Zacusca de peste este nemaipomenita, nu ar trebui sa lipseasca nici unei gospodine din camara, la iarna va fi minunata!

### Rețetă Zacuscă de Pește pentru Iarnă: Cum să Pregătești Acasă un Deliciu Autentic

În pragul sezonului rece, multe gospodine se pregătesc să-și umple cămara cu tot felul de delicatese, iar zacusca de pește este o alegere perfectă pentru a adăuga un strop de savoare mesei de iarnă. Dacă deja ai rezerve de murături, compoturi sau dulceață de vișine, nu uita să incluzi și câteva borcane de zacuscă de pește pentru o varietate culinară aparte. Astăzi, îți prezentăm două rețete tradiționale de zacuscă de pește, ideale pentru a impresiona familia și prietenii.

### Rețeta Clasică de Zacuscă de Pește

#### Ingrediente Necesare:
– 4 kg de pește (alege în funcție de preferințele tale – crap, șalău sau macrou)
– 4 kg de ceapă
– 1 kg de morcovi
– 1 litru de ulei de floarea-soarelui
– 1 kg de ardei capia sau gogoșari copți
– 3-4 linguri de bulion
– 4-5 linguri de zahăr
– Sare după gust

#### Mod de Preparare:
1. **Pregătirea Ingredientelor:**
– Curăță ceapa, spal-o și taie-o în solzișori.
– Coace ardeii capia sau gogoșarii, curăță-i de coajă, lasă-i să se scurgă și taie-i în cubulețe.
– Dezosează peștele și trece-l prin mașina de tocat pentru a obține o textură fină.

2. **Călirea Legumelor:**
– Într-o tigaie adâncă, adaugă uleiul și călește ceapa la foc mic până devine sticloasă.
– Adaugă morcovii dați prin răzătoare, apoi cubulețele de ardei copți.
– Încorporează bulionul, zahărul și sare după gust.

3. **Adăugarea Peștelui:**
– Adaugă carnea de pește în amestecul de legume și lasă compoziția să fiarbă la foc mic timp de aproximativ o oră, amestecând constant pentru a evita lipirea.

4. **Conservarea Zacuscăi:**
– După ce compoziția s-a legat și are o consistență omogenă, toarn-o fierbinte în borcane curate și uscate.
– Borcanele se pun într-o oală mare cu apă (nivelul apei să ajungă până aproape de capace) și se fierb timp de 20 de minute pentru a asigura o conservare corectă.

5. **Depozitare:**
– Lasă borcanele să se răcească complet, apoi depozitează-le în cămară, unde vor fi la îndemână pe parcursul întregii ierni.

### Rețeta Zacuscă de Pește Macrou cu Legume

#### Ingrediente Necesare:
– 1,5 kg pește macrou
– 800 g ceapă
– 1 kg ardei gogoșari
– 250 g morcovi
– 300 ml suc de roșii
– 200 ml ulei
– 100 ml apă
– 150 ml oțet
– 1 linguriță de zahăr
– 3 căței de usturoi
– Sare și piper după gust
– Frunze de dafin (opțional, pentru aromă)

#### Mod de Preparare:
1. **Curățarea și Fierberea Peștelui:**
– Curăță peștele, îndepărtează capul și coada.
– Fierbe peștele într-o soluție de apă și oțet, suficientă pentru a acoperi bucățile de pește. După ce s-a fiert, scoate-l din apă și lasă-l să se răcească puțin.

2. **Tocarea și Gătirea Legumelor:**
– Toacă mărunt ceapa, morcovii și gogoșarii. Morcovii se pot da și prin răzătoare pentru o textură mai fină.
– Încinge uleiul într-o tigaie adâncă și călește ceapa, adaugă gogoșarii și morcovii, și lasă totul să fiarbă până se evaporă zeama lăsată de legume.

