Un uriaș scandal zguduie scena muzicii populare românești! Iubita cântăreață Nicoleta Voica a fost aspru criticată de un renumit poet și scriitor român.

Nicoleta Voica a avut parte de o experiență amară în urma unei critici aspre la adresa sa, și asta nu de la oricine, ci de la un poet și prozator de prestigiu. Cântăreața de muzică folclorică a fost aspru taxată pentru performanța sa live, într-un spectacol transmis de Televiziunea Română, prin care își celebra cei 50 de ani dedicați muzicii populare.

Critica venită din partea lui Ion Marin-Almăjan a fost directă și necruțătoare. Prozatorul a catalogat recitalul lui Nicoleta Voica drept jalnic și a subliniat că aceasta și-ar fi bătut joc de cultura pe care o reprezintă de jumătate de secol. Critica sa a fost printre cele mai severe aduse vreodată la adresa unui interpret de cântece tradiționale.

Marin-Almăjan a comentat că Nicoleta Voica a încercat să domine spectacolul și că vocea sa îngroșată nu mai putea duce melodia pe firul ei original, fapt ce a stricat întregul recital. De asemenea, a menționat că și ansamblul care a însoțit-o a avut interprete modeste, fără relevanță artistică.

„Spectacolul de aseară a avut, după părerea mea, ceva jalnic. În primul rând pentru că vocea sărbătoritei nu mi era ce a fost odată, nu mai putea urca pe măsura melodiei”, a completat prozatorul, comparând prestația sa cu cea a altei mari interprete, Sofia Vicoveanca, care și la vârsta sa a reușit să-și păstreze măsura și calitatea artistică.

Concluzia criticilor a fost că această sărbătorire ar fi putut fi mai demnă și mai reușită cu participarea altor interpreți din alte regiuni ale țării. Nicoleta Voica nu ar fi putut urca la înălțimea așteptărilor și ar fi adus astfel o umbră asupra evenimentului.

Publicația Star Popular, care a evidențiat criticile lui Marin-Almăjan, a încercat să obțină un răspuns din partea artistei, dar aceasta nu a dorit să intre în polemici.

Leave a Comment

Orașul secret . Ceaușescu l-a șters de pe hartă și zeci de mii de case au dispărut. Oare cine își mai amintește?

Istoria orașului scufundat din România este una care atrage atenția, aducând în minte legendara poveste a Atlantidei, evocată de filosoful Platon în operele sale. Însă, pe lângă Atlantida, există și în țara noastră un oraș care și-a găsit adăpostul pe fundul apei, iar despre el se știe prea puțin.

Acest oraș este Orșova, un loc cu o istorie tulburătoare, care a fost transformat într-un punct de atracție turistică pe harta României. Puțini sunt cei care cunosc povestea din spatele scufundării acestui oraș, o decizie luată acum mai bine de 50 de ani de către Nicolae Ceaușescu.

La vremea respectivă, dictatorul comunist avea în vedere construirea hidrocentralei de la Porțile de Fier I, un proiect ambițios care urma să pună România pe harta producției de energie. Pentru a da viață acestui plan, era necesar ca Orșova să fie scufundată, astfel încât lacul de acumulare să permită ridicarea hidrocentralei.

Astfel, Orșova, împreună cu alte localități precum vechea comună Dubova și insula Ada Kaleh, au fost “sacrificate” pentru a face loc proiectului lui Ceaușescu. Astăzi, ruinele Orșovei pot fi observate doar atunci când lacul de acumulare de la Porțile de Fier I este golit complet, un eveniment care are loc doar ocazional.

Odată un oraș prosper și plin de viață, Orșova a devenit acum doar un amintire sub ape. Oamenii care cândva trăiau aici au fost nevoiți să își caute adăpost altundeva și să înceapă de la zero, iar comunitatea unită și liniștită a devenit doar o relicvă a trecutului.

Leave a Comment