Puternica rugăciune pentru realizarea dorințelor – Se spune acum, o vei găsi în primul comentariu.

Rugăciunea pentru împlinirea dorințelor rostită de Sfântul Părinte Arsenie Boca este o expresie a profundei sale credințe și a înțelepciunii spirituale pe care a împărtășit-o cu credincioșii săi. Această rugăciune este un instrument spiritual puternic, conceput pentru a ne călăuzi și proteja în călătoria noastră prin viață, oferindu-ne sprijinul divin în îndeplinirea dorințelor noastre și în depășirea provocărilor zilnice.

În fiecare zi a săptămânii, Sfântul Părinte Arsenie Boca rostea o rugăciune, fiecare având un scop specific și o putere vindecătoare. Rugăciunea pentru împlinirea dorințelor ne îndeamnă să ne abandonăm ego-ul și să ne încredem în puterea lui Dumnezeu de a ne ghida și proteja în viață. Prin recitarea acestei rugăciuni în fiecare zi, ne deschidem inimile și mințile către harul divin, lăsând lumină și iubirea lui Dumnezeu să ne umple sufletele și să ne îndrume pașii.

„Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă ca astăzi toată ziua să mă lepăd de mine însumi, căci cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac și astfel, ținând la mine, să Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea Preasfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, căci iată, păcătuiesc în tot ceasul.

Doamne, Cel ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus umbră pe ochii minții, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind în noi inimile noastre și toate împreună au făcut temniță în care Te ținem bolnav, flămând și fără haină, așa risipind în deșert zilele noastre, umbriți și dosadiți până la pământ.

Doamne, Cel ce vii în taină, ai milă de noi, căci nu ne dăm seama cât suntem de nedesăvârșiți și cât ești de aproape de sufletele noastre, și cât ne depărtăm noi prin păcatele noastre. Ci luminează lumina Ta peste noi, ca să vedem lumina prin ochii Tăi, să trăim în veci prin viața Ta. Lumina și Bucuria noastră, slavă Ție! Amin!”

Aceste cuvinte profund spirituale ne reamintesc de importanța abandonării ego-ului și de încrederea totală în Dumnezeu. Rugăciunea ne îndeamnă să ne eliberăm de preocupările egoiste și să ne concentrăm asupra conexiunii noastre divine, permitând harului și luminii divine să ne călăuzească în fiecare aspect al vieții noastre. Prin recitarea acestei rugăciuni cu credință și devotament, ne înălțăm sufletele și ne umplem inimile cu pace și speranță în planurile lui Dumnezeu pentru noi.

Leave a Comment

De salvat pentru masa de Paști! Friptură de miel la cuptor cu vin și usturoi verde.

Gustul inconfundabil al cărnii de miel, îmbinat cu aromele subtile ale vinului și prospețimea usturoiului verde, conferă acestei fripturi o savoare aparte, perfectă pentru a fi savurată în cadrul unei mese festive sau a unei ocazii speciale. Fiecare mușcătură este o călătorie în lumea gusturilor, unde aromele se contopesc armonios într-un dans gustativ de neuitat, iar textura delicată a cărnii se topește plăcut în gură, oferind o experiență culinară desăvârșită.

Rețeta tradițională de friptură de miel la cuptor este un omagiu adus artei culinare autentice, în care simpla pregătire a ingredientelor de cea mai bună calitate și gătirea cu migală la cuptor se transformă într-o adevărată capodoperă gastronomică. Haideți să explorăm împreună fiecare etapă a procesului de preparare, iar aroma îmbietoare va umple încăperile casei tale și inimile celor dragi!

Ingrediente:
1 kg de friptură de miel (ideal din partea spatelui)
4-5 căței de usturoi verde
200 ml de vin alb sec
2 linguri de ulei de măsline
2 linguri de muștar Dijon
1 linguriță de cimbru uscat
Sare și piper proaspăt măcinat, după gust

Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul: Începe prin a preîncălzi cuptorul la 180°C pentru a fi gata de coacere.

Marinarea fripturii: Într-un castron generos, amestecă vinul alb, uleiul de măsline, muștarul Dijon, cimbrul uscat, sare și piper după gust. Adaugă bucățile de friptură de miel în marinadă, acoperă și lasă-le să se marineze timp de cel puțin o oră în frigider.

Pregătirea usturoiului verde: Spală și toacă mărunt usturoiul verde.

Asamblarea fripturii: După ce friptura de miel s-a marinat corespunzător, scoate-o din marinadă și așază-o într-o tavă de copt. Presară usturoiul verde tocat peste carne.

Cuptorul: Transferă tava în cuptorul preîncălzit și lasă friptura să se coacă timp de aproximativ 1-1.5 ore, sau până când este frumos rumenită și fragedă. În mijlocul procesului de coacere, poți întoarce friptura pentru a te asigura că se rumenește uniform.

Servirea: După ce friptura de miel este gata, scoate-o din cuptor și las-o să se odihnească câteva minute înainte de a o felia și de a o servi. Poți însoți friptura cu garnituri precum cartofi copți, legume la grătar sau o salată proaspătă.

Această friptură de miel la cuptor cu vin și usturoi verde va fi cu siguranță vedeta mesei tale. Aromele bogate și textura fragedă a cărnii vor încânta toți invitații și vor transforma orice masă într-un festin culinar memorabil!

Leave a Comment