Dan Negru a explodat: “Școala românească este plină de copii care sunt deja obosiți”

În Polonia, guvernul condus de Donald Tusk a făcut un pas radical în reforma sistemului educațional: eliminarea temelor pentru acasă. Această mișcare a fost promisă încă din campania electorală, deoarece tot mai mulți copii sufereau de oboseală cronică. Cu toate acestea, această schimbare a stârnit dezbateri aprinse, polarizând opinii și aducând în prim-plan întrebări despre rolul școlii în formarea viitoarelor generații.

Dan Negru, care își trimite copiii la o școală de stat, își împărtășește propriile opinii legate de această temă. În viziunea sa, școala ar trebui să se concentreze mai mult pe formarea caracterului și a abilităților de învățare, decât pe sarcini repetitive și obositoare.

„Gata cu temele pentru acasă în școli! Elevii nu vor mai primi teme pentru acasă, guvernul a promis asta în campania electorală pentru că tot mai mulți copii suferă de oboseală cronică. Se întâmplă în Polonia unde guvernul Donald Tusk a luat decizia! Două extreme, noi și ei. Toți am pierdut calea de mijloc.

Copiii mei sunt la o școală de stat și au teme pe care nici eu, nici soția mea uneori nu le putem rezolva. Menirea școlii este să formeze oameni, nu elite. Să te învețe să înveți. Gramada de teme îi învață pe părinți să învețe. Școala românească este ticsită cu copii care sunt obosiți deja și care vor deveni adulți epuizați și ușor de manipulat.

Un copil educat doar de școală este un copil needucat. Treaba școlii este să facă om din om. Apoi, mai târziu, în liceu și facultate, să formeze profesioniști. Noi am pierdut măsura! Un bun profesor te pune pe gânduri și acasă, fără să-ți dea o temă pentru acasă”, a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

Astfel, eliminarea temelor pentru acasă poate fi privită ca un pas către un sistem educațional mai echilibrat și mai orientat către dezvoltarea integrală a elevilor. Un profesor care își inspiră elevii și îi provoacă să gândească critic poate obține mai mult decât prin simple teme pentru acasă. Învățarea ar trebui să fie un proces captivant și motivant, nu o sarcină care să-i epuizeze pe elevi și pe părinți deopotrivă.

Leave a Comment

O recunoști? Este una dintre cele mai apreciate actrițe din România și arată încă minunat, chiar și la 50 de ani.

La aproape 50 de ani, vârstă pe care o va împlini în luna noiembrie, Daniela Nane rămâne una dintre cele mai remarcabile prezențe din showbizul autohton, reținându-și frumusețea și strălucirea care au făcut-o cunoscută. Cu toate că moștenirea genetică poate juca un rol important, nu trebuie subestimate eforturile depuse de actriță pentru a-și menține trupul și chipul în formă.

Fotografiile postate pe rețelele de socializare demonstrează că frumoasa actriță arată din ce în ce mai bine de-a lungul anilor. Recent, la un eveniment de elită, Daniela Nane a publicat o imagine în care strălucește. Cu o siluetă impecabilă și o expresie radiind de vitalitate și liniște, Daniela Nane pare cu cel puțin 20 de ani mai tânără decât vârsta sa.

Cum arată Daniela Nane la vârsta de 50 de ani

Fiind una dintre cele mai apreciate actrițe și deținând titlul de Miss România, presiunea de a arăta impecabil este extrem de mare. La aproape 50 de ani, Daniela Nane, căsătorită din 2016 cu Daniel Cioroianu, reușește să se mențină în formă, așa cum indică o fotografie recent postată pe Facebook. În această poză, apare într-o rochie verde mulată care evidențiază grația trupului său. Cum reușește să arate atât de bine? Secretul stă într-un stil de viață echilibrat.

„Nu mă privez de somn, îmi desfășor munca cu pasiune și sunt mereu calmă și veselă. Mănânc ce-mi place, dar cu măsură și la momentul potrivit. Consum rar cafea și alcool, evit carnea și prefer dulciurile. Dacă iau în greutate 2-3 kilograme, iau măsuri, adopt o dietă ușoară, bogată în legume și săracă în carbohidrați, și îmi dedic timp pentru tratamente corporale”, a dezvăluit Daniela Nane pentru revista Kudika.

În 1991, Daniela Nane a fost încoronată Miss România, devenind astfel prima reprezentantă a țării noastre la concursul Miss Universe… și această experiență continuă să o influențeze, chiar și după două decenii. Actrița, care se apropie de vârsta de 50 de ani, păstrează un aspect impecabil și acum, dar recunoaște că secretul stă într-un stil de viață echilibrat și în evitarea exceselor. De asemenea, contribuie la acest lucru și faptul că are o familie fericită și o carieră care îi aduce satisfacții.

„Meniul meu se bazează pe legume și produse lactate, evit zahărul și carnea, nu rămân trează noaptea, nu am fumat niciodată, am renunțat la cafea și consum alcool foarte rar – un pahar de șampanie este suficient. De asemenea, mă demachiez în fiecare seară, îngrijesc pielea cu produse de calitate și fac o profesie care mă împlinește. Toți membrii familiei sunt sănătoși, iubesc și am încredere în Dumnezeu, astfel încât găsesc motive să fiu senină, să mă simt bine și să zâmbesc, mulțumind cerului!”, a declarat Daniela Nane într-un interviu pentru revista „Taifasuri’.

Leave a Comment