Victor Rebengiuc a împlinit 91 de ani. Mesajul cutremurator al lui Moromete: „Decat sa traiesti in dureri si in chinuri…”

Victor Rebengiuc împlinește astăzi 91 de ani! Celebrul actor a fost sărbătorit pe scena Teatrului Bulandra, unde colegii și admiratorii săi i-au pregătit o surpriză cu tort și șampanie.

„Este ziua mea, an de an, mă bucur de fiecare aniversare. Împlinesc încă un an. Nu știu cât va mai dura acest lucru, pentru că e obositor, să știți. Dar încerc să fac față. Vă doresc sănătate. Doamne ajută! Nu-mi doresc nimic mai mult decât să trăiesc fără dureri și chinuri,” a declarat Victor Rebengiuc.

Teatrul Bulandra a publicat un videoclip pe rețelele sociale, surprinzând reacția actorului atunci când 300 de spectatori i-au cântat „La mulți ani”.

„Când ești un om atât de special, ziua ta devine o sărbătoare. Ieri am trăit emoții copleșitoare la petrecerea surpriză dedicată lui Victor Rebengiuc, care va împlini 91 de ani în curând. Peste 300 de spectatori l-au sărbătorit cu tort și șampanie. Mă simt onorată că am fost acolo. La mulți ani, Maestre!” a transmis jurnalista Ana Maria Gheorghe.

Considerat un titan al teatrului și filmului românesc, Victor Rebengiuc s-a născut pe 10 februarie 1933 în București. A interpretat numeroase roluri memorabile, rămânând în conștiința publicului drept Ilie Moromete din filmul „Moromeții” (1987), regizat de Stere Gulea.

Biografia sa a fost bine documentată, începând cu copilăria marcată de despărțirea părinților săi. Victor și fratele său, Aurel, au fost crescuți de bunici, iar mama lor lucra neîncetat pentru a întreține familia. „Mama era funcționară, ajungând chiar șefă de cabinet la Ministerul Transporturilor”, își amintește actorul.

Rebengiuc nu a fost atras de teatru din copilărie; familia sa nu avea tradiții teatrale. „Nu mergeau la teatru, proveneam dintr-o familie modestă care nu-și permitea bilete la spectacole,” a explicat el într-un interviu.

Împreună cu fratele său, a primit pensie de orfan de război până la 18 ani. A urmat Liceul Militar din Predeal și, la întoarcerea în București, o școală electrotehnică. Aici a descoperit teatrul, jucând în spectacolele de amatori ale Ateneului Popular din Cartierul Vitan, deși aspira să devină inginer.

„Jucam teatru, dar nu mă gândisem niciodată să devin actor. Visam să intru la Politehnică, dar nu am fost acceptat din cauza originii sociale,” a concluzionat Victor Rebengiuc.

Leave a Comment

Recunoști superba blondă din România? Acum aproape 20 de ani, încânta audiența de la pupitrul știrilor, acum este vedetă internațională

### Iulia Vântur: O Privire înapoi la Începuturile Sale și Decizia de a Pleca în India

Recent, o imagine postată pe rețelele de socializare ne-a reamintit de începuturile carierei Iuliei Vântur ca prezentatoare de știri.

Originară de la PRO TV Iași, Iulia a câștigat rapid simpatia publicului român cu frumusețea și carisma sa. A fost prezentatoarea știrilor PRO TV timp de 10 ani, iar din 2006 a început să prezinte știrile din weekend. Ulterior, a devenit coprezentatoare a show-ului de succes „Dansez pentru tine”, alături de Ștefan Bănică.

Decizia Iuliei de a se muta în India acum mai bine de 10 ani a surprins pe mulți, având în vedere cariera sa promițătoare în România. Într-un interviu recent, ea a explicat motivele care au determinat-o să facă această alegere, considerând-o una benefică pentru dezvoltarea sa personală și profesională. În India, Iulia a reușit să se facă remarcată în domeniul muzicii și cinematografiei, având o carieră de succes la Bollywood.

„Inima mea a ales. Nu pot ignora ce simt, chiar dacă mintea mea a avut obiecții. Eram foarte confortabilă în România, având familia și prietenii aproape, dar viața mi-a oferit această oportunitate și am ales să îmi urmez sufletul. Probabil că aș fi regretat dacă nu aș fi încercat. După peste 7 ani în India, pot spune că am făcut alegerea corectă pentru evoluția mea. Am trăit experiențe unice, am învățat multe despre mine și am întâlnit oameni remarcabili, fiecare cu perspective diferite”, a declarat Iulia Vântur pentru viva.ro.

Această experiență a contribuit la maturizarea sa și la transformarea în femeia puternică care este astăzi. Iulia a sugerat că, într-o bună zi, ar putea împărtăși mai multe despre viața sa printr-o carte.

Leave a Comment