Horoscop zilnic – Marți , 30 aprilie.

Berbec

Ce începi azi are potențialul de a deveni o mare reușită, mai ales că reușești să atragi și alte persoane în proiectul tău. Nu pierde această zi cu lucruri mărunte. Dă startul unei acțiuni de amploare în care să investești tot ce ai mai bun în tine, deoarece rezultatele vor veni rapid și vor fi mai promițătoare decât ai putea crede. Primești suficiente cuvinte de încurajare și poate chiar și un sprijin binevenit din partea altora, ceea ce ar trebui să te ajute să ai încredere că te îndrepți în direcția cea bună. Deci, ce mai aștepți? Acum e momentul să acționezi!

Taur

Iubirea este ca un joc adolescentin care te face să te simți bine, lipsit de orice griji și inhibiții. Un vis dulce se naște în cuplul vostru și vă apropie și mai mult. Surprizele de natură sentimentală pot apărea de oriunde, însă pentru a le experimenta, trebuie să profiți de orice ocazie de a cunoaște oameni și de a socializa. Nu știi niciodată de unde apare privirea unei persoane atrăgătoare îndreptată spre tine în cel mai neașteptat loc, iar tot ce trebuie să faci este să fii deschis să încerci. Atmosfera idilică de azi este propice unei noi iubiri.

Gemeni

Se observă o bună cooperare între generații. Cel tânăr ascultă cu respect de cel mai în vârstă, iar acesta, la rândul său, ia în considerare în mod constant părerile celui aflat la mare distanță de ani. Apare o schimbare reciproc avantajoasă de păreri, idei și sfaturi, deoarece fiecare are acces la informații dintr-un plan cu totul diferit al domeniului în care acum își unesc forțele. Fă echipă, așadar, cu o persoană dintr-o altă generație decât tine, deoarece fiecare are de câștigat din această excelentă cooperare. Nu este necesar ca cineva să se comporte ca un atotștiutor sau ca un șef, deoarece în orice etapă a vieții există ceva de învățat.

Rac

Proiectele tale de viitor au șanse mari să se concretizeze dacă reușești să implici și alte persoane. Fie că te adresezi membrilor familiei sau colegilor tăi, încearcă să le stârnești interesul pentru ceea ce îți dorești să realizezi, deoarece șansele de succes sunt mai mari prin unirea mai multor forțe în aceeași direcție. Optimismul lor îți este de folos, mai ales că nu ești tocmai bine înzestrat cu acest sentiment, însă dacă aceștia te susțin, vei fi stimulat să colaborezi eficient pentru un rezultat comun care să satisfacă pe toată lumea, dar al cărui inițiator ai fost chiar tu.

Leu

Atmosfera este veselă în jurul tău, deoarece există un motiv de sărbătoare, însă tu nu reușești să te integrezi acestei bune dispoziții. Ești preocupat de cu totul alte probleme, chiar dacă poate nu ar merita atâta atenție. Ceilalți te invită să te alături veseliei colective, dar ai o opinie separată, considerând că nu e momentul să te distrezi când ai atâtea de rezolvat. Fă un efort să termini rapid aceste chestiuni, astfel încât să îți rămână totuși puțin timp pentru divertisment alături de prieteni.

Fecioara

Totul este în perfectă armonie în cuplu, ca un joc în care vă răsfățați unul pe celălalt cu gesturi tandre. Abordezi o atitudine copilăroasă, ceea ce îl face pe partener să se simtă mai important în ochii tăi. Ai în mâinile tale fericirea celui de lângă tine și faci tot posibilul să i-o oferi pe tavă! Preocuparea pentru cel de lângă tine este la cote maxime, dorind să îi oferi tot ce are nevoie, ba chiar mai mult, cu o generozitate ieșită din comun.

Balanta

Felul în care unii se adresează ție este nedrept, deoarece te critica, te judecă, te atacă agresiv cu vorbe dure, care poate că te afectează. Gândește-te că relația cu acești oameni reprezintă sacrificiul pe care trebuie să îl faci pentru a îți atinge marile scopuri, deoarece drumul către succes nu este întotdeauna presărat de petale de trandafiri, ci și de dispute, controverse, dușmani și obstacole. Aceștia sunt proba ta majoră de încercare, dar pe care poți să o depășești cu brio!

Scorpion

Aștepți o aprobare sau un document oficial care să îți asigure evoluția în planurile viitoare. Fără acea semnătură, nu poți merge mai departe, deoarece depinzi de ea, altfel riști să mergi pe o cale ilegală sau incorectă care, mai devreme sau mai târziu, se va impotmoli într-un refuz. Fă tot posibilul să obții acel act de care depinde succesul unei afaceri, astfel încât să nu investești înutil bani, energie și timp într-o direcție care nu este

susținută de legi clare. Nu știi niciodată cum te vei trezi cu vreo sancțiune dacă ignori aspectul legal al planurilor începute!

