Data exactă a crucificării lui Iisus, dezvăluită de cercetători . Când a decedat, de fapt. Conexiunea cu cutremurul menționat în evanghelii

Potrivit unui studiu publicat recent în International Geology Review, data crucificării lui Iisus ar fi vineri, 3 aprilie 33 d.Hr., conform unei analize complexe care combină elemente geologice, biblice și astronomice.

Cercetarea a investigat activitatea seismică din zona Mării Moarte, situată la aproximativ 21 de kilometri de Ierusalim, unde, conform Evangheliei după Matei, un cutremur puternic a avut loc în timp ce Iisus era pe cruce, eveniment care a avut repercusiuni asupra mediului înconjurător.

Jefferson Williams de la Supersonic Geophysical și colegii săi de la Centrul German de Cercetări Geosciențifice au examinat mostre de sol de pe plaja Ein Gedi Spa, lângă Marea Moartă. Prin analiza straturilor de sedimente acumulate anual, numite varve, cercetătorii au identificat două cutremure majore, unul înregistrat în anul 31 î.Hr. și altul între anii 26 și 36 d.Hr.

Interesant este că al doilea cutremur coincide cu perioada în care Ponțiu Pilat era procurator al Iudeei, o informație care se potrivește cu descrierea evenimentelor din evanghelii. Această corelare, combinată cu alte indicii oferite de evanghelii și de alte surse istorice, a condus la concluzia că vineri, 3 aprilie 33 d.Hr., este cea mai probabilă dată a crucificării lui Iisus.

Un alt detaliu menționat în evanghelii, întunericul care a căzut de la amiază până la ora 15:00 în ziua următoare crucificării, poate fi explicat ca fiind rezultatul unei furtuni de praf. Williams și echipa sa încearcă acum să găsească dovezi ale acestui fenomen în mostrele de sol analizate.

Această cercetare nu doar că furnizează o dată precisă pentru unul dintre cele mai semnificative evenimente din istoria creștinismului, dar deschide și noi căi de investigație în înțelegerea contextului istoric și geologic al acelei perioade remarcabile.

Leave a Comment

Suferințele lui Maia Morgenstern după ce a jucat în Patimile lui Hristos: „Am fost atacată fizic, scuipată și…”

Maia Morgenstern, pe numele său întreg Maia Emilia Ninel Morgenstern, este o actriță română celebră, cunoscută în special pentru interpretarea remarcabilă a Maicii Domnului în filmul „Patimile lui Hristos”, regizat de Mel Gibson. Cu toate că rolul a adus-o în lumina reflectoarelor și a atras aprecierea criticilor, experiențele pe care le-a avut în urma acestui film au fost extrem de intense și au lăsat o amprentă adâncă asupra vieții și carierei sale.

Fiind o evreică care a interpretat un personaj iconic din creștinism, Maia a fost supusă unor critici violente și prejudecăți din partea unora din industria filmului și din societate. Într-un interviu, ea a mărturisit că a fost agresată fizic și verbal din cauza acestui rol controversat, iar aceste traume emoționale au fost greu de depășit.

Rolul Maicii Domnului nu a fost doar o provocare artistică, ci și o experiență emoțională profundă pentru Maia. Ea a descris cum a fost „bântuită de emoții” și a simțit că a fost nevoită să se pregătească și să se apere în fața reacțiilor negative ale celor din jur. În ciuda acestor dificultăți, Maia a rămas fermă în convingerile sale și nu și-a schimbat religia sau perspectivele, chiar dacă unii actori au susținut că au avut revelații divine după interpretarea unor roluri religioase.

După lansarea filmului „Patimile lui Hristos”, Maia a constatat că nu a mai primit oferte semnificative de la producătorii din industria cinematografică americană. Această schimbare bruscă în cariera ei a fost interpretată de Maia ca o pedeapsă pentru interpretarea sa în filmul controversat. Ea a fost conștientă de faptul că a fost marginalizată și pedepsită pentru alegerea sa de a juca acest rol dificil și provocator.

În ciuda acestor obstacole și provocări, Maia a rămas o prezență puternică și respectată în lumea teatrului și a filmului românesc. Experiența sa în interpretarea Maicii Domnului în „Patimile lui Hristos” a demonstrat nu doar talentul ei actoricesc remarcabil, ci și curajul și integritatea sa în fața adversităților și a criticii.

Leave a Comment