O fată a fost îndemnată să îi mărturisească Sfintei Parascheva cea mai arzătoare dorință pe care a avut-o în copilărie.

Povestea fascinantă a tinerei acesteia a devenit virală pe internet, subliniind faptul că minunile sunt prezente în fiecare colț al vieții noastre, chiar și atunci când nu ne așteptăm.

Dorința ei cea mai profundă și emoționantă
Minunile nu țin cont de limitele timpului sau așteptărilor, iar povestea tinerei noastre este o dovadă clară în acest sens. Încă din copilărie, sub îndrumarea iubitoare a bunicii sale, tânăra a fost încurajată să-și formuleze cele mai profunde dorințe către Sfânta Parascheva. Fără ezitare, cu toată sinceritatea și inocența specifică copiilor, ea și-a exprimat dorința cea mai arzătoare. Cu trecerea timpului, visul ei a fost uitat, acoperit de valurile timpului.

După zece ani, într-o zi aparent obișnuită, tânăra a primit o veste care i-a cutremurat sufletul. Dorința ei cea mai profundă și emoționantă s-a împlinit. Fără să înțeleagă complet cum și de ce, ea a fost admisă la Facultatea de Farmacie, exact așa cum își dorise atât de mult în copilărie. Acest eveniment neașteptat a fost cu adevărat o minune în viața tinerei, oferindu-i o lecție prețioasă despre puterea rugăciunii și a credinței de a face lucruri imposibile posibile.

Experiența unui pelerin la moaștele Sfintei Parascheva
În fiecare an, în apropierea zilei de 14 octombrie, pelerinii din întreaga țară și chiar din străinătate se adună la Iași pentru a se închina la moaștele Sfintei Parascheva. Printre aceștia se numără oameni cu inimi pline de speranță și dorințe, care caută alinare sau răspunsuri la rugăciunile lor.

Un pelerin în special a captat atenția prin gestul său neobișnuit. Acesta a adus cu el un covor, pe care l-a rulat cu grijă și l-a atins de racla cu moaștele sfintei. Gestul său a surprins pe mulți, dar bărbatul a explicat că a dorit să aducă un dar special Sfintei Parascheva în ziua ei de sărbătoare. Deși neobișnuit, acest act de credință a demonstrat că fiecare persoană are modalitățile sale unice de a se apropia de divinitate și de a-și exprima respectul și dorințele.

În timpul pelerinajului, au existat și alte persoane care au atins racla cu tot felul de obiecte. Unii au pus bancnote, ca semn de recunoștință sau pentru a-și exprima dorința de prosperitate, iar alții au atins racla cu haine sau alte obiecte personale, dorind să lase o parte din ei în acel loc sacru. Cu toate acestea, unii pelerini s-au simțit confuzi de gesturile neobișnuite și inedite ale celorlalți, subliniind că rugăciunea ar trebui să fie un act de sinceritate și închinare, fără adăugarea de elemente ciudate sau neobișnuite.

Această poveste, deși aparent neobișnuită, ne amintește că credința poate fi manifestată în multe feluri diferite și că fiecare om are o relație unică și personală cu divinitatea. Fie că ne rugăm cu cuvinte, cu gesturi sau cu obiecte simbolice, important este să avem o inimă deschisă și sinceră în fața lui Dumnezeu.

Astfel, povestea tinerei și gestul neobișnuit al pelerinului cu covorul vor rămâne în memoria celor care le-au auzit, aducându-le speranță și alinare în momentele dificile din viață și încredere în puterea credinței lor interioare.

Leave a Comment

Dan Negru a explodat: “Școala românească este plină de copii care sunt deja obosiți”

În Polonia, guvernul condus de Donald Tusk a făcut un pas radical în reforma sistemului educațional: eliminarea temelor pentru acasă. Această mișcare a fost promisă încă din campania electorală, deoarece tot mai mulți copii sufereau de oboseală cronică. Cu toate acestea, această schimbare a stârnit dezbateri aprinse, polarizând opinii și aducând în prim-plan întrebări despre rolul școlii în formarea viitoarelor generații.

Dan Negru, care își trimite copiii la o școală de stat, își împărtășește propriile opinii legate de această temă. În viziunea sa, școala ar trebui să se concentreze mai mult pe formarea caracterului și a abilităților de învățare, decât pe sarcini repetitive și obositoare.

„Gata cu temele pentru acasă în școli! Elevii nu vor mai primi teme pentru acasă, guvernul a promis asta în campania electorală pentru că tot mai mulți copii suferă de oboseală cronică. Se întâmplă în Polonia unde guvernul Donald Tusk a luat decizia! Două extreme, noi și ei. Toți am pierdut calea de mijloc.

Copiii mei sunt la o școală de stat și au teme pe care nici eu, nici soția mea uneori nu le putem rezolva. Menirea școlii este să formeze oameni, nu elite. Să te învețe să înveți. Gramada de teme îi învață pe părinți să învețe. Școala românească este ticsită cu copii care sunt obosiți deja și care vor deveni adulți epuizați și ușor de manipulat.

Un copil educat doar de școală este un copil needucat. Treaba școlii este să facă om din om. Apoi, mai târziu, în liceu și facultate, să formeze profesioniști. Noi am pierdut măsura! Un bun profesor te pune pe gânduri și acasă, fără să-ți dea o temă pentru acasă”, a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

Astfel, eliminarea temelor pentru acasă poate fi privită ca un pas către un sistem educațional mai echilibrat și mai orientat către dezvoltarea integrală a elevilor. Un profesor care își inspiră elevii și îi provoacă să gândească critic poate obține mai mult decât prin simple teme pentru acasă. Învățarea ar trebui să fie un proces captivant și motivant, nu o sarcină care să-i epuizeze pe elevi și pe părinți deopotrivă.

Leave a Comment