Când intră elevii în vacanța de vară? Data s-a schimbat.

Anul școlar 2023-2024 a fost structurat în 5 module, iar între fiecare module, elevii au avut parte de perioade de vacanță binevenite. Cu toate acestea, vacanța de vară este cea mai așteptată de către elevi, oferindu-le timp liber pentru a se relaxa și a se bucura alături de prieteni și familie, profitând de vremea frumoasă de afară. Dar când începe vacanța de vară pentru elevi în anul 2024?

Conform structurii anului școlar 2023-2024, acesta cuprinde 36 de săptămâni de cursuri, împărțite în 5 module distincte, fiecare precedat de o vacanță. Primele două module au aceeași durată în toate județele din țară, în timp ce structura modulelor 3 și 4 poate varia în funcție de deciziile luate de inspectoratele școlare județene sau de municipiul București.

Elevii se află acum în modulul cu numărul 4, care se va încheia la data de 27 aprilie 2024, urmat de vacanța de Paște, ce va dura până la data de 7 mai 2024. Începând cu data de 8 mai 2024, începe modulul 5, ultimul din anul școlar 2023-2024. Acest modul se va încheia cu începutul vacanței de vară, mai precis la data de 21 iunie 2024.

Există și câteva excepții: elevii din clasele a XII-a (zi), a XIII-a (seral) și a celor cu frecvență redusă vor termina cursurile după 34 de săptămâni, adică la data de 7 iunie 2024, pentru a se pregăti de examenul de Bacalaureat. Elevii de clasa a VIII-a vor intra în vacanța de vară după 35 de săptămâni de școală, pregătindu-se pentru Evaluarea Națională, care va avea loc la data de 14 iunie 2024.

În ceea ce privește elevii din învățământul liceal, filiera tehnologică, cu excepția claselor terminale, și cei din învățământul profesional, anul școlar 2023-2024 va fi mai lung, cuprinzând 37 de săptămâni de cursuri. Pentru acești elevi, vacanța de vară va începe la data de 28 iunie 2024.

Structura anului școlar 2024-2025, conform Monitorului Oficial, indică începerea școlii la data de 9 septembrie și terminarea la data de 20 iunie. Acesta va avea o durată de 36 de săptămâni și va fi împărțit în 5 module, separate de perioade de vacanță.

Leave a Comment

Elveția a câștigat Eurovision 2024: artistul a spart trofeul la doar câteva minute după ce a fost desemnat câștigător. Video.

Nemo a câştigat duminică Eurovision pentru Elveţia cu „The Code”, un cântec foarte personal despre a fi non-binar. La doar câteva minute după ce a fost desemnat marele câștigător, reprezentantul Elveției a spart trofeul.

După ce a primit trofeul de la Loreen, reprezentanta Suediei din anul 2023, Nemo a urcat emoționat pe scenă pentru ultima interpretare. Vedeta a spart trofeul atunci când l-a așezat pe scenă. Trofeul are forma unui microfon clasic și este realizat din sticlă. „Nu am spart doar codul, am spart şi trofeul”, a declarat reprezentantul Elveției, râzând, la conferinţa de presă de după ce a fost desemnat câștigător.

„Sper că această competiţie va putea continua să încurajeze pacea şi demnitatea pentru fiecare”, a declarat artistul, în vârstă de 24 de ani, care a obţinut 591 de puncte, oferind micuţei ţări alpine a treia coroană, scrie Agerpres. Nemo a obţinut 365 de puncte, dar a cucerit şi publicul care i-a adus 226 de puncte, permiţându-i cu 591 de puncte să-l depăşească pe favoritul croat Baby Lasagna, care a întrunit 547 de puncte.

Ucraina s-a clasat pe locul trei (453 de puncte), iar Franţa pe locul patru (445 de puncte). „’The Code’ spune povestea călătoriei pe care am început-o realizând că nu sunt nici bărbat, nici femeie”, a afirmat anterior Nemo, ceea ce îi acordă micuţei ţări alpine, campioană a neutralităţii politice, a treia coroană într-o competiţie care îşi propune să fie apolitică. Aceasta este prima victorie a Elveţiei de la „Ne partez pas sans moi” interpretat de Celine Dion în 1988.

Artista israeliană Eden Golan, a cărei prezenţă la Malmo a generat controverse aprinse în timp ce ţara ei este în război împotriva Hamas în Gaza, s-a clasat pe locul cinci, obţinând 323 de puncte cu cântecul „Hurricane”. Israelul s-a calificat în finala de sâmbătă a concursului muzical Eurovision de la Malmo, în Suedia, unde mii de persoane au manifestat împotriva participării acestei ţări la competiţie pe fondul războiului din Gaza.

Tânăra artistă Eden Golan şi-a asigurat joi locul în finală cu piesa „Hurricane”, a cărei versiune iniţială a trebuit modificată deoarece făcea aluzie la atacul grupării islamiste Hamas care a însângerat Israelul la 7 octombrie.

Leave a Comment