Gabriela Cristea, a facut anuntul despre al 3 lea copil: „„Un băiețel, da…”

Gabriela Cristea, o prezentatoare TV adorată în România, strălucește nu doar pe micul ecran, ci și în viața personală. Alături de soțul ei, Tavi Clonda, formează unul dintre cele mai iubite și stabile cupluri din industria showbiz-ului românesc. Cu două fetițe minunate, familia lor este o sursă de fericire și împlinire pentru amândoi. Recent, Gabriela a deschis ușa în intimitatea vieții lor de familie și a discutat despre posibilitatea unui al treilea copil.

Emisiunea în care Gabriela Cristea a fost invitată, găzduită de Cristina Șișcanu, a fost un prilej de a dezvălui detalii emoționante și sincere despre ceea ce înseamnă pentru ea rolul de mamă și perspectivele asupra extinderii familiei. În discuția deschisă cu Cristina, Gabriela a împărtășit că a făcut recent un test de sarcină, dar rezultatul a fost negativ. Cu toate acestea, vedeta a subliniat că este complet fericită și împlinită cu cele două fiice pe care le are, Iris și Victoria. Dragostea și devotamentul pe care îi acordă celor mici sunt fundamentale pentru ea și pentru soțul ei.

Gabriela a mărturisit că, deși o posibilă venire pe lume a unui băiețel ar fi fost o bucurie, ea și Tavi sunt acum într-un punct al vieții lor în care nu mai simt nevoia de a adăuga un al treilea membru la familia lor. Cu toate acestea, fiecare moment petrecut alături de cele două fetițe este prețios și plin de bucurie. Educația pe care o oferă acestor copii este una aleasă și își dedică toată atenția și resursele pentru a le asigura un viitor strălucit.

Prin aceste declarații, Gabriela Cristea nu numai că împărtășește cu publicul o parte intimă a vieții sale, dar și arată că fericirea și împlinirea pot fi găsite în ceea ce ai deja în prezent. Familia ei este nucleul ei, iar legăturile de dragoste și devotament pe care le împărtășește cu Tavi și cu cele două fetițe sunt mai presus de orice altceva.

Într-o epocă în care presiunile societății asupra conceptului de familie pot fi copleșitoare, Gabriela Cristea reprezintă un exemplu de echilibru și înțelepciune. Ea demonstrează că fericirea nu vine întotdeauna din extinderea numerică a familiei, ci din calitatea și iubirea pe care o oferi celor dragi. Prin vocea și experiența ei, Gabriela inspiră nu numai ca prezentatoare TV, ci și ca o mamă puternică și dedicată.

Leave a Comment

Doctor roman: „Deficitul acestei vitamine provoacă dureri de spate și articulare”

Durerea intensă în spate și articulații poate fi adesea cauzată de o simplă deficiență a unei singure vitamine.

Vitamina D nu se încadrează strict în categoria vitaminelor, ci mai degrabă acționează ca un hormon în organism. În loc să fie produsă de glanda tiroidă, ea este sintetizată de piele atunci când este expusă la lumina soarelui. Această vitamină este esențială pentru numeroase procese metabolice și funcții fiziologice.

Pentru producerea cortizolului, un hormon antiinflamator și cu rol important în reducerea durerii, organismul are nevoie de cantități adecvate de vitamina D. Deficiențele de cortizol pot duce la dureri și inflamații articulare. De aceea, uneori, sunt necesare tratamente cu cortizon pentru a calma aceste simptome.

Durerea de spate poate fi legată și de lipsa vitaminei D, precum și de deficiențele de vitamina B12, B5 și B6.

Persoanele care suferă de deficiențe de vitamina D pot prezenta și dureri de cap, din cauza problemelor de somn și a stării de depresie asociate. Somnul insuficient, împreună cu durerile provocate de lipsa vitaminei D, pot contribui la apariția durerilor de cap.

Profesoara doctor Doina Catrinoiu, specialistă în diabet și nutriție la Universitatea Ovidius Constanța, a abordat subiectul simptomelor lipsei de vitamina D și a oferit sfaturi despre cum putem preveni această deficiență.

Cum ne dăm seama că suferim de deficiență de vitamina D?
Simptomele sunt variate, explică dr. Catrinoiu: “Adultul poate prezenta tetanie sau crampe musculare, care sunt semne ale unei lipse de vitamina D și, implicit, a calciului. Mai există și spasmofilia, care deseori este greșit diagnosticată”.

În general, deficiența de vitamina D este o problemă răspândită în rândul populației, cauzată adesea de obiceiurile alimentare. Consumul scăzut de pește, în special în dieta românilor, este o cauză frecventă. Peștele gras, cum ar fi somonul, reprezintă o sursă importantă de vitamina D, dar și alte alimente precum carnea de vită, brânza și gălbenușul de ou pot contribui la aportul de vitamina D în organism.

Cu toate acestea, peștele gras rămâne una dintre cele mai bune surse, deși există uneori ideea greșită că acesta îngrașă. “Peștele gras este, de fapt, foarte benefic, oferind cantități semnificative de radicali liberi și reprezentând o sursă sănătoasă pentru organism. Este important să educăm populația cu privire la beneficiile consumului de pește, atât pentru adulți, cât și pentru copii”, subliniază dr. Catrinoiu.

Leave a Comment