Cât de mult cere mama lui Culiță Sterp pentru un kilogram de miel cu o lună înainte de Paște? Românii au fost surprinși.

 

Toată lumea știe că Mama Geta este mână în gospodăria familiei când vine vorba de oi. Femeia se ocupă de câteva sute de oi și are un real succes în Hațeg. În preajma Sărbătorilor Pascale, mama lui Culiță Sterp are mult de lucru și primește comenzile pentru carnea de miel. Cu câți lei va vinde femeia kilogramul de miel în 2024?

„Carnea de miel se vinde bine”
Deși mulți români se tem că în acest an nu își vor putea permite să aibă pe masă friptura tradițională de miel de Paște, Mama Geta aduce vești îmbucurătoare. Ea afirmă că în 2024, prețul cărnii de miel ar trebui să scadă, deoarece costul porumbului s-a redus.

Cu toate acestea, tendința generală este de creștere a prețului, explică Mama Geta, din cauza cererii ridicate și a ofertei limitate. Se pare că sunt puțini crescători care mai au miei de vânzare și își permit să mențină prețurile. Cu toate acestea, Mama Geta, generoasă, afirmă că în acest an va vinde carnea de miel cu 45–50 de lei pe kilogram.

„Avem câteva sute de oi, două turme, este o muncă considerabilă. Carnea de miel se vinde bine, în special de aproximativ 5 ani, este solicitată în tot cursul anului. Nu ar fi trebuit ca prețul cărnii de miel să crească în acest an, deoarece costul porumbului s-a redus după import din Ucraina.

Dimpotrivă, ar fi trebuit să scadă cu 10 lei pe kilogram. Anul trecut, un kilogram de porumb costa aproximativ 1,4 lei, iar în 2024 l-am achiziționat cu 0,7 lei, la jumătate din prețul anterior.

Prețul cărnii de miel a crescut din cauza cererii ridicate și a ofertei limitate, turmele de oi din țară fiind mai puține. Dacă, la piață, un kilogram de carne de miel costă în jur de 60 de lei, noi o vindem, de la noi de acasă, cu 45–50 de lei pe kilogram”, a declarat Mama Geta, conform playtech.ro.

Mama Geta a întocmit meniul pentru masa festivă

În ceea ce privește meniul pentru masa de Paște, Mama Geta spune că nu va fi complicat. Chiar dacă întreaga familie se va reuni acasă de Paște, ea va pregăti câteva preparate simple și gustoase.

Așadar, meniul pe care familia Sterp îl va savura de Paște include: ciorbă de miel, două-trei feluri de prăjituri, friptură de miel și drob.

„De când mă știu, de când sunt aici cu gospodăria, nu mi-a plăcut să pregătesc o mie de feluri de mâncare, care apoi să fie aruncate. Voi prepara ciorbă de miel, două-trei feluri de prăjituri, friptură de miel și drob, atât.

Nu mă complic cu salată de vinete sau de beouf, pentru că nu vreau să muncesc mult și apoi să nu fie mâncarea mâncată. Nu fac cumpărături în avans, cu o zi înainte încep să pregătesc în bucătărie, apoi vin copiii, punem tot ce am pregătit pe masă și suntem foarte mulțumiți cu ceea ce avem”, a mai adăugat Mama Geta.

Leave a Comment

Cum să prepari corect salata de boeuf pentru masa de Paște:

 

Salata boeuf, preparatul traditional de Paste

Salata boeuf este un preparat traditional romanesc, apreciat de multi dintre noi, iar masa de Paste nu este completa fara acest preparat delicios si reconfortant. Rețeta clasica de salata boeuf presupune un amestec generos de legume, carne fiarta si maioneza, iar pregatirea corecta este cheia pentru a obtine un gust desavarsit si o textura cremoasa.

Ingrediente:

500 g carne de vita sau de pui fiarta si taiata cuburi
4 cartofi mari fierti si taiati cuburi
3 morcovi mari fierti si taiati cuburi
3-4 castraveti murati mici, taiati cuburi
200 g mazare fiarta
4 oua fierte tari, taiate cuburi
200 g maioneza
Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Prepararea ingredientelor: Incepe prin a fierbe carnea, cartofii, morcovii si ouale. Dupa ce s-au fiert, lasa-le sa se raceasca si apoi taie-le cuburi de dimensiuni potrivite.

Asamblarea salatei: Intr-un castron mare, amesteca cuburile de carne, cartofi, morcovi, castraveti murati, mazarea si ouale.

Adauga maioneza si amesteca bine pana cand toate ingredientele sunt bine acoperite cu maioneza. Gusta si ajusteaza gustul cu sare si piper, daca este necesar.
Decorarea salatei: Pune salata boeuf intr-un vas de servire si niveleaza-o cu o spatula. Poti folosi felii de ou fiert, masline si frunze de verdeturi proaspete pentru a o decora frumos.

Refrigerarea si servirea:

Dupa ce ai decorat salata, acopera vasul si pune-l la frigider pentru cateva ore sau peste noapte. Acest lucru va permite aromelor sa se combine si va face ca salata sa fie si mai gustoasa. Serveste salata boeuf rece, ca un aperitiv sau o garnitura delicioasa pentru masa de Paste.

Cu putina atentie la detalii si folosind ingredientele potrivite, vei putea pregati o salata boeuf perfecta pentru masa de Paste, care va impresiona cu siguranta toti invitatii. Pofta buna!

Leave a Comment