Ghicești cine este tânăra din imagine? Ea este un “tezaur” viu al românilor și un exemplu pentru mulți.

În lumina vieții artistice a României, cine este această tânără fermecătoare, emanând o eleganță aparte? Puțini ar putea să o recunoască în instantaneele vremurilor, însă astăzi, este una dintre cele mai venerabile și iubite interprete de muzică populară din țara noastră. Încă de la începuturile sale, era considerată o prezență rară, în jurul căreia gravitau bărbați fermecați de farmecul ei irezistibil.

O privire către frumusețea din fotografie

Această frumusețe din imagine este nimeni alta decât una dintre cele mai apreciate și îndrăgite artiste din România. Cu o carieră de peste șase decenii în industria muzicală, a reușit să cucerească inimile tuturor românilor, devenind o figură emblematică în peisajul folcloric.

Fotografia o surprinde în tinerețea sa, într-o perioadă în care drumul către succes încă își croia calea, iar visul de a deveni una dintre cele mai iubite voci nu făcuse încă pași concreți. Dragostea sa pentru folclor a fost întotdeauna una profundă, iar talentul său a îngăduit să încânte și să îmbogățească întreaga țară cu cântecele sale.

Pentru a ușura identificarea, vă dezvăluim: această tânără este Sofia Vicoveanca. Parcursul său muzical impresionant a cucerit inimile publicului, iar creațiile sale au devenit repere în muzica populară românească.

Este o prezență emblematică în peisajul cultural românesc, iubită și apreciată de oameni din toate colțurile țării. Mai mult, administrația locală din Suceava a decis să îi acorde un omagiu deosebit, denumind un bulevard în onoarea sa, ca o manifestare a prețuirii și respectului pentru moștenirea culturală inestimabilă pe care o lasă în urmă.

Ce i-a ascuns artistei soțul său

Sofia Vicoveanca, pe lângă a fi o artistă de excepție, este și o soție devotată și o mamă iubitoare. A trăit o poveste de dragoste desprinsă parcă din paginile unei cărți de basme alături de soțul său, însă viața le-a despărțit prea curând, cauzând o profundă durere în sufletul interpretei de muzică populară.

Dragostea lor a fost una curată și pură, făcându-i pe ambii să se îndrăgostească iremediabil încă de la prima vedere. Sofia Vicoveanca era atât de cufundată în iubire, încât a acceptat cu bucurie să își unească destinul cu al jurnalistului sucevean Victor Micu, chiar de la a doua lor întâlnire. Cu toate că viața le-a oferit momente pline de fericire și împlinire, separarea prematură a soților a adus cu sine o mare tristețe în existența celei care cânta cu sufletul pe scenă.

Între cei doi s-a înfiripat o iubire sinceră și trainică. Sofia Vicoveanca a fost mereu alături de soțul ei, sprijinindu-l necondiționat în toate încercările și momentele dificile ale vieții lor. Cu toate acestea, exista un mic secret pe care îl ascundea artistei de teama de a nu-l supăra.

Soțul său nu agrea ciorba cu smântână, însă Sofia nu se putea abține să nu adauge acest ingredient. Chiar dacă el nu observa gustul specific, artista a ales să îi păstreze secretul până în ultimele clipe de viață ale acestuia.

„Soțul meu obișnuia să spună: Mie nu-mi place ciorba cu smântână! Îmi era milă de el, pentru că știam că ciorba lui nu avea același gust delicios ca al meu. Așa că, intr-o zi, am adăugat smântână în toată oala! I-am spus că n-am pus smântână. Este albă de la pătrunjel, păstârnac, țelină… și s-a deschis la culoare, i-am spus. I-a plăcut și a mai cerut o porție.

De acum încolo, așa să faci mereu ciorba!’, mi-a spus el. A plecat dintre noi, neștiind adevărul. Pentru că, dacă spui o minciună, trebuie să o păstrezi până la capăt! El nu a știut niciodată că îi pun smântână în ciorbă”, a povestit Sofia Vicoveanca într-un interviu acordat într-o emisiune TV.

Atunci când nu se află pe scenă, artista își dedică timpul familiei și uneia dintre pasiunile sale profunde: poezia. În timp ce mulți o cunosc pentru vocea sa fermecătoare și prezența sa scenică impresionantă, puțini știu că este și o scriitoare talentată.

Î

n căsuța sa din Vicovul de Jos, într-o mansardă plină de istorie și amintiri, Sofia și-a creat un colț al pasiunii sale. Acolo, cu mândrie, își expune diplomele și trofeele câștigate de-a lungul carierei sale. De asemenea, se află acolo și o colecție impresionantă de costume populare, numărând nu mai puțin de 58 de piese, fiecare cu povestea sa și cu semnificații adânc înrădăcinate în cultura și tradiția românească.

Leave a Comment

Numele lui Dan Negru apare în “testamentul” lui Florin Piersic Legătura specială dintre omul de televiziune și maestrul actor.

În mijlocul vremurilor marcate de îngrijorare și rugăciuni pentru sănătatea venerabilului actor Florin Piersic, o poveste emoționantă iese la iveală, dezvăluind legătura specială dintre acesta și carismaticul prezentator de televiziune, Dan Negru. Într-un „testament” olograf, Florin Piersic își exprimă afecțiunea și recunoștința pentru prietenul său, lăsând astfel în urma sa o moștenire de prietenie și speranță. Această relatare dezvăluie că acum doi ani, la lansarea cărții sale „Viața este o poveste…”, Florin Piersic își făcea apariția într-un cadru plin de fani, iar Dan Negru avea onoarea de a-l prezenta. Într-un moment special, actorul îi adresează prietenului său cuvinte emoționante, scriindu-i un mesaj memorabil chiar pe coperta cărții.

Dan Negru, la rândul său, împărtășea planurile mari pe care le avea alături de Florin Piersic. Într-o declarație, el exprima dorința de a uni cele două branduri uriașe, Hollywood și Piersic, printr-o întâlnire tradițională de Crăciun. Cei doi aveau în vedere proiecte ample pentru anul respectiv, inclusiv organizarea de conferințe cu admiratorii în diverse orașe europene și în România. În mijlocul îngrijorării și a perioadei dificile prin care trece marele actor, descoperirea acestui „testament” olograf aduce o notă de căldură și prietenie în inimile celor care îl admiră pe Florin Piersic. Cu gânduri de însănătoșire și cu speranța unei recuperări complete, admiratorii și prietenii săi rămân alături de el, trimițându-i cele mai bune urări și gânduri de încurajare.

„Dănuțule, m-ai dus cu preșul, cu întâlnirea de la Hollywood! La anul sau poate peste doi, trei ani, adică la 90 ai mei, o facem! Îmi datorezi o întâlnire cu Clint Eastwood… Dincolo de toate, sunt tare fericit că mi-ai fost alături atâția ani! Prieten fără pereche! Nu uita că-ți datorez o revanșă la concursul de înot în…Dubai!! Te iubesc fără final! Puștiul Florin Piersic.”, a fost declarația pe care Florin Piersic i-a dedicat-o omului de televiziune. Aceste cuvinte nu doar că reflectă relația de prietenie profundă dintre cei doi, ci și dezvăluie planuri îndrăznețe pentru viitor. Dan Negru și Florin Piersic aveau planuri mari pentru anul curent, însă pandemia și problemele de sănătate ale actorului au amânat aceste proiecte. Negru avea în vedere organizarea unor conferințe cu admiratorii în Roma, Londra, Madrid și chiar în România, dorind să creeze o punte între două lumi fascinante: Hollywood-ul și talentul incontestabil al lui Piersic.

Leave a Comment