Prajitură de casă, cu brânză dulce și fructe – Se face cu 4 ouă, 500g de brânză de vaci…

Reteta de chec cu branza si smantana:

Pentru a pregati acest delicios chec cu branza si smantana, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 500 g branza de vaci
– 450 g smantana
– 100 g unt la temperatura camerei
– 8 oua
– 7 linguri faina
– 7 linguri zahar
– 1 plic praf de copt
– Coaja rasa de la o lamaie
– Optional: stafide, fructe, nuci
– Unt pentru tapetare
– Dulceata de caise pentru servire
– Zahar pudra

Pentru preparare, urmam acesti pasi:

1. Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Intr-un vas incapator, punem toate ingredientele in ordinea mentionata si le amestecam bine pana cand obtinem o compozitie spumoasa si omogena.
3. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava cu pereti inalti, pe care am tapetat-o cu unt (fara faina). Lovim usor tava de masa pentru a se aseza uniform aluatul si pentru a elimina aerul din acesta.
4. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem aproximativ 25 – 30 de minute.
5. In timpul coacerii, aluatul va creste foarte mult, insa se va lasa cand scoatem prajitura din cuptor.
6. Putem servi prajitura fie fierbinte, fie rece, iar pentru un plus de savoare, o putem acompania cu dulceata de caise si zahar pudra.

Acest chec cu branza si smantana este delicios indiferent de momentul zilei si poate fi savurat alaturi de cei dragi.

Daca ai timp si vrei sa incerci o alta reteta, iti recomandam placinta cu dovleac, un desert sanatos si potrivit chiar si in perioada de post. Pentru a pregati aceasta placinta, avem nevoie de:

– 1 kg de dovleac pentru placinta
– 6-7 linguri de zahar
– Un pachet de foi pentru placinta
– 100 ml de ulei
– 50 ml apa
– Doua linguri de zahar pudra
– Scortisoara

Mod de preparare:

1. Spalam si curatam dovleacul de coaja, apoi il taiem in bucati potrivite si il radem pe razatoarea mare sau il maruntim cu ajutorul unui robot de bucatarie.
2. Amestecam dovleacul ras cu zaharul si scortisoara, apoi il impartim in doua parti egale.
3. Incalzim cuptorul la 180 de grade Celsius si ungem o tava sau punem hartie de copt pe fundul tavii.
4. Asezam un strat de foi pentru placinta pe fundul tavii, alternand cu unsoare de ulei si apa.
5. Punem jumatate din cantitatea de dovleac ras uniform peste foile de placinta.
6. Adaugam un alt strat de foi pentru placinta si repetam procedeul de alternare cu ulei si apa.
7. Intindem cealalta jumatate de dovleac ras peste ultimul strat de foi pentru placinta.
8. Acoperim placinta cu un alt strat de foi, unse si stropite cu ulei si apa.
9. Unsam ultimul strat de foi cu ulei si presaram zahar pudra peste el.
10. Taiem placinta in cuburi cu un cutit ascutit si o punem in cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute, pana cand se rumeneste frumos.
11. Cand scoatem placinta din cuptor, o acoperim cu un prosop de bucatarie si o lasam sa se odihneasca timp de aproximativ 10 minute.
12. Stropim placinta cu apa rece si o lasam sa se raceasca complet inainte de a o servi.

Aceste doua retete sunt perfecte pentru a-ti indulci ziua si pentru a-ti rasfata papilele gustative. Speram sa le incerci si sa te bucuri de gustul lor delicios!

Leave a Comment

Zanni, aproape eliminat de la Survivor All Stars. Turnură neașteptată în show-ul de la Pro TV.

În episodul cu numărul 45 din show-ul Survivor, urmează să avem parte de surprize de proporții, iar tensiunea este la cote maxime. Favoritul All Stars, Zannidache, se află într-o situație critică, fiind pe punctul de a fi eliminat din competiție.

Cu toate că imunitatea a fost câștigată de Ștefania Ștefan în episodul anterior, lucrurile păreau destul de clare pentru o posibilă eliminare a unuia dintre cei patru foști Faimoși rămași în concurs. Având avantajul numeric, cei șase foști Războinici ar fi trebuit să o voteze pe Ștefania Stănilă, în timp ce cealaltă Ștefania, Ștefan, ar fi nominalizat-o pe Ana Porgras.

Cu toate acestea, calculele făcute în baracă nu s-au potrivit cu situația reală din consiliul tribal. Acest lucru se datorează faptului că Zanni a utilizat o amuletă găsită în junglă, care îi permitea să se salveze pe el sau pe un coleg. El a decis să o folosească pentru a o proteja pe Ștefania Stănilă, astfel încât toate cele șase voturi ale fostelor Războinice au devenit nule. Aici a început „nebunia”!

Ca urmare, s-au luat în considerare doar cele patru voturi ale foștilor Faimoși. Surprinzător, toate aceste voturi au fost diferite, fără a exista un criteriu de departajare clar. Astfel, în urma votului general, au fost nominalizați pentru eliminare nu unul, ci PATRU concurenți. Este important de menționat că toți acești concurenți au fost din echipa Faimoșilor: Sorin Pușcașu, Andrei Ciobanu, Robert Moscalu și Alex Delea.

Cu toate acestea, adevărata surpriză a venit odată cu nominalizarea făcută deținătoarei colanului de imunitate. Într-o mișcare aparent de răzbunare pentru cele întâmplate, Ștefania Ștefan l-a ales pe Zanni, câștigătorul sezonului al doilea al show-ului Survivor, pentru a se dueleza cu cei patru foști Războinici într-un duel pentru a rămâne în competiție. Există șanse destul de mari ca Zanni să fie cel eliminat, într-o întorsătură surprinzătoare a evenimentelor.

Leave a Comment