Gimnasta Ana Bărbosu și-ar putea pierde bronzul obținut, după ce americanca Jordan Chiles a depus contestație: ”E conflict de interese”.

Ana Bărbosu se confruntă cu o nouă provocare în afara sălii de sport, după ce gimnasta româncă riscă să piardă medalia de bronz obținută la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Avocații sportivei americane Jordan Chiles au depus un recurs la Tribunalul Suprem Elvețian, contestând decizia prin care medalia a fost acordată Anei.

### Recursul depus de Jordan Chiles la Tribunalul Suprem Elvețian

Inițial, Jordan Chiles terminase pe locul al treilea la proba de sol, devansând-o pe Ana Bărbosu, după ce punctajul său a fost revizuit. Totuși, echipa României a contestat această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), argumentând că cererea de reevaluare a punctajului lui Chiles a fost depusă cu patru secunde prea târziu. TAS a dat dreptate României, iar medalia de bronz a fost acordată Anei Bărbosu.

În urma acestei decizii, avocații lui Chiles au făcut apel la Tribunalul Suprem Elvețian, susținând că dețin dovezi video care arată că cererea de reevaluare a fost făcută în termenul prevăzut. Aceștia au mai menționat un posibil “conflict de interese” în cazul Anei Bărbosu, afirmând că un oficial din juriu ar fi avut legături anterioare cu echipa României.

### „Mi-am pus inima și sufletul în acest sport”

Avocații lui Jordan Chiles au criticat decizia de retragere a medaliei de bronz, considerând-o “nedreaptă” și contrară principiilor de fair-play olimpic. „Fiecare aspect al Jocurilor Olimpice, inclusiv procesul de arbitraj, trebuie să respecte fair-play-ul”, a declarat avocatul Maurice Suh.

Jordan Chiles a vorbit despre dificultățile cu care s-a confruntat în urma acestei decizii, inclusiv reacțiile negative de pe rețelele sociale. Ea a afirmat că a fost victima unor atacuri după ce medalia i-a fost retrasă. „Atacurile imediate de pe rețelele sociale sunt false și extrem de dureroase. Mi-am pus inima și sufletul în acest sport,” a scris Chiles.

### Așteptarea deciziei finale

Situația rămâne tensionată, iar decizia finală a Tribunalului Suprem Elvețian este așteptată în următoarele patru până la șase luni. Dacă tribunalul va da dreptate echipei lui Jordan Chiles, Ana Bărbosu ar putea pierde medalia de bronz.

Până la o hotărâre definitivă, Ana Bărbosu se bucură de reușita sa, iar echipa României speră ca decizia TAS să fie menținută. În tot acest timp, atât Ana Bărbosu, cât și Jordan Chiles rămân în atenția publicului, nu doar pentru performanțele lor sportive, ci și pentru această dispută legală care le-a marcat parcursul olimpic.

Leave a Comment

Rugaciunea de miercuri iti aduce sanatate, speranta si te scapa de boli si necazuri. Maicutele de la Manastirea Prislop o rostesc de trei ori la rand.

În viața fiecărui credincios apar momente de încercare, iar rugăciunea devine un refugiu și o sursă de alinare. Rugăciunea de marți este cunoscută ca fiind una care aduce eliberare de necazuri și liniște sufletească. Mulți oameni au mărturisit efectele sale pozitive, spunând: „M-a ajutat enorm!” sau „Este cu adevărat extraordinară!”

Iată rugăciunea de marți, care se rostește pentru a găsi pace și putere interioară:

„Doamne, Dumnezeul meu, stau înaintea feței Tale celei sfinte, mărturisindu-mi nevrednicia, neputința și sărăcia sufletului meu. De aceea, mă rog Ție: O, izvor al milei și al îndurării, deschide cerurile și revarsă asupra mea bunătatea Ta, pentru ca lacrimile mele să spele și să curețe sufletul meu de povara păcatelor, cu o căință adevărată și sinceră.

Și pentru a-mi dărui acest dar, Stăpâne, pun mijlocitor pe Înainte Mergătorul Ioan, către care zic:

O, învățător al pocăinței și mare Prooroc, tu care ești mai presus de toți proorocii, așa cum însuși Fiul lui Dumnezeu te-a numit în Sfânta Evanghelie, tu care ai arătat lumii pe Hristos și L-ai botezat în Iordan, tu care ai văzut cerurile deschizându-se și ai auzit glasul Tatălui ceresc, tu care ai văzut Duhul Sfânt pogorându-se ca un porumbel peste El.

Te rog, ajută-mă cu mijlocirea ta, tu care stai în cer înaintea Judecătorului veșnic, și roagă-L să se îndure de mine, căci ai mare îndrăzneală la iubirea Lui. Întinde mâna cu care L-ai botezat și alungă gândurile mele cele rele, întărindu-mă să-mi trăiesc viața pe calea cea bună a lui Dumnezeu. Amin.”

Leave a Comment