3. **Adăugarea Peștelui și a Condimentelor:**
– Curăță peștele de oase și dă-l prin mașina de tocat, apoi adaugă-l în amestecul de legume.
– Încorporează sucul de roșii, usturoiul tocat fin, zahărul și frunzele de dafin.
– Lasă zacusca să fiarbă la foc mic pentru încă 30 de minute, până când sosul se leagă.

4. **Conservarea:**
– Transferă zacusca fierbinte în borcane sterilizate și sigilează-le imediat.
– Pentru a asigura o păstrare optimă, fierbe borcanele la bain-marie pentru aproximativ o oră, apoi lasă-le să se răcească încet.

### Sfat Util:
Dacă dorești ca zacusca ta să aibă un gust autentic, folosește doar ingrediente proaspete și pește de calitate. Zacusca de pește se poate savura pe pâine prăjită sau ca aperitiv la mesele festive.

### Concluzie:
Fie că alegi rețeta clasică sau varianta cu macrou și legume, zacusca de pește este o delicatesă care va îmbogăți mesele din sezonul rece. Pregătită cu grijă și atenție, aceasta va deveni cu siguranță un preparat îndrăgit de întreaga familie. Spor la gătit și poftă bună!

Leave a Comment

Cum se apără Denisa după ce a fost acuzată că l-a îndepărtat pe Flick de toţi prietenii Ce a putut să spună despre Mihai Bendeac şi Speak

După ce a fost acuzată că ar fi fost motivul pentru care Flick s-a îndepărtat de prietenii săi, Denisa Hodișan, soția cunoscutului artist cunoscut drept „Domnul Rimă”, a decis să clarifice lucrurile și să răspundă acuzațiilor. Ce părere are ea despre situație și ce spune, de fapt, despre relațiile deteriorate ale soțului său cu cei apropiați?

Flick, înainte de a se căsători cu Denisa Hodișan, avea o relație strânsă cu mai multe personalități publice, precum Speak, Mihai Morar, Mihai Bendeac și Răzvan Popescu. Însă, după ce a cunoscut-o pe actuala sa soție, relațiile cu acești prieteni s-au răcit treptat, fapt care a dus la speculații că Denisa ar fi fost responsabilă pentru aceste distanțări.

**Denisa Hodișan răspunde acuzațiilor**

Într-un episod recent al podcastului lui Bursucu, Flick a oferit mărturisiri despre ruptura dintre el și prietenii săi. Conform spuselor sale, nu el a fost cel care a rupt legăturile, ci acești prieteni s-au distanțat de el, lăsându-l fără răspuns la încercările sale de a menține contactul.

Denisa Hodișan, într-un interviu acordat FANATIK, a întărit declarațiile soțului său, subliniind că nu a avut nici o implicare în aceste separări. Mai mult, ea a explicat că nu se lasă afectată de opiniile celor din jur și de acuzațiile care i se aduc.

„Adevărul este că prietenii lui Flick au fost cei care l-au respins, nu invers. Eu nu am avut nici o implicare în toată această situație și nici nu înțeleg de ce sunt eu ținta unor astfel de acuzații. Nu mă afectează ce se spune, deoarece am învățat că oamenii, când nu își pot asuma anumite acțiuni, tind să arunce vina pe altcineva. Flick a fost foarte clar în acel podcast când a spus că el a fost cel care a încercat să păstreze legătura. A trimis mesaje, a întrebat când se pot întâlni, dar nu a primit nici un răspuns. Ulterior, și-a dat seama că a fost blocat fără nicio explicație”, a declarat Denisa.

Ea a continuat spunând că nu poate controla ceea ce alții aleg să creadă sau să lase impresia, însă acest lucru nu o afectează: „Nu sunt eu responsabilă pentru ceea ce oamenii aleg să creadă sau pentru impresiile pe care le lasă. Dar asta nu mă afectează.”

Declarațiile Denisei Hodișan au venit ca o clarificare după multe speculații și zvonuri care au circulat în mediul online. Cu toate acestea, se pare că soția lui Flick rămâne fermă în convingerea că relațiile dintre soțul său și foștii prieteni s-au deteriorat din motive independente de ea.

Leave a Comment