O plăcintă cu mere care se topește în gură – Toată lumea caută această rețetă

Avem nevoie de:
Oua – 3 buc.
Zahar – 150 g
Unt – 80 g

Lapte – 180 ml
Faina – 300 g
Praf de copt – 1 lingurita
Mere – 3 bucati

Mod de preparare: Se amesteca ouale cu zaharul pana devin pufoase si se deschid la culoare. Se adauga untul topit si laptele. Se amesteca. Se toarna faina si praful de copt in masa cernuta si se amesteca pana se omogenizeaza.

Curatati merele, taiati-le in cuburi si adaugati-le in aluat. Se amesteca . Se unge tava cu ulei, se toarna aluatul in ea si se pune intr-un cuptor incalzit la 180 ° C timp de 30-35 minute . Presarati tortul finit cu zahar pudra. Va dorim pofta mare!

Prajitura cu dovleac este un desert delicios potrivit pentru sezonul toamnei, dar poate fi savurat in orice moment al anului. Iata o reteta simpla pentru a prepara prajitura cu dovleac:

Ingrediente:

Pentru blatul de prajitura:

2 cani de faina

1 cana de dovleac piure (copt si pasat)

1 cana de zahar

1/2 cana de ulei vegetal (de exemplu, ulei de floarea-soarelui)

2 oua

1 lingurita de praf de copt

1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu

1/2 lingurita de scortisoara

1/2 lingurita de nucsoara macinata

O lingurita de extract de vanilie

Un praf de sare

Pentru glazura:

1 pahar de zahar pudra

2 linguri de unt topit

1 lingurita de extract de vanilie

2-3 linguri de lapte

Instrucțiuni:

. Pregatirea blatului de prajitura: a. Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava patrata sau rectangulara cu hartie de copt. b. Intr-un bol mare, amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nucsoara si sarea. c. Intr-un alt bol, amesteca dovleacul piure, zaharul, uleiul, ouale si extractul de vanilie pana cand obtii un amestec omogen. d. Adauga amestecul de dovleac peste ingredientele uscate si amesteca pana cand se incorporeaza bine. e. Toarna amestecul rezultat in tava pregatita si niveleaza-l.

. Coacere: a. Coace prajitura in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand un bat introduc in centrul prajiturii iese curat. b. Dupa ce prajitura este gata, scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca complet in tava.

3. Pregatirea glazurii: a. In timp ce prajitura se raceste, prepara glazura. Intr-un bol, amesteca zaharul pudra, untul topit, extractul de vanilie si laptele pana cand obtii o glazura neteda si omogena. Adauga lapte in functie de consistenta dorita a glazurii (mai putin lapte pentru o glazura mai groasa, mai mult lapte pentru o glazura mai subtire). b. Cand prajitura s-a racit complet, toarna glazura peste blat si intinde-o uniform cu ajutorul unei spatule.

4. Servire: a. Lasa prajitura cu dovleac sa se odihneasca timp de aproximativ 30 de minute pentru a permite glazurii sa se intareasca. b. Taie prajitura in bucati dreptunghiulare sau patrate si serveste.

Aceasta prajitura cu dovleac este moale, aromata si dulce, perfecta pentru a fi savurata alaturi de o ceasca de ceai sau cafea. Poate fi decorata cu nuci, migdale sau fulgi de cocos, pentru un plus de textura si savoare.

Ardei umpluți, de POST

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Prepararea unui preparat delicios, chiar și în perioadele de post, este mai simplă decât ai crede. Astăzi vă prezentăm o rețetă de ardei umpluți de post care nu doar că este ușor de realizat, dar rezultatul este atât de savuros încât va satisface chiar și cele mai exigente papile gustative.

Ingrediente pentru Ardei Umpluți de Post:

  • 7-8 ardei grași de diferite culori
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 100 g orez cu bob lung
  • 1 ceapă mare
  • 2 căței de usturoi
  • 1 morcov mare
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt
  • 100 ml piure de roșii
  • Sare și piper după gust

Instrucțiuni de Preparare:

Pregătirea Ardeilor: Începeți prin a tăia partea de sus a fiecărui ardei (capacele) și îndepărtați semințele cu atenție. Folosiți o linguriță pentru a curăța interiorul ardeilor, având grijă să nu-i deteriorați.

Prepararea Umpluturii: Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie largă. Adăugați ceapa tocată fin și usturoiul pisat și căliți până ceapa devine translucidă. Adăugați ciupercile tăiate cubulețe și amestecați bine până când ciupercile se înmoaie și își schimbă culoarea.

Amestecul de Umplutură: În tigaia cu ciuperci, adăugați aproximativ 2-3 linguri din piureul de roșii, orezul spălat în prealabil, morcovul ras, pătrunjelul tocat mărunt, sare și piper după gust. Amestecați bine până când toate ingredientele sunt bine combinate.

Umplerea Ardeilor: Umpleți fiecare ardei cu amestecul pregătit, având grijă să nu-i umpleți prea tare pentru a lăsa loc orezului să se extindă în timpul coacerii.

Coacerea Ardeilor: Așezați ardeii umpluți într-o tavă termorezistentă. Combinați apa cu restul de piure de roșii și turnați amestecul în tavă, până la jumătatea înălțimii ardeilor.

Coacerea în Cuptor: Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius și coaceți timp de 70-80 de minute. Pe parcursul coacerii, întoarceți ardeii o dată pentru a se rumeni uniform.

Servirea: Serviți ardeii umpluți calzi, alături de mămăligă și presărați cu puțin mărar proaspăt pentru un plus de gust și aromă.

Această rețetă de ardei umpluți de post este nu doar sățioasă, dar și plină de arome, fiind ideală pentru zilele în care doriți să vă răsfățați cu ceva special, dar totodată sănătos. Poftă bună și spor la gătit!