Ce a comandat de mâncare Nicolae Ceaușescu pe 22 decembrie 1989, înainte de a fugi. Dezvăluirile făcute de Ion Lăpușneanu, fostul bucătar al dictatorului

**Ce a comandat Nicolae Ceaușescu de mâncare pe 22 decembrie 1989: Dezvăluirile fostului său bucătar, Ion Lăpușneanu**

În timpul regimului comunist, Nicolae Ceaușescu era cunoscut pentru preferințele sale culinare, iar dorințele sale erau mereu îndeplinite. Ion Lăpușneanu, unul dintre bucătarii care a gătit pentru cuplul Ceaușescu, a oferit detalii despre obiceiurile gastronomice ale acestora și despre ce a cerut dictatorul în ultima sa zi la putere.

### Ultima comandă a lui Nicolae Ceaușescu pe 22 decembrie 1989

Cu toate că au trecut peste trei decenii de la moartea lui Nicolae Ceaușescu, curiozitatea despre stilul său de viață și ultimele momente persistă. Ion Lăpușneanu, cunoscut de mulți ca „Nea Nelu,” a dezvăluit ce a cerut Ceaușescu înainte de a fugi pe 22 decembrie 1989.

„A venit la palat cu elicopterul și a venit Suzana și mi-a zis să îi pregătesc repede ceva. 1 kg de zahăr, 3 lămâi, o bucată de brânză, două pâini, niște roșii, ardei gras, să le ia cu ei. Le-am pus în folie, nu am mai stat să sigilez,” a povestit Ion Lăpușneanu în emisiunea „Viața fără filtru.”

### Ceaușescu, un om care nu agrea risipa

Ion Lăpușneanu îl descrie pe Nicolae Ceaușescu ca fiind o persoană cumpătată, care nu suporta risipa și cerea același comportament de la cei din jurul său. „Ei nu își comandau decât ce mâncau. Nu erau cu fructe de mare. Pește românesc cu saramură, pâine de casă pe care o făceam acolo. Luau exact cât mâncau, nu era jaf. El voia o porție de antricot de vită cu floare, ea o porție de șalău, atât se făcea,” a adăugat fostul bucătar.

Cu toate acestea, în timpul vizitelor oficiale, Ceaușescu era atent ca toate preparatele să fie impecabile, pentru a impresiona delegațiile străine. După mese, orice rămânea era dat grădinarilor, un gest care subliniază aversiunea dictatorului față de risipă.

### Măsuri stricte de securitate în bucătărie

Pentru a se asigura că mâncarea era în siguranță, fiecare preparat trecea printr-o degustare strictă. „Noi toate platourile pe care le făceam le sigilam și semnam pe ele. Stăteam cu frică atunci când serveam și apoi ne suna colonelul și ne spunea că e ok,” a mai dezvăluit Ion Lăpușneanu.

Povestea fostului bucătar oferă o perspectivă asupra vieții cotidiene a cuplului Ceaușescu și a regimului de securitate impus în jurul lor.

Leave a Comment

Bianca Giurcă a trecut printr-un moment dificil în ediția recentă a emisiunii “Casa iubirii,” unde a izbucnit în lacrimi

Bianca Giurcă a trecut printr-un moment dificil în ediția recentă a emisiunii “Casa iubirii,” unde a izbucnit în lacrimi din cauza reacțiilor negative primite online după ce a declarat că ar dori să îl cunoască mai bine pe Patrick.

### Bianca Giurcă, afectată de criticile online

În timpul emisiunii, Patrick a întrebat-o pe Bianca cum se simte, iar ea a recunoscut că săptămâna trecută a fost foarte dificilă pentru ea, mai ales în contextul reacțiilor din mediul online. A ținut să-și ceară scuze dacă a deranjat pe cineva cu comportamentul său.

„Încerc să mă acomodez, pentru mine a fost o săptămână foarte grea, și după această săptămână a urmat tot ce s-a întâmplat online. Dacă am exagerat cu ceva aici în casă, îmi cer scuze. Pentru mine nu e ok ce se întâmplă. Nu vreau să mă victimizez,” a spus Bianca, încercând să își exprime sentimentele.

Bianca a menționat că își dorește doar să fie bine, chiar dacă asta ar însemna să părăsească emisiunea. „E problema dintre voi, rezolvați-o. Eu nu vreau să mai discut. Vreau să fiu bine și dacă să fiu bine înseamnă să nu fiu aici, aia e,” a adăugat ea.

### Patrick încearcă să o consoleze pe Bianca

Patrick a încercat să o consoleze și să-i explice că, din moment ce a decis să participe la emisiune, ar trebui să se aștepte la astfel de situații. „Bianca, îmi pare rău dacă te-am tras într-o astfel de situație. Cred că ai fost cât de cât conștientă unde vii,” a spus Patrick.

Bianca a recunoscut că nu a anticipat complet nivelul de presiune și reacțiile negative. „Nu știu dacă pot să duc. Eu în ultimul an am lucrat foarte mult la mine să fiu bine și nu pot să dau înapoi cu starea mea. Nu știu dacă merită să trec prin toate chestiile astea, sincer,” a mărturisit ea.

### Ce urmează pentru Bianca?

Patrick a întrebat-o dacă ar considera că îi va fi mai bine să nu mai participe la emisiune. Bianca a răspuns sincer că ia în considerare această opțiune. „Dacă am luat sau nu decizia corectă să vin aici. Era o experiență diferită în mintea mea,” a explicat ea.

Aceste momente dificile reflectă provocările emoționale pe care le pot întâmpina concurenții în cadrul unei emisiuni de reality-show, unde presiunea mediului online poate avea un impact semnificativ asupra stării lor de bine.

Leave a Comment