Oana Lis a moștenit toată averea lui Viorel Lis! Despre ce sumă este vorba: Fostul primar al Capitalei își dorește ca Oana să devină mamă: ”Să nu rămână singură”.

Viorel Lis, în vârstă de 77 de ani, reflectează tot mai mult asupra trecerii sale din această lume și își face planuri pentru viitorul celor dragi, în special pentru soția sa, Oana Lis. Fostul primar al Capitalei și-a exprimat dorința de a-i lăsa soției sale întreaga sa moștenire și își dorește ca ea să devină mamă, pentru a nu fi singură după plecarea sa.

Într-un interviu acordat pentru Antena Stars, Viorel Lis a împărtășit că atunci când va părăsi această lume, intenționează să îi lase soției sale, Oanei, tot ce deține. Gândul la acea zi îl preocupă tot mai mult pe fostul edil al Capitalei, iar dorința sa principală este ca Oana să nu fie nevoită să ducă o viață grea după plecarea sa.

El a subliniat că își dorește ca soția sa să aibă parte de bucuria de a deveni mamă, așa cum și-a dorit mereu, și pe care au încercat să o îndeplinească împreună de ceva timp prin adopție.

Chiar dacă, în vârstă sa înaintată, apariția unui copil nu îi aduce nimic nou, pentru Viorel Lis este o prioritate să facă fericită pe Oana Lis.

“Asta este plăcerea ei și îmi doresc, de asemenea, ca, dacă nu am avut copii, să nu rămână singură. Pentru mine nu se mai schimbă nimic, este prea târziu”, a explicat Viorel Lis în cadrul interviului acordat Antena Stars.

Fostul primar al Bucureștiului este profund recunoscător pentru sprijinul necondiționat oferit de Oana Lis de-a lungul anilor și crede că, fără ea, nu ar fi reușit să depășească numeroasele provocări cu care s-a confruntat. Consideră că soția sa este singura persoană care i-a fost alături cu adevărat în momentele dificile și înțelege acum cât de mult suflet și dedicație a investit în relația lor.

“N-am fi crezut niciodată că va avea un asemenea suflet mare, dar înțeleg acum că este pentru prima dată când am pe cineva cu adevărat aproape de mine. Aceasta înseamnă enorm pentru mine, pentru că, chiar dacă am stat mult timp în pat și m-am recuperat, faptul că Oana a fost mereu alături de mine mă face să mă simt excelent, căci îmi oferă puterea necesară pentru a depăși momentele dificile”, a adăugat Viorel Lis în cadrul interviului.

Leave a Comment

„Dacă omul se roagă corect, o icoană poate deveni făcătoare de minuni.”

Venerabil părinte stareț,

Orice icoană realizată în mod corespunzător are potențialul de a deveni un instrument al minunilor, indiferent dacă este pictată pe hârtie sau este o copie fidelă a unei lucrări originale.

Da, minunea nu este determinată de materialul pe care este realizată icoana, ci de subiectul reprezentat în ea. Toate icoanele pictate corect pot fi purtătoare de minuni, dar este esențial ca subiectul icoanei să fie în centrul atenției.

Atunci când un credincios ajunge la o stare de concentrare profundă în timpul rugăciunii și intră în comuniune spirituală cu persoana reprezentată în icoană, minunea devine posibilă.

Cu toate acestea, subiectul rugăciunii trebuie să fie în acord cu principiile corecte de rugăciune și spiritualitate.

Minunea nu are loc atunci când oamenii, care se consideră creștini ortodocși, cer lucruri banale, pe care le pot realiza ei înșiși sau cei din jurul lor.

Dacă cineva se roagă lui Dumnezeu pentru un lucru pe care nu-l poate realiza el însuși sau nimeni altcineva, atunci aceasta este o situație în care Dumnezeu poate să acorde o minune, deoarece singura soluție este intervenția divină.

Dacă o anumită problemă poate fi rezolvată prin mijloace umane, fără a fi necesară intervenția divină, rugăciunea respectivă nu va fi ascultată de Dumnezeu.

Atunci când te rogi, trebuie să adopți o atitudine corectă și o înțelegere profundă a naturii umane și a relației tale cu divinitatea.

Rugăciunea ar trebui să înceapă cu o recunoaștere a voinței divine: “Doamne, să se facă voia Ta, nu a mea.” Apoi, poți să-ți exprimi nevoile și dorințele în fața lui Dumnezeu, încredințându-i toate gândurile și îngrijorările tale.

Este esențial ca rugăciunea să fie sinceră și să provină din adâncul inimii, cu conștiința că numai Dumnezeu cunoaște calea cea mai bună pentru fiecare dintre noi.

În interacțiunea cu icoanele și sfinții, este important să avem o atitudine de smerenie și respect față de divin. Trebuie să ne conștientizăm propria noastră umilință în fața lui Dumnezeu și să recunoaștem că numai prin înțelegerea profundă a naturii noastre limitate și a propriei noastre ticăloșii putem spera să fim ascultați de El.

Când te rogi în fața unui sfânt sau a unei icoane, trebuie să abordezi situația cu smerenie și respect, recunoscând în același timp importanța comuniunii spirituale și a înțelepciunii divine.

Este crucial să ne conștientizăm propria noastră micime și să ne căutăm smerit în fața divinității. Doar atunci când ne aliniem voinței divine și ne abandonăm egoismul putem spera să fim ascultați și răspunși de Dumnezeu.

Aceste principii de rugăciune și smerenie sunt esențiale pentru orice formă autentică de comuniune spirituală. Rugăciunea nu trebuie să fie o formalitate sau o demonstrație publică, ci o expresie sinceră a inimii noastre și o căutare profundă a înțelepciunii divine.

În încheiere, trebuie să ne amintim că Biserica ortodoxă nu se bazează exclusiv pe minuni pentru îndumnezeirea credincioșilor săi. În schimb, accentul este pus pe transformarea interioară și spirituală a omului, care are loc prin smerenie, rugăciune și ascultare de voia lui Dumnezeu.

Leave a Comment