Povestea tulburatoare care se ascunde in spatele acestei fotografii. Care este motivul pentru care acesti doi copii au fost insotiti de un jandarm in prima lor zi de scoala.

Prima zi de școală este un moment memorabil și plin de emoție pentru fiecare copil și adolescent, iar când aceștia sunt însoțiți în bancă de către părinți, acea zi devine și mai specială, căci părinții sunt ghizii lor în viață.

Din nefericire, nu toți copiii au parte de acestă onoare, iar mulți dintre cei abandonați trebuie să meargă singuri, privind cu invidie la colegii lor însoțiți de părinți. Acest lucru ar fi fost și cazul a doi copii dintr-un centru de plasament, dacă nu ar fi existat doi oameni cu suflet mare care să le ofere sprijinul necesar.

Cine sunt acele persoane care au ales să fie alături de copilași? Doi copii, în vârstă de 7 și, respectiv, 11 ani, aflați în grija Protecției Copilului, au avut parte de o primă zi de școală memorabilă, fiind însoțiți de două persoane cu suflet nobil, care au vrut să nu-i lase singuri într-un moment atât de important din viața lor. Cei doi copii sunt găzduiți în cadrul caselor de tip familial Cocorii 1 și Cocorii 2, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea, și trăiesc o viață modestă, cu puține posibilități.

Surpriza pentru cei doi copii a fost una de neuitat, deoarece au primit vizita jandarmilor care păzesc imobilele în care locuiesc, și mai mult decât atât, au primit câte un ghiozdan plin cu rechizite. Dar gestul de generozitate nu s-a oprit aici; bărbații au decis să-i însoțească pe copii la școală, pentru a-i face să se simtă în siguranță și sprijiniți în această zi importantă.

“Copiii au primit cu bucurie prezența oamenilor în uniformă și au fost încântați de această experiență, care le-a adus sprijin și sentimentul că nu sunt singuri. Astfel, am participat și noi la proiectul ‘Nu sunt singur în prima zi de școală’, inițiat de Instituția Prefectului – județul Tulcea, în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea, structurile M.A.I. și Inspectoratul Școlar Județean. În această zi, jandarmii doresc tuturor preșcolarilor, școlarilor, cadrelor didactice și părinților un an școlar plin de reușite și îi asigură de întregul lor sprijin”, a transmis Jandarmeria Tulcea.

Specialiștii trasează un semnal de alarmă cu privire la revenirea elevilor în bănci, după un an de școală online. Psihologul Yolanda Crețescu face un apel la implicarea părinților pentru a-i ajuta pe proprii lor copii să înțeleagă și să facă față mai bine schimbărilor apărute în rândul colegilor și al persoanelor din comunitate.

Potrivit specialistului, printr-o introducere bună, copiii se pot adapta mai ușor la mediul școlar. “Este foarte important să ne pregătim pentru noile provocări ale școlii, deoarece doi ani din viața copiilor înseamnă mult în raport cu vârsta lor. De exemplu, pentru un copil de 6 ani, doi ani reprezintă o perioadă considerabilă.

Prin urmare, este esențial să le explicăm că, deși ne vom întâlni cu colegii puțin schimbați, vom fi pregătiți pentru orice. Copiii noștri vor fi surprinși să observe că sunt mai atenți la reguli, deoarece au fost cei mai afectați de școala online. Este foarte dificil pentru un copil să petreacă două ore în fața unui ecran, iar mai ales pentru unul mai mare, care a fost nevoit să stea 7-8 ore. Așadar, ei vor fi dispuși să respecte orice regulă, numai să se întoarcă la școală”, a explicat psihologul Yolanda Crețescu pentru Antena3.

Leave a Comment

Lavinia Pârva, primele cuvinte după anunțul divorțului de Ștefan Bănică Jr:

Speculațiile despre presupusul divorț dintre Lavinia Pârva și Ștefan Bănică Jr. au apărut din nou, chiar când se potoliseră vocile care vehiculau această ipoteză. Cu toate acestea, Lavinia a venit rapid cu declarații pentru a clarifica situația și a pune capăt zvonurilor.

Cuplul format din Lavinia Pârva și Ștefan Bănică s-a căsătorit în anul 2017, în Bulgaria, după o relație de câțiva ani. Au împreună un băiețel, Alexandru, în vârstă de doi ani și patru luni. Recent, s-au răspândit din nou zvonurile despre o posibilă despărțire, însă Lavinia a negat ferm aceste speculații.

Într-o mărturisire pentru impact.ro, Lavinia a explicat că nu există nicio urmă de adevăr în aceste zvonuri și că se distrează chiar de astfel de presupuneri. Ea a subliniat că se concentrează pe creșterea fiului lor și că nu acordă atenție zvonurilor nefondate.

“Este un zvon apărut prima oară acum vreun an. Nu există așa ceva, mă distrează astfel de lucruri, chiar nu le luăm în seamă. E o aberație, ferească Dumnezeu. Noi suntem bine, ne concentrăm pe ce avem de făcut și pe creșterea băiețelului. Le cam fac pe toate. Petrec majoritatea timpului cu Alexandru. Nu am vrut bonă, ne-am dorit să ne creștem singuri copilul și am reușit să mă descurc. Sunt mândră de mine. M-a mai ajutat și mama, dar ea merge la Timișoara, nu poate sta tot timpul cu noi”, a declarat Lavinia Pârva.

În trecut, au existat și alte momente când au circulat zvonuri despre posibilul divorț al cuplului. Lavinia a reacționat vehement, evidențiind că pur și simplu nu există baza pentru aceste speculații și că sunt concentrați asupra vieții lor de familie și a creșterii fiului lor.

Adevărul este că Lavinia Pârva și Ștefan Bănică Jr. continuă să formeze un cuplu fericit și solid, iar speculațiile despre o posibilă despărțire sunt pur și simplu lipsite de temei.

Leave a Comment