Căile ferate din județul Galați, distruse de inundații

Inundațiile devastatoare din județul Galați au afectat grav rețeaua feroviară din zonă, trenurile fiind suspendate pe ruta Galați-Bârlad. Pe parcursul celor 109 kilometri de linie ferată, terenul s-a surpat în mai multe locuri, provocând pagube de milioane de euro. Situația afectează navetiștii și ar putea întârzia reluarea transportului pentru o perioadă îndelungată.

Trenurile, suspendate pe ruta Galați – Bârlad
Începând cu 14 septembrie, trenurile care circulau pe ruta Galați – Bârlad au fost oprite din cauza distrugerilor produse de inundații. Calea ferată a fost grav afectată, terasamentul fiind distrus în mai multe puncte, inclusiv la Târgu Bujor, Berești și în apropierea tunelului Tălăsmani. Porțiuni din linie au rămas efectiv ”suspendate” în aer, terenul de dedesubt fiind erodat complet de apele pluviale.

Transferoviar Călători, compania care operează secția, estimează pagubele la câteva milioane de euro. Situația este cu atât mai gravă cu cât această secție de cale ferată este importantă pentru mulți navetiști care o folosesc zilnic pentru a ajunge la locurile de muncă. Nouă trenuri circulau zilnic pe fiecare sens, însă reluarea transportului feroviar nu va avea loc prea curând, necesitând ample lucrări de reconstrucție.

Imagini șocante ale distrugerilor
Fotografiile publicate pe pagina de Facebook Meteoplus arată clar amploarea dezastrului. În unele zone, șinele de cale ferată par suspendate deasupra pământului, fără nicio susținere, după ce terenul de sub ele s-a surpat complet. În alte locuri, terasamentul este complet distrus, trenurile neavând nicio posibilitate să circule.

Această secție de cale ferată, cu o lungime de 109 kilometri, este esențială pentru legătura dintre Galați și Bârlad. În trecut, durata călătoriei pe acest traseu era de aproximativ patru ore, însă, în urma unor investiții făcute de compania privată, timpul de parcurs fusese redus la 2 ore și 40 de minute. Totuși, cu infrastructura actuală grav avariată, este incert când și dacă trenurile vor putea reveni pe această rută.

Citește și Șase morți în urma inundațiilor din Galați. Codul roșu a fost prelungit, ciclonul Boris lovește și alte regiuni!

Fondurile pentru reconstrucție, o problemă urgentă
Deși este evident că secția Galați – Bârlad necesită investiții masive pentru refacerea terasamentului și a liniei ferate, problema rămâne în alocarea fondurilor necesare. Reprezentanții Transferoviar Infrastructură au declarat, potrivit HotNws.ro, că lucrările vor fi ample și vor necesita timp, însă nu este clar dacă vor exista fonduri suficiente pentru această secție neinteroperabilă.

CFR SA a confirmat situația prin comunicate oficiale, menționând că inundațiile din Galați au afectat grav terasamentul. Fără o intervenție rapidă și fonduri consistente, secția rămâne în pericol de a fi nefuncțională pentru o perioadă lungă, ceea ce afectează grav navetiștii și transportul feroviar din regiune.

 

Leave a Comment

Cum a reacţionat Bianca, fosta lui Livian, după ce a văzut nunta faraonică: „În genunchi te-aş ruga, ia-mă pe mine, las-o pe ea”

Bianca Comănici, cunoscută pentru participarea la emisiunea “Puterea Dragostei”, a avut o reacție neașteptată după ce a văzut imaginile de la nunta fastuoasă a fostului ei iubit, Livian Pop, care a făcut recent marele pas și s-a căsătorit. Imediat după eveniment, Bianca a publicat un videoclip pe TikTok care a atras atenția fanilor. În filmare, ea apare plângând în timp ce asculta o melodie cu versuri sugestive, care exprimau durere și dorința de a împiedica nunta, ceea ce i-a făcut pe mulți să speculeze că reacția era legată de Livian și noua lui soție, Alexandra.

Versurile melodiei care se auzeau în videoclip, „În genunchi te-aş ruga, ia-mă pe mine, las-o pe ea”, au stârnit numeroase comentarii din partea urmăritorilor săi. În a doua parte a videoclipului, Bianca a apărut într-o cu totul altă ipostază, îmbrăcată într-o rochie albă și dansând, sugerând o schimbare de atitudine.

Reacția fanilor a fost imediată și variată. Unii au interpretat videoclipul ca fiind un mesaj clar pentru Livian, insinuând că Bianca încă mai are sentimente pentru el. Printre comentarii, unii internauți au întrebat-o dacă videoclipul este cu adevărat pentru Livian și dacă suferă pentru că nu a fost invitată la nuntă, în timp ce alții au susținut că ar fi doar un pamflet fără legătură cu fostul ei iubit.

Relația dintre Livian Pop și Bianca Comănici s-a născut în cadrul emisiunii „Puterea Dragostei”, dar nu a rezistat în afara show-ului, cei doi despărțindu-se la scurt timp după ce au câștigat concursul. Deși drumurile lor s-au separat, pare că momentele importante din viața lui Livian încă o afectează pe Bianca, cel puțin la nivel emoțional, iar fanii nu ezită să își exprime opiniile despre posibilele sale sentimente ascunse.

În timp ce Livian își trăiește fericirea alături de Alexandra, bucurându-se de o nuntă de poveste și de o nouă etapă a vieții sale, Bianca rămâne în centrul atenției cu postările sale sugestive, iar fanii sunt mereu atenți la fiecare detaliu, încercând să descifreze adevăratele ei intenții și sentimente.

Leave a Comment