Rugăciunea Sfântului Nicolae – Rostește-o de trei ori și te va scăpa de orice necaz.

”O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrabă a le ajuta. Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește, prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică.

Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos, Dumnezeu să ne dea viață liniștită și fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim.”

Amin

Leave a Comment

Cum să faci șnițele fragede de pui – Sunt delicioase și ușor de pregătit. Secretul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum!

### Pui la cuptor cu marinată de smântână și mustar

#### Ingrediente:

– 600-700 g de piept de pui, portionat felii subțiri
– Sare și piper, după gust

#### Pentru marinată:

– 3-4 linguri de mustar
– 200 g de smântână
– 2 căței de usturoi, zdrobiți
– Suc de lămâie, după preferință

#### Pentru ansamblare:

– 150 g de brânză tare rasă fin sau cascaval tare ras
– Pesmet
– Unt, pentru uns

#### Mod de preparare:

1. Spălați bine carnea și uscați-o cu un șervețel de hârtie. Bateți fiecare felie de pui cu un ciocan de bucătărie pentru a le subția și a le uniformiza grosimea. Potriviți fiecare bucată de carne cu sare și piper, după gust.

2. Pentru marinată, într-un castron, amestecați mustarul, smântâna, usturoiul zdrobit și sucul de lămâie. Dacă vă place o aromă mai intensă de mustar, puteți adăuga mai mult mustar în marinată. Turnați această marinată peste bucățile de pui și lăsați-le să marineze cel puțin o oră în frigider.

3. Pentru ansamblare, amestecați pesmetul cu brânza rasă și treceti fiecare bucată de carne prin acest amestec, asigurându-vă că fiecare bucată este bine acoperită. Așezați bucatile de carne într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

4. Puneți o felie subțire de unt pe fiecare bucată de carne și coaceți-le la 200 de grade Celsius timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când carnea este frumos rumenită și gătită în interior. Întoarceți-le cu grijă la jumătatea timpului de coacere pentru a se găti uniform.

5. Serviți puiul la cuptor cu garnitura preferată. Poate fi acompaniat de o salată verde proaspătă sau legume la grătar pentru o masă echilibrată și delicioasă. Savurați această rețetă simplă și gustoasă alături de cei dragi!

Leave a Comment