Tort de casă cu nucă – Crema este pur și simplu extraordinară, salvați și încercați rețeta

Pentru a prepara acest tort delicios și cremos, veți avea nevoie de o serie de ingrediente alese cu grijă, precum:

**Ingrediente pentru blat:**

– 6 albușuri
– 6 linguri de zahăr
– 4 linguri de făină
– 1 linguriță rasă de bicarbonat de sodiu stins cu lapte fierbinte sau zeamă de lămâie
– 10 linguri de nucă măcinată

**Ingrediente pentru cremă:**

– 6 gălbenușuri
– 120 g unt moale (80% grăsime)
– 120 g zahăr pudră
– esență de vanilie
– 2 linguri de nucă măcinată

**Ingrediente pentru sirop:**

– 200 ml apă
– 5 linguri de zahăr
– esență de vanilie

**Ingrediente pentru glazură:**

– 100 g ciocolată menaj
– 2 linguri de ulei

**Timp de preparare:** sub 120 de minute (mai puțin de 2 ore)

**Cum se prepară acest tort cremos și delicios?**

**Cum se prepară blatul:**

– Într-un bol, se bat albușurile până se formează o spumă tare, apoi se adaugă treptat zahărul și se continuă mixarea până când se obține o spumă lucioasă.
– Se adaugă făina amestecată cu bicarbonatul stins, iar compoziția se amestecă ușor, de jos în sus, pentru a păstra aerul în aluat.
– La final, se încorporează nucile măcinate, apoi compoziția se toarnă într-o tavă rotundă unsă și tapetată cu făină.
– Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și se coace blatul până când trece testul cu scobitoarea.
– După coacere, blatul se scoate din cuptor și se lasă să se răcească pe un grătar.

**Cum se prepară crema:**

– Gălbenușurile se amestecă cu zahărul pudră într-un bol pus pe baie de aburi, până când compoziția începe să se îngroașe.
– Se înlătură bolul de pe baie de aburi și se lasă crema să se răcească.
– Într-un alt bol, untul moale se mixează bine, iar apoi se adaugă treptat compoziția de gălbenușuri răcită.
– Se adaugă esența de vanilie și nucile măcinate, amestecându-se bine până când crema devine omogenă.

**Cum se prepară siropul:**

– Se fierbe apa împreună cu zahărul până când acesta din urmă se topește complet.
– Se adaugă esența de vanilie, iar apoi siropul se lasă să se răcească.

**Cum se prepară glazura:**

– Ciocolata se topește împreună cu uleiul la bain-marie, până când se obține o consistență netedă și lucioasă.

**Asamblarea tortului:**

– Blatul rece se taie în trei părți egale, care se însiropează cu siropul pregătit anterior.
– Se umplu straturile de blat cu crema pregătită, iar apoi se acoperă întregul tort cu glazură de ciocolată.

Prin urmare, urmați acești pași detaliați și veți obține un tort delicios și cremos, gata să fie savurat alături de cei dragi!

Leave a Comment

Se simte rău, este slăbit, este epuizat. Drama unui mare actor. Copiii se bat pe moștenire în timp ce el a devenit de nerecunoscut

Problemele tumultuoase care bântuie familia lui Alain Delon par să se adâncească odată cu apariția unor noi dispute. Celebrul actor intenționează acum să depună o plângere împotriva propriului său fiu, Anthony Delon.

Avocatul lui Alain Delon, Christophe Ayela, afirmă că acesta este deranjat de declarațiile făcute de fiul său, care, în viziunea sa, îi “dăunează” lui și fiicei lor, Anouchka. Pe de altă parte, fiul cel mare al lui Alain Delon a depus și el o plângere la poliție împotriva surorii sale, susținând că aceasta ar fi fost complice la abuzurile și violențele trăite de celebrul lor tată.

Conflictul dintre Anthony Delon și sora sa

Anthony Delon, în vârstă de 59 de ani, a acuzat-o pe sora sa, Anouchka Delon, în vârstă de 33 de ani, la poliția franceză, pe motiv că nu i-a informat nici pe el, nici pe fratele lor, Alain-Fabien, în vârstă de 29 de ani, că tatăl lor a eșuat în cinci teste cognitive efectuate la o clinică privată din Elveția.

Aceste teste sunt deosebit de importante în contextul unei dispute familiale cu privire la averea lui Delon, evaluată la 250 de milioane de lire sterline. Alain Delon, cunoscut pentru rolurile sale din filme precum “Leoparul” și “Piscina”, se confruntă acum cu o serie de provocări legate de sănătate și de patrimoniul său.

Motivul acuzațiilor lui Anthony Delon împotriva surorii sale

Confirmând plângerea adresată poliției, Anthony Delon a explicat, într-un interviu pentru Paris Match, că Anouchka nu i-a acordat nicio informație cu privire la faptul că tatăl lor a eșuat în cele cinci teste cognitive efectuate între 2019 și 2022 la clinica din Elveția. Potrivit lui, aceste teste arată o deteriorare cognitivă care îl pune pe Alain Delon într-o poziție de vulnerabilitate.

Frații Delon o acuză pe Hiromi Rollin, îngrijitoarea actorului

În luna iulie, frații Delon au decis să o evacueze pe Hiromi Rollin, îngrijitoarea actorului, de pe proprietatea lor din Douchy-Montcorbon, la sud de Paris. Această decizie a fost luată după ce Alain Delon a suferit un accident vascular cerebral în 2019, iar fiica și fiii săi au acuzat-o pe Rollin de tratament crud atât față de tatăl lor, cât și față de câinele său, și de furtul de bani.

Există suspiciuni că Rollin ar fi avut intenții legate de averea lui Delon, ceea ce a condus la o escaladare a tensiunilor în familia celebrului actor.

Afirmațiile lui Anthony Delon despre starea de sănătate a tatălui său

Întrebat despre starea de sănătate a tatălui său, Anthony Delon a declarat că acesta nu se simte bine și că resimte tot stresul generat de tensiunile din jurul său. El a dezvăluit că Alain Delon i-a spus Sofiei Clerico, mama fiicelor sale, cu ocazia Crăciunului, că se află în pragul morții.

În prezent, Alain Delon locuiește la moșia sa din Douchy, împreună cu fiul său mai mic, Alain-Fabien Delon. Toți copiii lui Delon sunt implicați în industria filmului, continuând astfel tradiția artistică a familiei.

Leave a Comment