Mamă și fiică pilotează împreună un avion. Povestea impresionantă care a făcut ocolul lumii

Parinții lui Donna au făcut din zbor o parte integrantă a vieții lor, iar pentru ea, a devenit o alegere firescă să urmeze aceeași cale. „A fost o rutină plictisitoare pentru părinții mei”, spune acum, râzând, la vârsta de 26 de ani.

Mama sa, Suzy Garrett, a fost una dintre primele femei-pilot pentru compania regională SkyWest din Statele Unite. Inspirată de pasiunea și libertatea pe care părinții ei le-au experimentat în călătoriile lor, Donna a decis să-și construiască propria carieră în zbor.

În septembrie 2019, Donna și Suzy au avut ocazia rară să piloteze împreună un avion SkyWest, formând prima echipă de piloți mama-fiică a companiei.

Deși acest zbor a avut loc acum ceva timp, povestea lor a devenit virală recent. Fotografiile cu cele două zâmbind mândre în cabina de pilotaj au făcut înconjurul rețelelor de socializare.

„Știam că este un moment cu adevărat special”, spune Suzy, care a avut 30 de ani de experiență la SkyWest când a zburat alături de fiica sa. Ea își amintește cu drag de reacția colegilor lor, care a fost una dintre cele mai frumoase amintiri ale experienței.

Deși cele două sperau să repete experiența în 2020, pandemia Covid le-a dat peste cap planurile. În prezent, Suzy este în Los Angeles, iar Donna este în Chicago, iar, la fel ca multe familii, nu au putut petrece mult timp împreună în acest an.

Sfidând stereotipurile, Suzy Garrett a început să lucreze pentru SkyWest în 1989, devenind una dintre primele femei-pilot pentru companie. Însă drumul către realizarea acestui vis nu a fost ușor.

„Pe vremea aceea, femeile nu erau considerate piloti cu adevărat, iar armata era singura opțiune, dar nu îndeplineam înălțimea cerută”, explică Suzy.

Hotărâtă să-și urmeze visul, s-a înscris la școala de aviație la Mount San Antonio College din California în 1984. După ce a lucrat ca instructor de zbor, a reușit să obțină un loc de muncă la SkyWest.

În timpul carierei sale, Suzy a pilotat diferite tipuri de aeronave, iar acum este mândră să fie o influență pozitivă pentru femeile care își doresc o carieră în aviație.

Fiica ei, Donna, a început să-și cultive pasiunea pentru zbor în timpul facultății, sub îndrumarea tatălui său pilot.

„M-am îndrăgostit de zbor”, spune ea. După absolvire, și-a continuat pregătirea în Michigan și a lucrat pentru diverse companii aeriene înainte de a se alătura SkyWest în 2019.

„Nu mi-am dat seama cât de remarcabilă a fost mama mea în domeniul acesta până relativ recent”, mărturisește Donna. „Abia când am crescut și am urmat aceeași carieră am realizat cât de rară este poziția ei și cât de impresionantă a fost ceea ce a realizat”.

Donna crede că prezența femeilor în cabina de pilotaj poate inspira tinerile femei să urmeze această cale.

„Dacă fetele mai tinere văd femei în cabina de pilotaj, le vor inspira să urmeze o carieră pe care poate nu au considerat-o posibilă pentru ele”, spune ea.

Atât Donna, cât și Suzy, păstrează amintiri minunate despre timpul petrecut zburând împreună. În septembrie 2019, au operat împreună un avion între Los Angeles, San Diego, Fresno și Salt Lake City.

„Nu am avut niciodată ocazia să zbor cu un căpitan atât de experimentat”, spune Donna.

Suzy adaugă că, în timpul zborului, legăturile lor de familie au fost în planul secund, profesionalismul ocupând primul loc.

„Este emoționant să o am lângă mine în cabină”, spune ea. „Sunt foarte mândră de ea și este de nedescris cât de mult m-a bucurat să zbor alături de ea”.

Suzy speră că fiul ei se va alătura și el în curând industriei aviatice. Este un pilot recent calificat și urmează să se alăture și el echipei SkyWest.

