De păstrat pentru Paște! Pască tradițională cu brânză dulce.

Iată cum poți pregăti o delicioasă și tradițională pască cu brânză dulce pentru sărbătoarea Paștelui:

Ingrediente pentru aluat:

500g făină albă
200ml lapte călduț
100g unt topit
2 ouă
50g zahăr
1 pliculeț de drojdie uscată (7g)
Coajă rasă de la o lămâie
Un praf de sare
Ingrediente pentru umplutură:

500g brânză de vaci (sau brânză de coajă proaspătă)
150g zahăr
3 ouă
100g stafide (opțional)
Esență de vanilie (opțional)
Coajă rasă de la o lămâie
Pentru uns:

1 ou bătut pentru glazură

Instrucțiuni:
1. Pregătirea aluatului:

Într-un bol mare, amestecă drojdia uscată cu laptele călduț și o linguriță de zahăr. Lasă amestecul să stea timp de 5-10 minute până când drojdia se activează și începe să facă spumă.
Într-un alt castron, bate ouăle cu zahărul rămas, untul topit și coaja rasă de lămâie.
Adaugă amestecul de drojdie activată în compoziția de ou și amestecă bine.
Adaugă treptat făina și sarea, frământând până obții un aluat moale și elastic. Poate fi necesar să adaugi mai multă făină sau lapte, în funcție de consistența aluatului.
Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul să crească într-un loc cald timp de aproximativ 1 oră sau până când își dublează volumul.

2. Pregătirea umpluturii:

Într-un castron mare, amestecă brânza de vaci (sau brânza de coajă proaspătă) cu zahărul, ouăle, stafidele (dacă folosești) și coaja rasă de lămâie. Poți adăuga și esență de vanilie pentru aromă, dacă dorești.
Amestecă bine până când toate ingredientele sunt încorporate uniform. Umplutura trebuie să fie omogenă și netedă.

3. Asamblarea și coacerea pascăi:

După ce aluatul a crescut, împarte-l în două părți egale.
Întinde prima parte a aluatului pe o suprafață presărată cu făină, sub formă rotundă sau ovală, suficient de mare pentru a acoperi fundul și pereții unei tăvi de copt.
Transferă aluatul întins în tavă și nivelează-l uniform pe fund și pereți.
Turnează umplutura de brânză peste aluat și distribuie-o uniform.
Întinde a doua parte a aluatului și acoperă umplutura de brânză, sigilând bine marginile.
Poți decora pască cu modele tradiționale sau cruci folosind aluatul rămas.
Lasă pască să crească din nou în tavă pentru aproximativ 30 de minute, acoperită cu un prosop curat.

4. Coacerea pascăi:

Preîncălzește cuptorul la 180°C.
După ce a crescut din nou, unse pască cu ou bătut pentru a-i da o crustă frumoasă și aurie.
Coace pască în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când crusta este aurie și umplutura este fermă la atingere.

5. Servirea:

Lasă pască să se răcească în tavă timp de aproximativ 10-15 minute înainte de a o tăia în bucăți.
Poți servi pască la temperatura camerei sau ușor călduță, alături de un ceai sau cafea.
Această pască tradițională cu brânză dulce este perfectă pentru masa de Paște și va fi cu siguranță apreciată de familie și prieteni. Poftă bună!

Leave a Comment

Kate Middleton, prima apariție după ce a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer!

Kate Middleton este în centrul atenției după ce s-a aflat că ar putea face o primă apariție publică în luna iunie, aceasta fiind prima ei apariție după ce a primit un diagnostic medical grav. Există speranța că, dacă starea ei de sănătate îi va permite, ea va participa la un eveniment dedicat Regelui Charles.

Expertul regal Gareth Russell a declarat pentru Us Weekly că există posibilitatea ca Middleton să fie suficient de sănătoasă pentru a participa la ceremonia „Trooping the Color”, care va avea loc în luna iunie, însă precizează că acest lucru poate să se schimbe de la o zi la alta.

„Națiunea speră că starea ei de sănătate se va îmbunătăți”, a adăugat expertul regal Tessa Dunlop. „Monarhia are nevoie de ea”, a subliniat aceasta.

În prezent, Kate Middleton se află în tratament pentru cancer, o veste care a șocat întreaga opinie publică atunci când a fost anunțată în luna martie. După această dezvăluire, Palatul Kensington a transmis că Middleton se va întoarce în fața opiniei publice și își va relua îndatoririle regale odată ce starea ei de sănătate îi va permite acest lucru.

Înainte de a dezvălui diagnosticul său, existau deja speculații cu privire la prezența ei la ceremonia „Trooping the Color 2024”. Ministerul Apărării din Anglia anunțase anterior că Middleton urma să participe la acest eveniment, dar ulterior Palatul Kensington a negat acest lucru și numele ei a fost eliminat de pe site-ul oficial al evenimentului.

După șocul inițial al vestii despre diagnosticul de cancer, care a implicat și faptul că va trebui să își asume un rol mai important în monarhie din cauza diagnosticului similar al Regelui Charles, Kate Middleton și Prințul William au ales să petreacă vacanța de Paște departe de ochii lumii, în Norfolk, alături de cei trei copii ai lor.

Surse apropiate familiei regale britanice dezvăluie că Middleton se confruntă cu o anxietate intensă din cauza bolii, dar și din cauza responsabilităților sale crescute în contextul diagnosticului de cancer al Regelui Charles.

Această situație marchează una dintre cele mai dificile perioade pentru familia regală britanică, iar viitorul monarhiei britanice se află într-un moment de incertitudine, având în vedere problemele de sănătate cu care se confruntă atât Kate Middleton, cât și Prințul Charles.

Leave a Comment