Ce ar trebui să faci atunci când auzi sunetul clopotelor în noaptea de Înviere și de ce este necesar să ai două lumânări când te duci la biserică? Lidia Fecioru dezvăluie tradițiile care atrag noroc și despre care doar câțiva români au cunoștință.

Sărbătoarea Paștelui este un moment deosebit pentru creștini, în care se revarsă bucuria în suflete și speranța strălucește mai puternic ca niciodată. Lidia Fecioru, cunoscută bioenergoterapeut, a împărtășit câteva învățături prețioase despre cum să ne pregătim pentru Paște, pentru a atrage binecuvântările divine în casele noastre.

În înțelepciunea populară, clopotele bisericii nu sunt doar sunete obișnuite, ci purtătoare de puteri nebanuite, fiind considerate vocea lui Dumnezeu. Lidia Fecioru ne îndeamnă să ascultăm cu atenție bătaia clopotelor în noaptea de Înviere, în ziua de Paște sau în săptămâna luminată, deoarece acest moment este propice pentru a ne rosti dorințele sufletești. Se spune că Dumnezeu ascultă aceste dorințe și le împlinește, iar clopotul este vehiculul care le transmite mai departe. Indiferent dacă dorințele noastre sunt materiale sau spirituale, ele au șansa de a deveni realitate prin harul divin.

O tradiție esențială în noaptea de Înviere este participarea la slujba bisericii pentru a primi Lumina Sfântă. Potrivit Lidiei Fecioru, este deosebit de important să avem două lumânări, una mică și una mare, când participăm la această ceremonie. Lumânarea mică este folosită pentru a aprinde lumânarea mare, iar această acțiune simbolică este însoțită de o credință profundă. Se spune că energia lumânării primite de la alt credincios este preluată de persoana care o aduce acasă, oferindu-i un izvor de lumină și protecție spirituală.

Vinerea Mare, ziua cea mai tristă din săptămâna patimilor, este marcată de amintirea aducerii lui Iisus Hristos la judecată, precum și a răstignirii și coborârii de pe cruce. Tradiția impune ținerea unui post negru în această zi, iar credințele populare spun că ploua în Vinerea Mare prevestește un an roditor, iar scufundarea de trei ori în apa rece conferă sănătate pentru tot anul. De asemenea, se recomandă ca femeile să evite activitățile de coasere sau de gătit în această zi, din cauza riscului de boală și al spiritelor rele.

În Săptămâna Mare, creștinii sunt îndemnați să își împace inimile și să se ierte reciproc, pregătindu-și sufletele pentru primirea bucuriei Învierii Domnului. Această reconciliere și pace interioară sunt văzute ca pregătire spirituală esențială pentru a primi binecuvântările divine în plinătatea lor. Astfel, învățăturile și tradițiile pascale nu doar ne conectează la valorile religioase, ci ne ghidează într-un mod de viață bazat pe iubire, compasiune și speranță, alimentându-ne cu încredere și optimism pentru viitor.

Leave a Comment

Mihăiţă Neşu a spart tăcerea și a dezvăluit adevărul despre divorțul de soția lui: “A fost o surpriză foarte mare…”

Mihăiță Neșu a decis să-și dezvăluie povestea personală, punând capăt speculațiilor și răstălmăcirilor care au înconjurat divorțul său de soția sa. Fostul internațional român a ales să pună capăt mariajului lor după un accident tragic petrecut pe 10 mai 2011, în timpul unui antrenament al echipei Utrecht.

În lumina acestor evenimente, Neșu a dorit să clarifice faptul că a fost el cel care a luat decizia de a divorța, deși în spațiul public s-a răspândit ideea că fostul său partener de viață ar fi dorit separarea. Neșu și Maria s-au despărțit la scurt timp după tragicul accident din 2011, iar el a simțit necesar să aducă lumină asupra motivelor care au stat la baza acestei decizii.

„De fapt, realitatea este că eu am hotărât să divorțez de ea pe caz de boală. A fost decizia mea. Oamenii au blamat-o foarte mult, pentru că oamenii nu pot înțelege (…) Mi-am dat seama că a fost un șoc foarte mare și pentru ea (…) Ei nu i-a plăcut niciodată să apară la televizor și majoritatea lucrurilor au fost exagerate”, a mărturisit Neșu la AntenaStars, încercând să aducă lumina asupra unei situații delicate.

Parcursul său în fotbal a fost marcat de realizări de excepție, începând cu prezența sa în echipa FCSB (la acea vreme numită Steaua) în 2001. A activat la formația roș-albastră până în 2008, când a ales să se transfere în Olanda, la Utrecht. Cunoscut sub porecla de “Bichonul”, Neșu a făcut parte din echipa lui Cosmin Olăroiu care a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA în sezonul 2005/06. Performanțele sale au fost recunoscute la nivel internațional, fiind desemnat cel mai bun fundaș stânga din Eredivisie în primul său sezon la Utrecht.

Destinul său a fost zguduit pe 10 mai 2011, în timpul unui antrenament la Utrecht, când o coliziune cu Alje Schut, colegul său de echipă, a pus capăt carierei sale fotbalistice. Cu toate acestea, Neșu a găsit puterea să transforme această tragedie într-o oportunitate de a face bine altora. În 2015, a fondat un centru de recuperare pentru copii cu probleme neuromotorii, iar în 2019 a început construcția Complexului de Recuperare „Sfântul Nectarie”.

Mihai Neșu, alături de echipa sa, își dorește să ofere copiilor cu dizabilități șansa unei vieți cât mai aproape de normalitate, cu independență și speranță. Complexul de recuperare este visul său de opt ani, iar prin munca și devotamentul său, a reușit să aducă această viziune la viață. „Dorința noastră, la fiecare Crăciun, este să reușim să mutăm centrul actual în noul complex de recuperare și să le oferim mult mai condiții. Să fie o oază de recuperare și de liniște sufletească și de relaxare”, a mărturisit Neșu într-un interviu. Aceste acțiuni nu doar că îi aduc recunoaștere și admirație, dar îl definesc ca un om al generozității și al dăruirii, un exemplu de curaj și perseverență pentru întreaga comunitate.

Leave a Comment