Care este numele uimitor pe care îl are soțul Ioanei Tufaru în buletin. Ofițerul de la Starea Civilă a fost uluit când l-a văzut.

Cuponiada a fost unul dintre cele mai intrigante fenomene ale deceniului anilor ’90 în România. În acea perioadă, mulți români au avut parte de o adevărată norocire și s-au văzut înzestrați cu moșteniri impresionante, rezultate din acest proces de privatizare în masă.

Dacă te întrebi dacă te numeri printre cei care au primit aceste acțiuni și, implicit, ce valoare au dividendele neîncasate, există modalități prin care poți afla.

Cum poți să afli dacă ești acționar în Cuponiada:

La începutul anilor ’90, Cuponiada a fost un proces amplu de privatizare care a implicat fabrici, uzine și societăți din întreaga Românie. Odată cu acest proces, cetățenii români care aveau cel puțin 18 ani au devenit acționari la diverse entități, iar bunurile care aparțineau statului au fost transferate către ei. Prin urmare, fiecare adult a primit certificate de proprietate cu o valoare nominală de 25.000 de lei la acea vreme.

Deși mulți dintre cei care au primit acțiuni le-au valorificat ulterior, există încă persoane care fie nu sunt conștiente de această moștenire, fie au uitat de ea. Conform datelor furnizate de Depozitarul Central, aproximativ 8 milioane de români se regăsesc încă în evidențele acestuia, fără să-și fi revendicat drepturile. Valoarea totală a dividendelor neîncasate se estimează la 350 de milioane de euro.

În cazul în care unul dintre acționari a decedat, acțiunile deținute de acesta nu dispar sau nu sunt transferate înapoi la companie, ci rămân “în așteptare”, urmând să fie revendicate de către moștenitorii săi.

Cum poți să beneficiezi de banii care ți se cuvin:

Pentru a afla dacă ești beneficiar al acestei moșteniri din Cuponiada, este necesar să consulți un notar public, care să te asiste în întregul proces. Acesta îți va facilita obținerea unui extras de cont de la Depozitarul Central, care atestă toate detaliile legate de legătura persoanei decedate cu acest fenomen.

Obținerea extrasului de cont de la Depozitarul Central implică plata unei taxe de 6 lei pentru fiecare societate la care defunctul deținea acțiuni. După identificarea acțiunilor deținute de persoana decedată, rămâne să faci transferul de proprietate asupra acestora. Pentru aceasta, trebuie să depui o cerere la Depozitarul Central, însoțită de alte documente care să ateste calitatea ta de moștenitor. De aici, procesul este destul de simplu și poate fi finalizat cu relativă ușurință.

Leave a Comment

Ce trebuie să faci MÂINE, de Florii, pentru a avea prosperitate în casă și liniște în familie.

Duminica Floriilor marchează unul dintre cele mai importante momente din calendarul religios, vestind apropierea sărbătorii de Paște. Este un moment propice să rostim rugăciunea de Florii, exprimând recunoștința și devotamentul nostru în fața lui Dumnezeu.

În această zi de sărbătoare, credincioșii se adună în biserică încă de dimineață pentru a sărbători Învierea Domnului. O tradiție străveche este aducerea de flori și ramuri de salcie înmugurite, simboluri ale speranței și regenerării spirituale.

Aceste flori și ramuri sunt adunate și așezate pe o masă în biserică, unde sunt binecuvântate de către preot. Apoi, credincioșii primesc aceste ramuri sfinte și le duc acasă, unde sunt considerate binecuvântate și aducătoare de noroc.

Rugăciunea de Florii este rostită atât în ajunul sărbătorii, cât și în dimineața zilei de Florii. Ea exprimă recunoștința și devotamentul credinciosului față de Dumnezeu, recunoscând darurile și îngrijirea divină în viața sa.

„Doamne Dumnezeule Preasfinte, în fața Ta mă plec cu umilință și recunoștință pentru toate darurile pe care mi le-ai dăruit. Viața mea este un dar neprețuit al bunătății Tale, care m-a ocrotit și m-a îndrumat pe calea cea dreaptă în toate zilele vieții mele. Îți mulțumesc pentru lumina Ta care a risipit întunericul, pentru îndrumarea Ta în momentele de încercare și pentru binecuvântările Tale neîncetate.

Tu, Doamne, ești stalpul meu de susținere, păzitorul căilor mele și ocrotitorul sufletului meu în fața ispitelor și a greutăților vieții. Îți încredințez toate zilele mele și mai ales această zi de sărbătoare, Duminica Floriilor, în rugăciunea căreia îți aduc mulțumirea mea și cererea umilă de binecuvântare.

Te rog, Doamne, să rămâi alături de mine în toate zilele vieții mele, să mă călăuzești pe calea dreptății și a fericirii și să mă aperi de tot răul. Încredințez destinul meu în mâinile Tale și cer să-mi umpli inima cu pacea și liniștea pe care numai Tu le poți oferi.

Îți mulțumesc, Doamne, pentru harurile și binecuvântările Tale nenumărate și Te rog să mă ajuți să rămân credincios învățăturilor Tale și să trăiesc în lumina și iubirea Ta în toate zilele vieții mele. Amin.”

Leave a Comment