Ce trebuie să faci MÂINE, de Florii, pentru a avea prosperitate în casă și liniște în familie.

Duminica Floriilor marchează unul dintre cele mai importante momente din calendarul religios, vestind apropierea sărbătorii de Paște. Este un moment propice să rostim rugăciunea de Florii, exprimând recunoștința și devotamentul nostru în fața lui Dumnezeu.

În această zi de sărbătoare, credincioșii se adună în biserică încă de dimineață pentru a sărbători Învierea Domnului. O tradiție străveche este aducerea de flori și ramuri de salcie înmugurite, simboluri ale speranței și regenerării spirituale.

Aceste flori și ramuri sunt adunate și așezate pe o masă în biserică, unde sunt binecuvântate de către preot. Apoi, credincioșii primesc aceste ramuri sfinte și le duc acasă, unde sunt considerate binecuvântate și aducătoare de noroc.

Rugăciunea de Florii este rostită atât în ajunul sărbătorii, cât și în dimineața zilei de Florii. Ea exprimă recunoștința și devotamentul credinciosului față de Dumnezeu, recunoscând darurile și îngrijirea divină în viața sa.

„Doamne Dumnezeule Preasfinte, în fața Ta mă plec cu umilință și recunoștință pentru toate darurile pe care mi le-ai dăruit. Viața mea este un dar neprețuit al bunătății Tale, care m-a ocrotit și m-a îndrumat pe calea cea dreaptă în toate zilele vieții mele. Îți mulțumesc pentru lumina Ta care a risipit întunericul, pentru îndrumarea Ta în momentele de încercare și pentru binecuvântările Tale neîncetate.

Tu, Doamne, ești stalpul meu de susținere, păzitorul căilor mele și ocrotitorul sufletului meu în fața ispitelor și a greutăților vieții. Îți încredințez toate zilele mele și mai ales această zi de sărbătoare, Duminica Floriilor, în rugăciunea căreia îți aduc mulțumirea mea și cererea umilă de binecuvântare.

Te rog, Doamne, să rămâi alături de mine în toate zilele vieții mele, să mă călăuzești pe calea dreptății și a fericirii și să mă aperi de tot răul. Încredințez destinul meu în mâinile Tale și cer să-mi umpli inima cu pacea și liniștea pe care numai Tu le poți oferi.

Îți mulțumesc, Doamne, pentru harurile și binecuvântările Tale nenumărate și Te rog să mă ajuți să rămân credincios învățăturilor Tale și să trăiesc în lumina și iubirea Ta în toate zilele vieții mele. Amin.”

Leave a Comment

Florin Piersic vorbește despre relația sa de iubire cu Angela Similea. Ce făceau atunci când nimeni nu îi vedea: ‘Era cel mai mare trofeu, ca și Angelina Jolie’.

În anii ’80, pe scena artistică românească, s-a conturat unul dintre cele mai remarcabile cupluri, compus din renumitul actor Florin Piersic și celebra cântăreață Angela Similea. Pe lângă succesele lor profesionale, relația lor a captat atenția publicului și dincolo de lumina reflectoarelor, devenind subiect de discuție și de curiozitate pentru mulți.

Despre povestea lor de dragoste, se vorbește încă și astăzi, însă abia în urmă cu câțiva ani, Florin Piersic a împărtășit câteva detalii despre această relație pasională.

„Cu Angela am trăit un amor nebun. Am petrecut luni întregi împreună, călătorind, și era aproape imposibil să nu se întâmple ceva între noi, mai ales că Similea era o femeie foarte frumoasă și râvnită de toți. Era ca un trofeu prețios, așa cum ar fi Angelina Jolie astăzi. La început, ne jucam, ne provoca unul pe celălalt, apoi am început să ne apropiem tot mai mult, să ne atingem unul pe altul, până când am devenit un cuplu pe deplin. A fost o legătură puternică și frumoasă, pe care o privesc acum cu plăcere“, mărturisea actorul într-un interviu acordat pentru wowbiz.ro.

Cu toate acestea, spre deosebire de povestea de dragoste intensă pe care au trăit-o, Florin Piersic și Angela Similea nu au ajuns să se căsătorească. La acea vreme, Angela Similea era deja căsătorită cu olandezul Jan Hilgen, în timp ce Florin Piersic era căsătorit cu Anna Szeleș.

„Relația mea cu Angela nu a fost un motiv pentru care să vreau să mă despart de soția mea de atunci, Anna Szeleș. În ciuda iubirii pe care am simțit-o pentru Angela și a unor momente în care am crezut că și ea ar fi dorit să fim împreună, nu am luat niciodată în considerare să pun în pericol căsnicia mea“, mai adăuga Florin Piersic, conform relatărilor de pe adevarul.ro.

Angela Similea, la rândul ei, își amintește cu nostalgie de perioada petrecută alături de Florin Piersic: „Florin era cu adevărat superb. Avea o frumusețe de poveste, departe de a fi efeminat. Ceea ce am învățat alături de el a fost că, în acea vreme, fiind o femeie râvnită, trebuia să fii precaută. Nu doream să îmi pierd identitatea… Am fost împreună pe scenă, în turnee, iar Anna Szeleș, soția lui, a suferit mult din cauza acestei relații. Erau doi oameni frumoși și talentați, iar intervenția mea a schimbat lucrurile. Ne-am transformat într-un cuplu real, o prezență puternică și apreciată în lumea artistică“, rememora Angela Similea în cartea sa biografică „Angela – cântec și rugă”, scrisă de Smaranda Jelescu.

De-a lungul vieții, amândoi au avut câteva căsnicii. Angela Similea a fost căsătorită de patru ori, prima oară cu Andi Constantin, apoi cu Sorin Movileanu, apoi cu Jan Hilgen și, în final, cu Victor Surdu. Din căsnicia sa cu Sorin Movileanu, Angela Similea are un fiu, pe nume Sorin.

Pe de altă parte, Florin Piersic are trei mariaje la activ. Primul său soț a fost actrița Tatiana Iekel, cu care are un fiu, pe nume Florin Piersic Junior. Ulterior, s-a căsătorit cu Anna Szeleș, cu care are un fiu, pe nume Daniel. În anul 1993, Florin Piersic s-a căsătorit cu Anna Torok.

Leave a Comment