„Nu fugiți de Slănină: Este mai bună ca uleiul de măsline şi de somon”

Pe cât de savuroasă este, pe atât de controversată se consideră slănina, în special pentru persoanele cu probleme de colesterol. Totuși, Mihaela Bilic afirmă pe pagina sa de Facebook că slănina de porc poate fi comparată, din punct de vedere al acizilor grași, cu somonul și uleiul de măsline.

„Porcul de Mangalița, asemănat cu un somon cu picioare, are un conținut de acizi grași care arată că grăsimile mono- și poli-nesaturate predomină în slănina acestui animal. În comparație cu grăsimile saturate, aceste tipuri de grăsimi sunt mult mai benefice”, a explicat Mihaela Bilic. Ea subliniază că slănina de porc, consumată cu moderație, reprezintă o sursă de grăsimi sănătoase.

Cercetările recente arată că slănina de porc are multiple beneficii pentru sănătate, întărind sistemul imunitar. Datorită acidului arahidonic, aceasta poate ajuta la scăderea colesterolului și protejează organismul. Consumul moderat de grăsimi din slănină contribuie la menținerea unui ritm cardiac regulat, a unui mușchi cardiac mai puternic și la o circulație mai eficientă a sângelui.

De asemenea, slănina are proprietăți de a încetini intoxicația alcoolică, acoperind pereții stomacului cu grăsime și prevenind absorbția rapidă a alcoolului. Pentru durerile articulare, se recomandă frecarea articulațiilor cu untură topită sau slănină veche, combinată cu miere, acoperită cu celofan sau hârtie de pergament și lăsată să acționeze peste noapte.

Dacă ești un fan al slăninii, nu ezita să împărtășești acest articol!

Leave a Comment

Corina Caciuc, apariție demnă de covorul roșu! Cum a apărut la brațul partenerului ei, Laurențiu Reghecampf, la un eveniment. Bruneta a întors toate privirile.

Laurențiu Reghecampf și Corina Caciuc trăiesc o frumoasă poveste de dragoste și au împreună doi copii, Liam și Landon Abram, care s-a născut în martie 2024 și are acum cinci luni.

Corina Caciuc a făcut o impresie deosebită la un eveniment recent, atrăgând toate privirile cu ținuta sa elegantă. Aceasta a purtat o fustă lungă, satinată, și un corset care îi punea în evidență silueta, lăsându-i pe toți să se întrebe cum a reușit să arate atât de bine la doar câteva luni după naștere. Laurențiu Reghecampf a fost la rândul său elegant, îmbrăcat într-un costum negru.

Cei doi au părut desprinsi dintr-o poveste de pe covorul roșu. Fotografia pe care Corina a postat-o alături de partenerul ei a strâns mii de aprecieri și comentarii pline de susținere.

„Trebuie să ai curaj să alegi ceea ce iubești. Luați exemplu! Felicitări, sunteți minunați împreună!/ Superbi! Să fiți sănătoși! / Ce pereche frumoasă!/ Foarte frumos și elegant cuplu, să fiți fericiți!/ Ești frumoasă și feminină, am văzut interviul cu tine și Reghe. Ai evoluat frumos, ești plăcută și exact ce trebuie. Bravo!” sunt doar câteva dintre comentariile primite de Corina la postare.

Leave a Comment