Legenda randunicii –

Legenda spune că atunci când Mântuitorul Iisus era încă copil și locuia în Nazaret, se juca împreună cu alți copii de vârsta lui, modelând pasărea din lut. Cu mânuțele Sale iscusite, le așeza pe malul râului, cu aripile întinse, bucurându-se de joc. Într-o zi, un fariseu trecu pe acolo și, cu răutate, îl întrebă:

– Ce faci acolo, copil al păcatului?

Cu toată gingășia și dragostea, Iisus le atinse pe pasarile din lut, iar ele prinzând viață, se ridicară în zbor, fără ca fariseul să le poată distruge. Ele se transformară în randunele, având inițial culoarea cenușie. Cuibărit pe acoperișul unei case, au devenit familiare locuințelor oamenilor.

Când Iisus, mai târziu, deveni adult și fu dus pe Golgota pentru răstignire, pasările credincioase Îl urmară cu strigăte de durere. Neștiind cum să-L ajute, începură să-I îndepărteze spinii din coroană, care se înfipseseră în fruntea Sa. În momentul în care Iisus muri pe cruce, randunelele plânseră și, în semn de doliu, schimbără culoarea penajului lor din cenușiu în negru.

Se spune că, în timp ce era răstignit, Iisus simți o sete arzătoare. Un soldat, auzindu-i strigătul, îi oferi un burete înmuiat în oțet, dar Domnul nu-l luă. Atunci, o randunică se apropie de cruce și, cu ciocul său mic, îi dădu o picătură de apă.

Văzând această scena, soldatul încercă să o alunge cu o săgeată, dar randunica fu ferită. De trei ori încercă soldatul să o lovească, iar de trei ori randunica se întoarse și încercă să-L ajute pe Iisus. În cele din urmă, sageata soldatului o nimeri pe randunica credincioasă.

Mântuitorul, mișcat de gestul ei de compasiune, plânse pentru micuța pasăre și o binecuvântă. Din acel moment, randunica este considerată o pasăre sfântă în tradiția populară, iar nimeni nu îndrăznește să-i tulbure cuibul, ca un omagiu adus curajului și devotamentului său.

Leave a Comment

Dani Oțil este într-o stare de devastare totală! O dramă gravă a lovit vedeta Antenei 1

Gabriela Prisăcariu și băiețelul său se confruntă cu probleme de sănătate, după ce au suferit de o răceală severă acum câteva săptămâni, care pare să fi revenit. Soția lui Dani Oțil este acum nevoită să mai petreacă un timp acasă și nu a putut fi prezentă în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

Gabriela Prisăcariu, partenera lui Dani Oțil, împreună cu fiul lor, Luca Tiago, au avut de suferit de pe urma unei răceli acum câteva zile și încă nu s-au recuperat complet.

„A, da. Am răcit foarte tare. Mai întâi a făcut bebe muci, apoi am făcut și eu muci. După ce iar a făcut el, suntem praf. Avem niște nopți groaznice. Avem nevoie de foarte multă cafea”, a mărturisit soția lui Dani Oțil pe Instagram.

Gabriela Prisăcariu a fost absentă din rubrica de Stil a emisiunii matinale.

În mod obișnuit, Gabriela Prisăcariu este prezentă în fiecare joi la emisiunea matinală Neatza cu Răzvan și Dani, unde participă la rubrica dedicată stilului, condusă de Ellida Toma. Dar acum, din motive de sănătate, soția lui Dani Oțil a lipsit din ediția de joi a emisiunii.

Recent, Dani Oțil a declarat că au găsit o bonă pentru copilul lor, având în vedere că Gabriela dorește să revină la proiectele sale din televiziune.

„Bonele nu sunt precum cele din filmele americane, cu vârste de 20 de ani și aspect uimitor. (…) Eu am călătorit până în Chișinău, am ales o femeie care a avut experiențe multiple și suntem mândri de ea”, a dezvăluit Dani Oțil chiar în emisiunea matinală de astăzi.

Soția lui Dani Oțil a adus pe lume un băiețel, iar alegerea numelui său a fost dificilă. Dani Oțil și Gabriela au devenit părinți pe 11 septembrie 2021.

Gabriela Prisăcariu a postat o fotografie pe pagina sa de Instagram, în care își ține fiul în brațe, inscripționând cuvintele: „M-am topit…”

În timp ce mama a fost mai deschisă în a-și exprima bucuria și a oferit primele detalii despre micuț, Dani Oțil a doar repostat story-ul în care a fost menționat de ea. Prezentatorul TV pare să trăiască aceste momente diferit și se bucură liniștit de minunea care a intrat în viața lor.

Leave a Comment