Iată cum își prepară Scarlatescu renumiții săi cozonaci, care merită degustați pentru masa de Paște!

Cu Paștele apropiindu-se cu pași repezi, nu poate lipsi de pe masa de sărbătoare cozonacul. Chef-ul Cătălin Scărlătescu împărtășește cu generozitate rețeta perfectă pentru cel mai delicios cozonac de Paște, oferindu-ne pas cu pas toate detaliile pentru a pregăti acest desert tradițional minunat. Iată cum poți să faci acasă un cozonac delicios, folosind ingrediente de cea mai bună calitate și urmând un procedeu simplu, dar extrem de gustos.

Rețeta lui Cătălin Scărlătescu pentru cel mai bun cozonac de Paște este o promisiune a unui desert aromat și delicios, care este un adevărat simbol al sărbătorilor pascale în tradiția românească. Așadar, iată lista de ingrediente de care ai nevoie pentru a pregăti cel mai bun cozonac de Paște:

1 kilogram de făină
250 grame de zahăr
450 grame de lapte
5 ouă
60 grame de drojdie
300 grame de unt
500 grame de nucă
200 grame de rahat
150 grame de ciocolată belgiană
30 grame de portocale confiate
30 grame de coajă de lămâie
Stafide
Secretul rețetei și modul de preparare:

Chef-ul Scărlătescu dezvăluie că ingredientele de bază ale rețetelor sale sunt inspirate din tradiția familiei sale, moștenite de la bunica sa. Secretul unui cozonac reușit stă în alegerea ingredientelor de calitate și respectarea cu strictețe a rețetei.

În primul rând, amestecăm drojdia cu laptele și făina și lăsăm compoziția să crească. Într-un alt recipient, fierbem laptele cu zahărul, apoi adăugăm galbenusurile frecate cu sare și făina. Amestecăm până când obținem un aluat omogen și elastic, pe care îl lăsăm să odihnească timp de o oră. După aceasta, întindem aluatul și adăugăm umplutura cu nucă, ciocolată, rahat și stafide.

Rulăm aluatul, formăm o împletitură și lăsăm cozonacul să dospească timp de încă două ore. Apoi, introducem tava în cuptorul preîncălzit și coacem cozonacul la temperatura potrivită pentru aproximativ o oră, până când devine auriu și pufos.

Cu această rețetă simplă și delicioasă, vei reuși să pregătești un cozonac minunat pentru masa de Paște, care va aduce bucurie întregii familii. Nu ezita să încerci rețeta lui Cătălin Scărlătescu și să te bucuri de aroma și gustul autentic al unui cozonac tradițional românesc, care va fi cu siguranță un succes la masa de sărbătoare!

Leave a Comment

Ce a descoperit un tânăr din Iași după ce a cumpărat un covridog de la simigeria Petru pentru 5,5 lei. Reacția lui când a mușcat din el a fost una de uimire totală!

Un covrig de la simigeria “Petru” din zona Galata din Iași a adus o experiență amară pentru un localnic

În preajma sărbătorii Paștelui, mulți caută să se bucure de deliciile tradiționale, iar unul dintre acestea este covrigul cu crenvurst, o alegere populară pentru o gustare rapidă. Cu toate acestea, pentru un bărbat din Iași, această alegere s-a transformat într-o experiență neplăcută și dezamăgitoare.

Achiziționând un covridog cu crenvurst de la simigeria “Petru” din zona Galata, acesta s-a așteptat la o gustare delicioasă și satisfăcătoare. Cu toate acestea, în momentul în care a mușcat din produs, a fost întâmpinat de un aluat crud și inacceptabil, care i-a lăsat un gust amar și dezgustător.

Bărbatul, identificat ca fiind Radu Cioruța, a împărtășit experiența sa dezamăgitoare pe rețelele de socializare, subliniind că este prima dată când se confruntă cu o situație de acest gen. El a mărturisit că de obicei nu cumpără alimente pregătite din magazine, preferând să gătească acasă, dar de data aceasta a făcut o excepție pentru a satisface o poftă de moment.

Cu toate acestea, experiența lui a fost departe de a fi plăcută sau satisfăcătoare. După ce a achiziționat covridogul de la simigeria “Petru”, s-a așteptat să se bucure de o gustare savuroasă, dar a fost șocat să descopere că produsul conținea aluat crud și insipid. În loc să se bucure de o gustare plăcută, a fost dezamăgit și deranjat de calitatea substandard a produsului.

Radu Cioruța nu este singurul care s-a confruntat cu o astfel de experiență neplăcută la simigeria “Petru” din zona Galata. Mulți alți clienți s-au plâns de produsele de calitate inferioară și de serviciile nesatisfăcătoare oferite de această simigerie.

Printre aceștia se numără și o mamă care a povestit că fiica sa a ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară după ce a consumat un produs gătit necorespunzător. Aceste experiențe negative nu ar trebui să fie ignorate sau trecute cu vederea, deoarece pun în pericol sănătatea și bunăstarea clienților.

În ciuda acestor probleme, mulți locuitori din Iași continuă să cumpere produse de la simigeria “Petru”, fie din cauza grabării, fie din motive de prețuri accesibile. Cu toate acestea, este important ca aceștia să fie conștienți de riscurile și neajunsurile asociate cu achiziționarea de la acest loc și să își protejeze sănătatea și siguranța.

În ceea ce privește reacția simigeriei “Petru” la aceste probleme, angajații au declarat că clienții au dreptul să facă reclamații și să primească restituiri sau înlocuiri ale produselor necorespunzătoare. Cu toate acestea, patronul lanțului, Dragoș Mancaș, a adoptat un comportament de indiferență față de problemele semnalate, refuzând să ofere o soluție adecvată și ignorând preocupările și nemulțumirile clienților.

În concluzie, este esențial ca clienții să fie atenți și vigilenți atunci când cumpără alimente pregătite din magazine și să aleagă cu înțelepciune locurile de unde își procură hrana. Experiențele neplăcute precum aceasta subliniază importanța calității și siguranței alimentelor și necesitatea unei mai mari responsabilități din partea comercianților în asigurarea calității și integrității produselor oferite spre vânzare.

Leave a Comment