Când am dat peste această rețetă, am știut imediat ce voi găti pentru cină!

Această rețetă de Casserola de Cotlet de Porc și Cartofi Gratinati este o adevărată încântare pentru simțuri, perfectă pentru a fi savurată în timpul cinei în familie sau la întâlniri cu cei dragi.

Originea acestei mâncăruri delicioase este încă învăluită în mister, dar rezultatul final este o combinație perfectă între două preparate clasice și reconfortante care au fost iubite de-a lungul timpului în multe gospodării. Prin îmbinarea cotletelor de porc fragede cu cartofii tăiați subțire și așezate într-un sos cremos, obținem o casserolă care promite să încânte toate simțurile.

Această casserolă indulgentă, bogată în arome, reprezintă o masă completă în sine, fiind totuși perfect complementată de garnituri ușoare, precum o salată verde crocantă, broccoli aburit, morcovi glazurați sau fasole verde sote, care echilibrează cu grație bogăția și consistența preparatului. Pentru cei care apreciază textura crocantă, pâinea cu usturoi sau chiflele sunt adiții excelente pentru a înmuia deliciosul sos.

Rețetă: Casserola de Cotlet de Porc și Cartofi Gratinati

Ingrediente:
– 4 cotlete de porc cu os, cam de 2,5 cm grosime
– Sare și piper, după gust
– 1 lingură de ulei vegetal
– 1 ceapă mare, tăiată subțire
– 3 căței de usturoi, mărunțiți
– 3 linguri de făină albă
– 1 1/2 cești de lapte
– 1 ceașcă de supă de pui
– 2 kilograme de cartofi, tăiați subțire
– 1 ceașcă de brânză cheddar rasă
– 1 linguriță de boia de ardei dulce
– Pătrunjel proaspăt, tocat (pentru decor)

Instrucțiuni:
1. Preîncălziți cuptorul la 175°C.
2. Condimentați cotletele de porc cu sare și piper.
3. Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mediu-ridicat. Rumeniți cotletele de porc pe ambele părți și le puneți deoparte.
4. În aceeași tigaie, gătiți ceapa și usturoiul până devin transparente.
5. Adăugați făina pentru a face un roux, amestecând timp de un minut.
6. Treptat, adăugați laptele și supa de pui, amestecând până se îngroașă. Luați de pe foc.
7. Stratificați jumătate din cartofi într-un vas de casserolă. Acoperiți cu jumătate din sos și brânză.
8. Repetați cu restul de cartofi, sos și brânză. Presărați cu boia de ardei dulce.
9. Așezați cotletele de porc deasupra straturilor.
10. Acoperiți cu folie de aluminiu și coaceți timp de 1 oră.
11. Îndepărtați folia și coaceți încă 15-20 de minute până când cotletele și cartofii sunt moi.
12. Lăsați să stea timp de 10 minute înainte de a servi.
13. Decorați cu pătrunjel proaspăt tocat.

Bucurați-vă de această delicioasă Casserolă de Cotlet de Porc și Cartofi Gratinati alături de garniturile preferate, pentru o masă satisfăcătoare și reconfortantă, care va aduce bucurie întregii familii.

Leave a Comment

Motivul real pentru care Adela Popescu a renunțat la televiziune. A determinat-o să-și dea demisia pe loc: “Nu este o glumă!”.

Adela Popescu, o prezență cunoscută pe micile ecrane, a ales să se retragă din lumea televiziunii de aproape doi ani. Această absență surprinzătoare a vedetei a stârnit curiozitatea fanilor, care au fost îngrijorați de lipsa ei din lumina reflectoarelor. Chiar dacă și-a promis că nu va sta prea mult timp departe de public, Adela Popescu nu a revenit încă în atenția telespectatorilor. Dar care a fost adevăratul motiv pentru care și-a pus cariera pe pauză?

Sărbătoarea sosirii celui de-al treilea băiețel în viața ei a marcat momentul în care Adela Popescu a decis să părăsească conducerea emisiunii Vorbește Lumea. După naștere, aceasta a ales să-și amâne revenirea pe micile ecrane, preferând să se alăture emisiunii “Sunt celebru, scoate-mă de aici” în Republica Dominicană alături de Cabral. După încheierea proiectului în Republica Dominicană, fanii s-au așteptat ca Adela să revină în matinalul pe care l-a prezentat timp îndelungat. Cu toate acestea, vedeta a ales să-și acorde o pauză și să renunțe la emisiune.

Motivul care a stat în spatele deciziei lui Adela Popescu de a renunța la televiziune a fost legat de echilibrul dintre viața profesională și cea de mamă. După ce a adus pe lume al treilea copil, vedeta s-a simțit copleșită de responsabilitățile maternității și de presiunea carierei sale. Astfel, confruntată cu oboseală extremă și cu sentimentul că nu poate petrece suficient timp alături de copiii ei, Adela a luat decizia de a-și pune familia și bunăstarea pe primul loc.

„S-au schimbat enorm de multe lucruri. În primul rând, eu am renunțat să mai fac televiziune o vreme și cei care mă întâlnesc îmi spun în permanență că nu pot să fac asta, trebuie să fac televiziune, dar ei nici nu au înțeles, însă nici nu trebuie să înțeleagă nimeni, eu am înțeles câtă nevoie aveam să petrec timp cu copiii mei în această etapă de vârstă a lor.

Când l-am născut pe Alexandru, el avea două luni când eu m-am întors la emisiune. Îmi amintesc că mă mulgeam, lăsam lăptic acasă, mă întorceam cât mai repede acasă. După ce l-am născut pe Andrei, la șapte luni m-am întors la emisiune și a fost foarte bine, pentru că relațiile sociale te fac să depășești anumite momente grele.

Însă după ce am născut al treilea copil, nu a fost vorba de un declic major, dar imediat după ce mă întorceam de la emisiune, mă așezam lângă ei să mă joc și tot ce-mi doream era să mă culc, nu e glumă, eram într-o stare de oboseală absolut îngrozitoare. Simțeam că nu mai e nimic luminos și am zis că e suficient și tare bine îmi e acum. Eu resimt oboseala unui om care are 20 de ani de muncă intensă.”, a declarat Adela Popescu, în cadrul podcast-ului realizat de Mihai Morar.

Decizia de a se concentra pe familia sa și de a se dedica creșterii copiilor a fost una luată cu multă grijă și reflectare de către Adela Popescu, care și-a prioritizat fericirea și echilibrul personal.

Leave a Comment