Ileana Sterp, dezamăgită când a aflat că va fi mamă de fată. Își dorea din tot sufletul un băiețel și nu s-a temut să recunoască acest lucru. Cum a reacționat sora lui Culiță

 

Ileana Sterp se bucură de o viață împlinită ca mamă, având atât o fetiță, cât și un băiețel. Ea își dorește o familie numeroasă, inspirată de mama sa, Geta, care are 11 frați și patru copii.

### Reacția lui Ileana Sterp la aflarea sexului copilului

Recent, Ileana Sterp a acordat un interviu în care a discutat despre emoțiile pe care le-a simțit când a aflat ce sex va avea primul său copil. Deși era entuziasmată să devină mamă, a simțit o ușoară dezamăgire când a aflat că va avea o fetiță, dorindu-și un băiat. Totuși, odată ce micuța a venit pe lume, Ileana s-a atașat de ea și au dezvoltat o relație foarte specială.

„Când am aflat că va fi fetiță, am fost puțin dezamăgită, deoarece îmi doream un băiețel. Dar Dumnezeu mi-a dăruit și un băiat. Am aflat că este băiețel în ziua nașterii, deoarece nu am vrut să știu înainte. Nu am cumpărat nimic în avans,” a declarat Ileana Sterp în cadrul emisiunii.

### Provocările vieții de mamă

Ileana își iubește viața de mamă, dar recunoaște că este o provocare, având în vedere că cei doi copii au vârste apropiate: Carla are trei ani, iar Damir are un an și jumătate. Aceasta trebuie să se ocupe de nevoile fiecăruia, ceea ce poate fi obositor.

Cu toate acestea, Ileana se consideră norocoasă, deoarece beneficiază de sprijinul familiei. Soacra și cumnata ei o ajută mereu, fiind la o distanță de doar câteva minute.

„Soacra mea și soțul meu mă ajută foarte mult. Când soțul e acasă, se implică activ. Soacra și cumnata sunt foarte aproape de mine și le pot cere ajutorul oricând. Mama mea este la o distanță mai mare, de 100 de km, și este foarte ocupată, așa că nu poate să mă ajute atât de mult,” a adăugat Ileana în același interviu.

Leave a Comment

Sarbatoare mare pentru români, e cu Cruce Roşie in calendar. Ce este interzis să faci pe 1 octombrie

**Sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului – 1 Octombrie**

Pe 1 octombrie, Biserica Ortodoxă prăznuiește Acoperământul Maicii Domnului, cunoscută și sub denumirea populară de ziua Pocroave. Această sărbătoare este asociată cu o minune petrecută în Biserica Maicii Domnului din cartierul Vlaherne, Constantinopol, având conotații profunde pentru credincioși.

### **Originea Sărbătorii**

Acoperământul Maicii Domnului celebrează apariția Fecioarei Maria în cartierul Vlaherne, în anul 911. În timpul unei slujbe, Andrei cel Nebun pentru Hristos, împreună cu alți enoriași, au văzut-o pe Maica Domnului alături de Sfântul Ioan Botezătorul și alți sfinți. Atunci, cetatea se confrunta cu amenințări externe, iar Fecioara Maria, în genunchi, a început să se roage cu lacrimi în ochi, salvând astfel orașul de pericol.

Această sărbătoare este deosebit de importantă în bisericile de tradiție slavă, având rădăcini adânci în Biserica Ortodoxă Rusă din secolul al XII-lea.

### **Tradiții Asociate**

În această zi, fermierii își pregătesc ogoarele pentru iarnă, iar fetele se roagă pentru a avea părul lung și frumos. Femeile gătesc plăcinte cu mere și dovleac, pe care le împărtășesc cu vecinii, iar vitele sunt stropite cu apă sfințită pentru a fi ferite de boli.

De asemenea, în ziua de Pocroave se ține post până la prânz, iar cei adormiți sunt pomeniți sub protecția Maicii Domnului. De 1 octombrie, este marcată Crucea Roșie în calendar, iar muncile casnice sunt evitate, pentru a asigura prosperitatea în timpul iernii.

### **Rugăciuni pentru Acoperământul Maicii Domnului**

Rugăciune de Acoperământ:
„Acoperă-ne, Preasfântă Fecioară, cu Acoperământul Tău în zilele noastre de rău. Stai alături de noi în ceasurile grele și apără-ne de duhurile rele și de ziua judecății.”

Rugăciune către Fecioara Maria:
„O, Mamă Preaiubită, Fecioară Maria, care desfaci «nodurile» ce ne sufocă, întinde-ți mâinile milostive spre mine. Îți încredințez acest «nod» (necaz) și toate consecințele sale. Cred că poți să-l desfaci, pentru că Domnul Iisus îți dă puterea. Te rog, roagă-te pentru mine!”

În concluzie, sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului este o ocazie de reflecție și rugăciune, aducând comunitățile împreună în celebrarea credinței și a protecției divine.

Leave a Comment