Ce viață de lux duce Nadia Comăneci în America. Iată cum arată casa pe care o posedă în SUA. Locuința este uluitoare

Nadia Comăneci, cunoscută sub numele de “Zeița de la Montreal”, a sărbătorit recent împlinirea vârstei de 60 de ani și a atins și un sfert de secol de la căsătoria cu fostul mare gimnast american, Bart Conner (63 de ani). Cei doi împărtășesc un fiu, Dylan Paul, în vârstă de 15 ani.

Familia Conner-Comăneci se bucură de o avere considerabilă, care le-a permis să trăiască într-o locuință pe măsura faimei lor.

Nadia Comăneci, care a rescris istoria gimnasticii la Jocurile Olimpice de la Montreal în 1976, obținând primul 10 din istoria competiției, locuiește în SUA încă din 1989. La sfârșitul lui noiembrie 1989, Nadia a decis să fugă din România, care era condusă de Nicolae și Elena Ceaușescu, fiind copleșită de presiuni și amenințări.

La vârsta de 27 de ani, Nadia Comăneci și-a început o nouă viață în SUA. Aici, ea l-a reîntâlnit pe Bart Conner, omul cu care legase o prietenie încă din 1976. Bart Conner este considerat unul dintre cei mai mari gimnași din istoria SUA, fiind dublu campion olimpic în 1984 la Los Angeles și campion mondial.

După 15 ani de la prima lor întâlnire, Nadia și Bart au hotărât să-și facă o viață și o casă împreună. Familia Conner-Comăneci locuiește în Norman, Oklahoma, într-o locuință elegantă și spațioasă, evaluată la aproximativ 400.000 de dolari. Construită în 1992, casa dispune de 4 dormitoare, 4 băi și o piscină în curtea din spate, cu o suprafață totală de 310 metri pătrați.

Pe lângă aceasta, Nadia și Bart dețin și o casă de vacanță în stațiunea Venice Beach, California, evaluată la 2 milioane de dolari, unde petrec de obicei sărbătorile de iarnă.

Leave a Comment

Cozonac după rețeta bunicii – iată ce să eviți pentru a-l obține pufos și delicios…

Cozonac după rețeta bunicii: cum să-l prepari ca să fie pufos și aromat? Ingrediente necesare: 1 kg de făină albă, 8 gălbenușuri la temperatura camerei, 50 g drojdie, 500 ml lapte, un ou mic amestecat cu 4-5 linguri de lapte pentru uns, 200 g unt plus 30 g pentru uns tăvile, esență de rom și vanilie, 2 linguri ulei, 3 linguri coajă de lămâie și portocală, 300 g zahăr, 1 linguriță sare.

Pentru umplutură ai nevoie de: 250 g miez de nucă copt și măcinat, 8 albușuri bătute spumă, esență de rom, 3 linguri cacao, 300 g zahăr. Mod de preparare: Într-o cană cu lapte cald se adaugă 3 linguri de făină și, după răcire, se incorporează drojdia și o lingură rasă de zahăr, apoi se lasă să fermenteze într-un loc călduros până își dublează volumul.

Gălbenușurile se mixează cu zahărul într-un bol adânc, adăugându-se sarea, uleiul, esențele și coaja de lămâie și portocală, și 100 g de unt topit. Amestecul fermentat se combină cu gălbenușurile, se adaugă laptele călduț și se omogenizează. Se încorporează făina treptat și se frământă până când aluatul devine nelipicios. La final se adaugă restul de unt topit și se continuă frământarea pentru aerare. Aluatul se acoperă cu un șervet sau folie și se lasă la dospit pentru 50-60 de minute.

Între timp, se pregătește umplutura și se preîncălzește cuptorul. Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul și se mixează până se întăresc, apoi se încorporează cacaoa, esența de rom și nucile măcinate. Se lasă umplutura deoparte. După dospire, aluatul se împarte în patru, se întinde fiecare parte pe un blat ușor uns cu ulei și se aplică umplutura pe lungimea fiecărei foi, apoi se rulează. Cozonacii se așează în tăvi unse și tapetate, se ung cu amestecul de lapte și ou, se presară zahăr și se lasă să crească pentru 20-30 de minute. Se coc în cuptor pentru 45-50 de minute și se testează cu o scobitoare pentru a verifica dacă sunt bine făcuți.

Sfaturi pentru un cozonac reușit: Nu folosiți ingrediente reci, evitați curenții de aer după ce aluatul este frământat și asigurați-vă că toate ingredientele lichide sunt călduțe. Nu adăugați sare direct peste drojdie. Acesta este secretul unui cozonac perfect pufos și delicios, direct din caietul bunicii!

Leave a Comment