Sagetator

Ai ocazia să treci printr-un loc care îți evocă amintiri foarte plăcute și de care îți era dor. Poate că este vorba despre o călătorie peste hotare spre care te îndrepți și care reface practic un itinerariu deja cunoscut, dar pe care ai visat mereu să îl refaci cândva. Nu te atrag locurile noi, necunoscute, ci acele localități în care se află oameni dragi sau care ți-au provocat acum mult timp emoții și trăiri unice pe care dorești să le reînvi cu această ocazie. Trecutul revine din nou în atenție.

Capricorn

Apare în preajma ta o persoană care va deveni eroul acestei zile, fie pentru că animă atmosfera cu felul său de a fi (mai energic, mai plin de viață și mai optimist), fie pentru că îți oferă un ajutor binevenit într-un moment crucial. Te mândrești cu parteneriatul cu această persoană, deoarece ai ceva de câștigat de la ea. Fie intervine salvator într-o problemă care te preocupă, fie te bucuri de protecția sa și, alături de el, ajungi mai ușor la un scop propus.

Varsator

Nu te aștepta ca toată lumea să fie de acord cu tine, deoarece ideile pe care le exprimi azi nu sunt ușor de acceptat, nici la îndemâna oricui. Poate ești ceva mai original în exprimare, poate prea modern pentru cei care te ascultă și nu pot înțelege clar ce spui, însă se pare că ești un vizionar care spune azi lucruri care vor deveni obișnuite peste un an. Nu te lăsa descurajat de refuzul sau dezinteresul celor prea învechiți pentru a accepta noutatea, deoarece va veni o zi când toți vor considera ideile tale de acum absolut firești.

Pesti

Nici rațiunea și nici logica nu vor decide azi ce trebuie făcut, ci este o situație în care inima își va lăsa amprenta asupra acțiunilor tale. Va fi o decizie luată din colaborarea dintre sentimente și instincte, acelea care simt exact încotro va merge o problemă pe care mintea ta parcă nu o poate gestiona cum se cuvine. Degeaba ai învățat o mulțime de lucruri de-a lungul vieții, deoarece vei vedea că tot ceea ce îți transmite vocea ta interioară este ceea ce contează mai mult. Lasa emoția să aleagă ce este mai bine pentru tine!

Leave a Comment

Marți Mare – Săptămâna Patimilor. Ce este interzis să faci

Martea Mare, cunoscută și sub numele de “Martea Seacă”, este a doua zi din Săptămâna Mare, o perioadă solemnă în calendarul creștin ortodox. Această zi este marcată de unele obiceiuri și tradiții specifice, care au o semnificație profundă și sunt respectate cu sfințenie de credincioși.

În această zi, bărbații sunt îndrumați să își încheie toate activitățile agricole din câmp, după care să își ajute soțiile în gospodărie. De asemenea, se evită consumul de mâncăruri care conțin oțet, conform tradiției.

Activitățile casnice precum aspiratul, măturatul, spălatul geamurilor și alte treburi grele din curte și grădină sunt binevenite în această zi. Este ultima ocazie pentru bărbați să lucreze la câmp sau să facă lucrările de spălare și călcare.

De asemenea, se spune că este nepotrivit să te speli pe cap în această zi, deoarece s-ar putea pierde din sănătatea părului conform tradiției populare.

Începând cu Martea Mare, bărbații sunt îndrumați să rămână în casă și să își ajute soțiile în toate activitățile gospodărești. În multe zone rurale, femeile obișnuiesc să ofere pomană în această zi, oferindu-le vecinilor Pască și vin roșu.

În cadrul slujbei din Martea Mare, se săvârșește uscarea și sfărâmarea Sfântului Agnet, care este sfințit în timpul Liturghiei Sfântului Vasile. Acesta este folosit ulterior în cursul întregului an pentru a împărtăși bolnavii sau persoanele care nu pot ajunge la biserică din motive întemeiate. Există și o superstiție conform căreia în Martea Mare, toți trebuie să se spele ritualic pentru a se feri de bolile care pot apărea.

După Martea Mare, gospodinele sunt sfătuite să nu spele și să nu calce rufe în zilele următoare.

În cadrul predicii ortodoxe din Martea Mare, credincioșilor li se amintește să se întărească în post, să nu cedeze lenei și adormirii sufletești, și să păstreze trezvia duhovnicească. Cuvintele esențiale cântate în biserici în această zi, conform Triodului, subliniază importanța vigilenței și a trăirii în sfințenie în așteptarea venirii Mirelui cel fără de moarte.

Leave a Comment