Uniți o frunză de Aloe vera și un butaș de trandafir. Veți rămâne surprinși de rezultat!

Trandafirul este o plantă deosebit de frumoasă, dar care necesită o îngrijire atentă, ceea ce poate descuraja mulți grădinari să încerce să înrădăcineze butașii. Totuși, există o metodă interesantă și simplă de a face acest lucru, folosind Aloe vera!

Există două tehnici diferite de înrădăcinare a butașilor de trandafiri cu ajutorul Aloe vera. Prima metodă implică prepararea unui lichid nutritiv care sprijină dezvoltarea rădăcinilor. Începeți prin a îndepărta coaja verde a unei frunze de Aloe vera, utilizând doar gelul semitransparent din interior.

Tăiați suficiente frunze în funcție de necesități și pasați pulpa în blender. Apoi, luați butașul de trandafir, asigurați-vă că este tăiat oblic și are patru muguri latenți, și plasați-l în compoziția obținută. Așezați butașul într-un loc cu condiții favorabile pentru trandafiri și verificați după 5-7 zile dacă au apărut rădăcini.

A doua metodă este mai simplă și rezolvă mai multe probleme simultan. Pur și simplu tăiați o bucată dintr-o frunză de Aloe vera și introduceți butașul de trandafir în gelul acesteia, asigurându-vă că are patru muguri latenți. Aceasta va ajuta la înrădăcinare într-un mod eficient și rapid.

Leave a Comment

Victor Rebengiuc a împlinit 91 de ani. Mesajul cutremurator al lui Moromete: „Decat sa traiesti in dureri si in chinuri…”

Victor Rebengiuc împlinește astăzi 91 de ani! Celebrul actor a fost sărbătorit pe scena Teatrului Bulandra, unde colegii și admiratorii săi i-au pregătit o surpriză cu tort și șampanie.

„Este ziua mea, an de an, mă bucur de fiecare aniversare. Împlinesc încă un an. Nu știu cât va mai dura acest lucru, pentru că e obositor, să știți. Dar încerc să fac față. Vă doresc sănătate. Doamne ajută! Nu-mi doresc nimic mai mult decât să trăiesc fără dureri și chinuri,” a declarat Victor Rebengiuc.

Teatrul Bulandra a publicat un videoclip pe rețelele sociale, surprinzând reacția actorului atunci când 300 de spectatori i-au cântat „La mulți ani”.

„Când ești un om atât de special, ziua ta devine o sărbătoare. Ieri am trăit emoții copleșitoare la petrecerea surpriză dedicată lui Victor Rebengiuc, care va împlini 91 de ani în curând. Peste 300 de spectatori l-au sărbătorit cu tort și șampanie. Mă simt onorată că am fost acolo. La mulți ani, Maestre!” a transmis jurnalista Ana Maria Gheorghe.

Considerat un titan al teatrului și filmului românesc, Victor Rebengiuc s-a născut pe 10 februarie 1933 în București. A interpretat numeroase roluri memorabile, rămânând în conștiința publicului drept Ilie Moromete din filmul „Moromeții” (1987), regizat de Stere Gulea.

Biografia sa a fost bine documentată, începând cu copilăria marcată de despărțirea părinților săi. Victor și fratele său, Aurel, au fost crescuți de bunici, iar mama lor lucra neîncetat pentru a întreține familia. „Mama era funcționară, ajungând chiar șefă de cabinet la Ministerul Transporturilor”, își amintește actorul.

Rebengiuc nu a fost atras de teatru din copilărie; familia sa nu avea tradiții teatrale. „Nu mergeau la teatru, proveneam dintr-o familie modestă care nu-și permitea bilete la spectacole,” a explicat el într-un interviu.

Împreună cu fratele său, a primit pensie de orfan de război până la 18 ani. A urmat Liceul Militar din Predeal și, la întoarcerea în București, o școală electrotehnică. Aici a descoperit teatrul, jucând în spectacolele de amatori ale Ateneului Popular din Cartierul Vitan, deși aspira să devină inginer.

„Jucam teatru, dar nu mă gândisem niciodată să devin actor. Visam să intru la Politehnică, dar nu am fost acceptat din cauza originii sociale,” a concluzionat Victor Rebengiuc.

Leave a Comment