Rugaciunea de miercuri iti aduce sanatate, speranta si te scapa de boli si necazuri. Maicutele de la Manastirea Prislop o rostesc de trei ori la rand.

În viața fiecărui credincios apar momente de încercare, iar rugăciunea devine un refugiu și o sursă de alinare. Rugăciunea de marți este cunoscută ca fiind una care aduce eliberare de necazuri și liniște sufletească. Mulți oameni au mărturisit efectele sale pozitive, spunând: „M-a ajutat enorm!” sau „Este cu adevărat extraordinară!”

Iată rugăciunea de marți, care se rostește pentru a găsi pace și putere interioară:

„Doamne, Dumnezeul meu, stau înaintea feței Tale celei sfinte, mărturisindu-mi nevrednicia, neputința și sărăcia sufletului meu. De aceea, mă rog Ție: O, izvor al milei și al îndurării, deschide cerurile și revarsă asupra mea bunătatea Ta, pentru ca lacrimile mele să spele și să curețe sufletul meu de povara păcatelor, cu o căință adevărată și sinceră.

Și pentru a-mi dărui acest dar, Stăpâne, pun mijlocitor pe Înainte Mergătorul Ioan, către care zic:

O, învățător al pocăinței și mare Prooroc, tu care ești mai presus de toți proorocii, așa cum însuși Fiul lui Dumnezeu te-a numit în Sfânta Evanghelie, tu care ai arătat lumii pe Hristos și L-ai botezat în Iordan, tu care ai văzut cerurile deschizându-se și ai auzit glasul Tatălui ceresc, tu care ai văzut Duhul Sfânt pogorându-se ca un porumbel peste El.

Te rog, ajută-mă cu mijlocirea ta, tu care stai în cer înaintea Judecătorului veșnic, și roagă-L să se îndure de mine, căci ai mare îndrăzneală la iubirea Lui. Întinde mâna cu care L-ai botezat și alungă gândurile mele cele rele, întărindu-mă să-mi trăiesc viața pe calea cea bună a lui Dumnezeu. Amin.”

Leave a Comment

În fața provocărilor, Ozana Barabancea discută despre trădare

### Ozana Barabancea despre trădare și iertare

Ozana Barabancea, cunoscută artistă și mezzo-soprană la Opera Națională București, are o carieră muzicală de peste trei decenii. Deși a obținut recunoaștere pe plan internațional, popularitatea sa a crescut odată cu aparițiile la televiziune, unde a impresionat publicul cu talentul său. În viața personală, însă, Ozana a trecut prin momente dificile, recent împărtășind detalii despre cea mai profundă trădare din viața ei.

Invitată în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai,” Ozana a vorbit deschis despre relația complicată cu fostul soț, Sorin Terente. Artista a dezvăluit că, după divorț, acesta a început o relație cu cea mai bună prietenă a ei, Violeta. Chiar dacă în acel moment erau deja divorțați, vestea a fost un șoc pentru Ozana. „Eram în armonie cu trecutul meu, dar acest incident m-a copleșit. Nu m-aș fi așteptat niciodată la așa ceva din partea lui,” a declarat ea.

Ozana a explicat că durerea a fost amplificată de relația specială pe care o avusese cu Sorin. „M-a deranjat profund, nu doar că m-a înșelat, dar a ales-o pe ea. Ar fi putut să meargă în altă direcție, dar a ales să fie cu cineva în care aveam încredere. Nu este etic, nu este moral,” a spus Ozana, subliniind importanța respectului în prietenie.

### Divorțul și lecțiile învățate

Ozana a mărturisit că divorțul nu a fost cauzat doar de infidelitate. Conflictele constante și neînțelegerile au fost principalele motive care au dus la separare, lăsând o amprentă asupra vieții ei. „Divorțul a fost o lecție dură, dar necesară. Nu am reușit să gestionez tensiunile din relația noastră,” a spus artista.

Întrebată despre sentimentele față de fostul soț, Ozana a declarat că, deși l-a iertat, durerea rămâne. „Am iertat, dar nu am uitat. Trecutul face parte din mine, și e important să-l accept. Procesul de iertare m-a ajutat să evoluez ca persoană,” a adăugat ea.

Chiar dacă relația cu Sorin a fost plină de provocări, Ozana este recunoscătoare pentru faptul că au împreună doi copii care mențin o relație bună cu tatăl lor. „Mă bucur că acum copiii au o legătură frumoasă cu el. Viața este prea scurtă pentru certuri. Îmi doresc ca ei să aibă o copilărie fericită,” a spus Ozana.

### Reflecții asupra prieteniei și relațiilor

Ozana a discutat și despre importanța prieteniei între femei și impactul pe care trădările îl pot avea asupra acestor relații. „Cred în prietenia dintre femei, dar aceste legături trebuie să se bazeze pe respect și onestitate. Trădarea este greu de iertat, și uneori prieteniile se destramă din cauza invidiei,” a afirmat ea.

În ciuda provocărilor din viața personală, Ozana și-a găsit refugiul în cariera sa muzicală. „Muzica este pentru mine o sursă de putere. Fiecare concert, fiecare melodie interpretată este o parte din mine,” a subliniat artista.

### O lecție de putere și perseverență

Ozana Barabancea reprezintă un exemplu de reziliență. Chiar dacă a trecut prin momente dificile și trădări, a reușit să găsească puterea de a ierta și de a merge mai departe. Dedicarea față de cariera sa și dorința de a oferi copiilor săi un viitor fericit sunt forțele care îi ghidează pașii în viață.

Leave a Comment