Ioan Gură de Aur: Când nu ești în biserică, repetă în tăcere aceste 3 cuvinte…

În momentele de încercare, se spune că cerem ajutor tainic de la Dumnezeu. El este mereu prezent lângă noi, iar rugăciunea nu trebuie să urmeze un protocol strict, precum întâlnirile cu oamenii. Putem să-I adresăm gândurile noastre în taină, fără să rostim cuvinte cu voce tare.

Chiar și când nu ne aflăm într-o biserică, putem să ne rugăm în inima noastră: „Doamne, ai milă de mine!”. Rugăciunea nu este legată de un anumit loc sau moment al zilei. Putem să ne rugăm oriunde ne-am afla, căci întreaga creație este templul lui Dumnezeu, iar noi înșine facem parte din această biserică vie.

Gândurile noastre către Dumnezeu sunt auzite, chiar și atunci când nu le rostim cu voce tare. Așa cum Moise a cerut ajutor divin în liniștea inimii sale, și noi putem apela la Dumnezeu în momentele grele.

Dumnezeu este atent la chemarea noastră și va răspunde, fiind mereu prezent în viața noastră. Nu este nevoie de formalități complicate sau de cuvinte elaborate în rugăciunea noastră. Important este să ne deschidem inima sincer în fața Lui.

Asemenea rugăciunii simple și sincere a vameșului din Evanghelie, „Doamne, fii milostiv cu mine, păcătosul”, și noi ne putem adresa lui Dumnezeu cu aceeași smerenie și sinceritate.

Prin Rugăciunea lui Iisus, ne apropiem mai mult de Dumnezeu și ne dezvoltăm în cunoașterea Lui. Chiar și atunci când folosim cuvinte, ele sunt mijloace pentru a ne centra mintea și pentru a ne deschide inima în fața lui Dumnezeu.

În esență, rugăciunea este o comuniune a sufletului cu Dumnezeu, iar cuvintele sunt doar un mijloc de a ne concentra atenția asupra acestei comuniuni. Duhul Sfânt ne învață să ne rugăm și ne ajută să exprimăm adâncimile inimii noastre, chiar și atunci când nu putem găsi cuvinte potrivite.

Rugăciunea autentică constă în a sta cu inima deschisă în fața lui Dumnezeu, recunoscându-ne păcatele și cerându-I ajutorul cu smerenie și încredere. Este o modalitate de a ne apropia de El și de a simți prezența și puterea Sa în viața noastră.

Așadar, fie că folosim cuvinte simple sau stăm în tăcere în fața lui Dumnezeu, important este să ne rugăm cu inima deschisă și cu o sinceritate profundă. Rugăciunea este un act de întâlnire cu Divinul, o expresie a relației noastre personale cu Creatorul nostru.

Leave a Comment

După 22 de ani în televiziune, Simona Gherghe a făcut anunțul pe Facebook.

După 22 de ani de la debutul său în lumea televiziunii, Simona Gherghe a făcut o postare ce a captat imediat atenția fanilor săi. Cu o carieră impresionantă, având acum 46 de ani, Simona este una dintre cele mai cunoscute și longevive prezentatoare TV din România. De-a lungul anilor, a câștigat simpatia publicului, atât în mediul online, cât și la televizor, ținându-și mereu fanii la curent cu evenimentele din viața sa.

Postarea aceasta specială, marcată de cei 22 de ani de activitate în domeniul media, a fost însoțită de două imagini, una din 2002 și cealaltă recentă, ilustrând astfel parcursul său în televiziune. În prima fotografie, Simona Gherghe prezintă primul ei jurnal de știri, datând din 15 aprilie 2002, la Antena 1. 22 de ani mai târziu, în cea de-a doua fotografie, Simona se regăsește tot la Antena 1, reflectând o continuitate impresionantă în cariera sa.

Mesajul postat de Simona Gherghe a adunat rapid peste 3000 de aprecieri și mai mult de 200 de comentarii din partea fanilor săi devotați. Aceștia nu au ezitat să o felicite pentru cariera sa longevivă și pentru contribuția sa la lumea televiziunii. Comentariile au fost pline de laude și urări de succes și împliniri pentru viitorul său profesional și personal.

„Superbă și deșteaptă! Vă respect și vă apreciez!”, „Dragă Simona, îți doresc succese, bucurii, zâmbete și vise realizabile. La mulți ani sănătoși, senini, veseli și binecuvântați”, „Nicio deosebire, superbă și atunci și acum, doar că acum ești mămică! Simona ești un om bun și o profesionistă, ai muncit mult să ajungi aici. Îți doresc multă sănătate și realizări pe toate planurile”, „Felicitări!! Multă sănătate!”, „Mulți ani înainte în televiziune!”, „Simona ești frumoasă și cu 22 de ani în urmă”, „La mulți ani frumoși, cu multe realizări!”, „Frumoasa atunci, la fel de frumoasă și acum, Simona dragă!”, sunt doar câteva dintre mesajele lăsate de fani, reflectând recunoașterea și aprecierea pentru contribuția și profesionalismul Simonei Gherghe în lumea media.

Leave a Comment