„Ar fi minunat ca Donna să fie căpitan și el primul ofițer”, spune Suzy. „Și eu pot sta în spate ca pasager. Ar fi distractiv”.

„Este un vis împlinit”, adaugă Donna.

Fratele Donnei ar fi trebuit să se alăture și el echipei SkyWest la începutul acestui an, dar angajările au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus.

„A fost o perioadă dificilă”, recunoaște Suzy, reflectând asupra impactului Covid-19 asupra industriei aeronautice.

Ambele femei speră că industria se va redresa și că locurile de muncă vor fi disponibile din nou în curând.

„În această industrie, am văzut multe urcușuri și coborâșuri”, spune Suzy. „Acesta este doar un moment temporar și cred că ne vom întoarce și vom avea o carieră plină de satisfacții, pe care mulți oameni o vor aprecia”.

În timp ce a navigat prin provocările și succesele din industria aviației, Donna subliniază importanța

găsirii unor mentori buni.

„Dacă poți găsi prieteni, colegi, mentori care să te sprijine în această călătorie provocatoare, dar plină de satisfacții, este ceva ce face întreaga experiență mai ușoară”.

„Am lucrat foarte bine împreună”, spune Donna. „Este de nedescris cât de distractiv era să zbor cu ea și cât de mândră m-a făcut să stau lângă ea”.

Leave a Comment

Ioan Gură de Aur: Atunci când nu ești în biserică, repetă în tăcere aceste 3 cuvinte.

În momentele de ispită, este important să ceri ajutor tainic de la Dumnezeu. El este mereu alături de tine, iar rugăciunea nu necesită un protocol rigid, așa cum ar fi întâlnirile cu oamenii. Poți să strigi către El în gândul tău, fără să rostești cuvinte în mod explicit.

Chiar și atunci când nu te afli într-o biserică, poți să spui în sinea ta „Miluiește-mă, Doamne!”. Rugăciunea nu este limitată la un anumit loc sau moment al zilei. Poți să te rogi oriunde te-ai afla, căci întreaga creație este templul lui Dumnezeu, iar tu însuți ești o parte din această biserică vie.

Gândurile tale către Dumnezeu sunt auzite, chiar și atunci când nu rostești cuvinte. Așa cum Moise a cerut ajutor divin în liniștea inimii sale, și tu poți să apelezi la Dumnezeu în momentele de cumpănă.

Dumnezeu este sensibil la chemarea ta și va răspunde, fiind mereu prezent în viața ta. Nu este nevoie de formalități complicate sau de cuvinte elaborate în rugăciunea ta. Important este să îți deschizi inima sincer în fața Lui.

Asemenea rugăciunii simple și sincere a vameșului din Evanghelie, „Dumnezeule, fii milostiv mie, păcătosului”, și tu poți să te adresezi lui Dumnezeu cu aceeași smerenie și sinceritate.

Prin Rugăciunea lui Iisus, ne apropiem mai mult de Dumnezeu și ne dezvoltăm în cunoașterea Lui. Chiar și atunci când folosim cuvinte, ele sunt mijloace pentru a ne centra mintea și pentru a ne deschide inima în fața lui Dumnezeu.

În esență, rugăciunea este o comuniune a sufletului cu Dumnezeu, iar cuvintele sunt doar un mijloc de a ne concentra atenția asupra acestei comuniuni. Duhul Sfânt ne învață să ne rugăm și ne ajută să exprimăm adâncimile inimii noastre, chiar și atunci când nu putem găsi cuvinte potrivite.

Rugăciunea autentică constă în a sta cu inima deschisă în fața lui Dumnezeu, recunoscându-ne păcatele și cerându-i ajutorul cu smerenie și încredere. Este o modalitate de a ne apropia de El și de a simți prezența și puterea Sa în viața noastră.

Așadar, fie că folosim cuvinte simple sau stăm în tăcere în fața lui Dumnezeu, important este să ne rugăm cu inima deschisă și cu o sinceritate profundă. Rugăciunea este un act de întâlnire cu Divinul, o expresie a relației noastre personale cu Creatorul nostru.

Leave a Comment