Profesoara întreaba în clasa lui Bula ce este Titanicul. „Titanicul a fost un mare transatlantic care în primul sau drum…”

Profesoara întreaba în clasa lui Bula ce este Titanicul. „Titanicul a fost un mare transatlantic care în primul sau drum…”

Profesoara întreaba în clasa lui Bula ce este Titanicul. Copiii încep sa-si dea cu presupusul: o marca de ceas, o marca de blugi, o marca de parfum, pâna vine rândul lui Bula:

– Tot asa, Titanicul a fost un mare transatlantic care în primul sau drum, într-o noapte, navigând în Atlanticul de Nord la limita cu Oceanul Înghetat s-a lovit de un evreu si s-a înecat.

Bula! Tipa profesoara, nu se putea sa nu spui si prostii… aproape eram sa-ti trec un 10 în catalog când ai dat-o-n bara….. De unde evrei în Oceanul Înghetat de Nord?

– Dar ce, tot asa, vreti sa spuneti ca AISBERG este nume românesc?

Șeful de șantier le spune lucrătorilor:

– Orice s-ar întâmpla, reacționati în așa fel, de parcă așa trebuia să fie.

Vine comisia, privește. Deodata cade un perete. Un lucrător, bucuros se uită la ceas:

– Zece și treizeci. Exact ca după grafic!

BONUS

Bulă se angajeaza matelot pe iahtul lui Bill Gates.

Cu ocazia împlinirii majoratului fetei lui, Bill organizeaza o megapetrecere pe acest vas, în Marea Caraibelor.
În aplauzele si laudele tuturor, fata se dezbracă și sare în apă, pentru a le arăta tuturor, cât de frumoasă și bună înotatoare este.

La un moment dat, toată lumea rămâne îngrozită: Un rechin se apropia cu mare viteză de fată.
Fata observă și ea rechinul și începe să înoate, cu putere, spre vas.

Bill, innebunit, începe:
– Un milion de dolari cui imi salveaza fata!.

Nimeni nu are curaj.
– Zece milioane de dolari! Tot nimeni nu indrazneste.

– Toata averea mea și fata de soție!
Atunci se aude un bâldâbâc în apă, rechinul se sperie și fuge, iar Bulă apare pe punte, cu fata în brațe.

– Bulă, mi-ai salvat fata! Toata averea mea și fata îți apartin!
– Te dau naibii cu fata ta și cu toata averea ta! Mie spune-mi cine-mi facu vânt în apă, că-l omor!

Iată cea mai veche rugăciune, lăsată chiar de Iisus Hristos – Spusă cu credință, înlătură cele mai grave probleme

Este considerată cea mai veche rugăciune a Ortodoxiei, lăsată chiar de către Mântuitorului Iisus Hristos. Toți cei care o rostesc cu multă credință pot scăpa de cele mai grave probleme.

Multe persoane se confruntă cu diverse afecțiuni, iar Rugăciunea către Mântuitor curăță mintea și inima omului, precum și corpul său, chiar și de cele mai grele boli.

Rugăciunea ne-a fost lăsată de Mântuitorul Iisus Hristos, în pilda vameșului și a fariseului. Ea poartă mai multe denumiri precum „rugăciunea minții”, „rugăciunea inimii” sau „rugăciunea lui Iisus”. De asemenea, are și mai multe forme:

„Dumnezeule, milostiv fii mie, păcătosul”, „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul”, „Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă”, dar poate să îmbrace și alte forme asemănătoare. Iată ce trebuie să rostești cu sufletul curat în fiecare zi pentru a te face bine și pentru a-ți ușura inima și mintea:

„Preaputernice și slăvite Doamne, Iisuse Hristoase” Tu, Care ai venit în lume să tămăduiești neputințele oamenilor, Care nu au venit să chemi la pocăință pe cei drepți ci pe cei păcătoși, și ai primit moarte pe cruce pentru mântuirea noastră! Din adâncul inimii Te rog să primești smerita mea nevoință și această mică rugăciune a mea pentru cel încercat de boală!

Mântuiește-l, Doamne, precum știi, ca un bun și iubitor de oameni, și rânduiește Tu toate spre folosul său.

Că noi neputincioși suntem și nu îl putem ajuta dacă nu ne vei lumina cu harul Tău.

De e voia Ta, îl poți pedepsi precum se cade pentru păcatele sale, tămăduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un doctor priceput, precum vei vrea.

Dar căzând înaintea Ta Te rog, îndură-Te de robul Tău, potolește-i fierbințeala, alină-i suferința, ridică-l din patul durerii. Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea vieții, spre început bun mântuirii și spre iertarea păcatelor. Și dacă îi e de folos să ducă mai departe crucea bolii, fie, Doamne, după voia Ta, nu după voia noastră.

Dăruiește-i lui răbdare și liniște, alungând de la el toate frica și toată deznădejdea, ca să nu fie îngenuncheat de durere și să cârtească sau să cadă în patima mâniei. Ajută-l, Iubitorule de oameni, ca văzând el mila Ta să cadă la picioarele Tale cu lacrimi de pocăință și de mulțumire, ca să se învrednicească să audă glasul Tău cel sfânt: „Iertate îți sunt păcatele!” Amin.