Rețeta originală a Gabrielei Cristea pentru un cozonac moale și gustos.

Gabriela Cristea împărtășește generos rețeta sa pentru un desert delicios, cozonacii, o tradiție de Paște îndrăgită de mulți. Prezentatoarea de la Antena Stars dezvăluie pas cu pas cum să pregătești acești cozonaci pufoși și aromati, dezvăluindu-și trucurile pentru a obține rezultate perfecte. Cu dragoste pentru bucătărie și dorința de a împărtăși bucuria gastronomică, Gabriela Cristea ne ghidează în aventura preparării acestui desert minunat.

Pentru a pregăti această delicatesă de Paște, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
– 1 kilogram de făină
– 300 grame de zahăr
– 250 grame de nuci
– unt
– ulei
– zahăr pudră
– 14 grame de drojdie
– zahăr vanilat Bourbon
– ciocolată
– un strop de sare
– 400 mililitri de lapte
– 3 ouă întregi și 3 gălbenușuri
– 3 albușuri pentru cremă

Pentru a obține cele mai bune rezultate, Gabriela recomandă să lași ingredientele să ajungă la temperatura camerei timp de câteva ore înainte de a începe pregătirea, evitând expunerea la frig sau la curent.

Procesul de preparare începe cu pregătirea maiei pentru cozonaci, care se face din 10 ml de lapte călduț, 15 grame de drojdie și o linguriță de zahăr. Maiaua se amestecă apoi cu puțină făină și se lasă să dospească în două etape. După prima dospire, aluatul se întinde din nou și se lasă să crească la temperatura camerei, apoi se porționează.

Pentru crema de cozonaci, Gabriela bate 3 albușuri spumă cu un strop de sare, adaugă zahăr și ciocolată, amestecând cu grijă pentru a menține spuma pufoasă.

Unul dintre secretele Gabrielei pentru a evita arderea cozonacilor în cuptor este acoperirea tavilor cu pungi de plastic, facilitând ultima etapă de dospire, care durează aproximativ o oră și jumătate.

Înainte de a-i coace, cozonacii sunt unși cu albuș de ou și sare, iar în timpul coacerii sunt atent monitorizați pentru a evita supra-coacerea. Gabriela recomandă coacerea la temperaturi de 170 – 175°C, timp de 25 de minute fără a deschide cuptorul, apoi reducerea temperaturii și coacerea suplimentară timp de încă 25 de minute la aproximativ 165°C, acoperindu-i cu folie de aluminiu pentru a evita arsurile.

La final, cozonacii sunt lăsați să se răcească, iar pentru a le conferi un aspect lucios și atrăgător, sunt unși cu apă și zahăr.

Gabriela Cristea împărtășește această rețetă cu drag, încurajându-ne să ne bucurăm de magia sărbătorilor de Paște alături de cei dragi și de un desert delicios preparat cu dragoste și pasiune în propria bucătărie.

Leave a Comment

Carmen nu poate să suporte o altă dezamăgire și a făcut primele declarații:

Decizia de separare a cuplului a fost luată ca urmare a apariției unor imagini compromițătoare cu celebrul artist Vali Vijelie. Recent, acesta a fost surprins în compania unei alte femei, o situație care a fost imposibil de trecut cu vederea de către partenera sa de viață. Confruntată cu această situație, Carmen Rusu, soția artistului, a luat o decizie neașteptată cu privire la viitorul lor.

Surprinzătorul moment al surprinderii manelistului alături de o altă femeie a fost un punct de cotitură în relația lor. După 28 de ani petrecuți împreună, Vali Vijelie și soția sa și-au anunțat despărțirea, marcând sfârșitul unei epoci în mediul showbiz-ului românesc. Fotografiile publicate de Cancan.ro au arătat clar apropierea și fericirea aparentă a celor doi în prezența celuilalt.

Sursele din anturajul cuplului au dezvăluit că cei doi au fost surprinși urcând în aceeași mașină și părăsind zona către un complex rezidențial de lux din București. În ciuda inițialului refuz al Cărmeni Rusu de a comenta situația, ulterior ea a oferit mai multe detalii despre decizia sa.

În ceea ce privește Carmen Rusu, aceasta este conștientă de infidelitatea soțului său și a decis să meargă pe drumuri separate, continuându-și viața independent. Cu toate acestea, a menționat că va rămâne alături de el din considerente financiare, pentru confortul său și al copiilor lor.

“Nu mai este important pentru mine unde sau cu cine apare. De acum încolo, fiecare își va urma propriul drum. Eu rămân cu el strict din punct de vedere financiar, pentru mine și pentru copiii noștri. De acum încolo, fiecare va își va trăi viața în mod independent. Nu mai doresc să fiu implicată în viața lui. Nu doresc să fiu contactată de nimeni. Este important să fie clar pentru toată lumea că nu mai am nimic de-a face cu el”, a declarat Carmen Rusu pentru Fanatik.ro, exprimându-și hotărârea fermă.

Leave a Comment