Sarbatoare mare pentru români, e cu Cruce Roşie in calendar. Ce este interzis să faci pe 1 octombrie

**Sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului – 1 Octombrie**

Pe 1 octombrie, Biserica Ortodoxă prăznuiește Acoperământul Maicii Domnului, cunoscută și sub denumirea populară de ziua Pocroave. Această sărbătoare este asociată cu o minune petrecută în Biserica Maicii Domnului din cartierul Vlaherne, Constantinopol, având conotații profunde pentru credincioși.

### **Originea Sărbătorii**

Acoperământul Maicii Domnului celebrează apariția Fecioarei Maria în cartierul Vlaherne, în anul 911. În timpul unei slujbe, Andrei cel Nebun pentru Hristos, împreună cu alți enoriași, au văzut-o pe Maica Domnului alături de Sfântul Ioan Botezătorul și alți sfinți. Atunci, cetatea se confrunta cu amenințări externe, iar Fecioara Maria, în genunchi, a început să se roage cu lacrimi în ochi, salvând astfel orașul de pericol.

Această sărbătoare este deosebit de importantă în bisericile de tradiție slavă, având rădăcini adânci în Biserica Ortodoxă Rusă din secolul al XII-lea.

### **Tradiții Asociate**

În această zi, fermierii își pregătesc ogoarele pentru iarnă, iar fetele se roagă pentru a avea părul lung și frumos. Femeile gătesc plăcinte cu mere și dovleac, pe care le împărtășesc cu vecinii, iar vitele sunt stropite cu apă sfințită pentru a fi ferite de boli.

De asemenea, în ziua de Pocroave se ține post până la prânz, iar cei adormiți sunt pomeniți sub protecția Maicii Domnului. De 1 octombrie, este marcată Crucea Roșie în calendar, iar muncile casnice sunt evitate, pentru a asigura prosperitatea în timpul iernii.

### **Rugăciuni pentru Acoperământul Maicii Domnului**

Rugăciune de Acoperământ:
„Acoperă-ne, Preasfântă Fecioară, cu Acoperământul Tău în zilele noastre de rău. Stai alături de noi în ceasurile grele și apără-ne de duhurile rele și de ziua judecății.”

Rugăciune către Fecioara Maria:
„O, Mamă Preaiubită, Fecioară Maria, care desfaci «nodurile» ce ne sufocă, întinde-ți mâinile milostive spre mine. Îți încredințez acest «nod» (necaz) și toate consecințele sale. Cred că poți să-l desfaci, pentru că Domnul Iisus îți dă puterea. Te rog, roagă-te pentru mine!”

În concluzie, sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului este o ocazie de reflecție și rugăciune, aducând comunitățile împreună în celebrarea credinței și a protecției divine.

Leave a Comment

Anunțul făcut de Florin Dumitrescu despre relația cu soția sa .La începutul verii apăruseră primele zvonuri de divorț. Vestea dată de celebrul chef

**Florin Dumitrescu: Viața Profesională și Personală a Unui Chef Renumit**

La 37 de ani, Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai apreciați chefi din România, având o carieră strălucită și o viață de familie pe care mulți și-ar dori-o. Deși este cunoscut pentru severitatea sa în bucătărie, el a dezvăluit recent și pasiunile sale ascunse, precum și relația sa cu soția.

### **O Relație Puternică cu Soția Cristina**

Florin Dumitrescu a recunoscut că soția sa, Cristina, joacă un rol esențial în viața lui, oferindu-i sfaturi valoroase și ajutându-l să se prezinte impecabil în fața camerelor de filmat. Cei doi sunt împreună de 13 ani și au două fetițe. La premiera unui film românesc recent, chef-ul a împărtășit câteva gânduri despre relația lor.

„De obicei, ascult pe toată lumea, dar cel mai mult pe ea. Cristina este singura persoană pe care o cunosc și știu că nu are niciun interes ascuns. Ea deja are mai mult de jumătate din ceea ce am eu,” a spus Florin. Acesta a subliniat încrederea pe care o are în ea, considerând că toate sugestiile sale sunt în beneficiul lor.

### **Întoarcerea la Masterchef**

În legătură cu revenirea sa la Pro TV, în cadrul emisiunii „Masterchef”, Florin a menționat că a fost o experiență emoționantă. „Am fost transportați într-o poveste frumoasă alături de oameni care cred în șansa lor. Am descoperit gusturi interesante și concurenți pasionați, dornici să câștige marele premiu. Audițiile sunt pline de umor, dar atunci când intrăm în bucătărie cu cei aleși, lucrurile devin mai serioase. Masterchef nu este despre noi, ci despre concurenți și despre șansa lor de a-și schimba viețile,” a explicat el.

Florin Dumitrescu continuă să inspire și să uimească atât prin talentul său culinar, cât și prin dedicarea față de familia sa.

Leave a Comment