grasă
– coajă de lămâie rasă
– esențe
– 6 ouă
– lapte călduț

Mod de preparare aluat:

“În primul rând, presărăm sarea peste făină, după care punem zahărul în cuibăraș. Apoi adăugăm drojdia dizolvată în lapte cald și amestecăm. Trebuie să știți că eu nu folosesc cantități precise, totul se face după ochi. Nu urmez rețete profesionale, ci gătesc după inspirație.

Acum adaug untul tăiat cubulețe. Este un unt gras și îl amestecăm cu făina și cu laptele. Adaug și câteva linguri bune de smântână. Amestecăm, apoi adăugăm ouăle. La cozonacul moldovenesc se pun multe ouă. Mama, de exemplu, punea patru ouă la un kilogram de făină sau chiar cinci. Eu voi pune șase ouă.

Apoi adaugăm, pe rând, 6-7 gălbenușuri și amestecăm. Mai adăugăm și lapte, pentru a omogeniza compoziția. Adaugăm coaja de lămâie rasă și amestecăm bine. Punem și un pic de esență de rom, portocală și lămâie. Continuăm să omogenizăm, adăugând puțin lapte și apă minerală, pentru a aerisi aluatul. Începem să frământăm.

Aluatul este galben datorită gălbenușurilor, așa cum se face în Moldova. Chiar dacă nu am folosit foarte multe ouă, se poate observa că aspectul cozonacului este autentic. Îl voi lăsa să crească cam o oră, acoperit”, a explicat Mirela Vaida pe canalul său de YouTube, conform giveawayromania.com.

Ingrediente pentru umplutură:

– rahat tăiat cubulețe, dat prin zahăr pudră
– 1 kg de miez de nucă
– zahăr
– cacao
– lapte
– esențe
– stafide

Preparare umplutură cozonac moldovenesc:

“Luăm miezul de nucă, adăugăm zahăr și cacao și amestecăm. Turnăm puțin lapte și trebuie să obținem o pastă densă. Nu trebuie să fie prea lichidă, deoarece trebuie să se așeze bine pe foaia de cozonac. Amestecăm până se omogenizează bine.

Adăugăm puțină esență de rom, lămâie și portocală și amestecăm. O lăsăm așa să se omogenizeze. Luăm puțin unt și ungem tăvile, pentru a preveni lipirea cozonacului.

După ce aluatul a crescut, îl împărțim în patru, pentru că voi face doi cozonaci împletiți. Începem să întindem aluatul și adăugăm multă umplutură de nucă pe fiecare bucată. Acum, deasupra umpluturii, punem rahat și stafide. Apoi rulăm fiecare bucată și împletim două câte două, apoi le așezăm în tavi.

Le acoperim și le lăsăm încă zece minute, în timp ce preîncălzim cuptorul. Între timp, am pregătit un amestec dintr-un gălbenuș și ulei de măsline, cu care vom unge cozonacii înainte de a-i pune la cuptor. La copt, îi lăsăm aproximativ 45 de minute”, a mai adăugat Mirela Vaida.

Leave a Comment