Ce se întâmplă cu organismul dacă mănânci un măr verde în fiecare zi

Mărul este unul dintre cele mai populare și preferate fructe de oameni din întreaga lume pentru că, pe lângă faptul că este foarte gustos, este și foarte bun pentru sănătate, mai ales atunci când vrei să-ți reglezi dieta.

Unii fitonutrienți găsiți în mere – acid fenolic și flavonoide – ajută la repararea daunelor celulare din organism.

Dintre soiurile existente de mere, verdele are cele mai benefice proprietăți, deoarece conține toți nutrienții.

Mărul verde bate toate merele deoarece conține mai puține calorii și mai multe vitamine și minerale.

Beneficiile marului verde: fructul este bogat in antioxidanti

Fiind una dintre cele mai mari surse de flavonoide și furnizând cantități semnificative de vitamina C, mărul verde joacă roluri importante pentru sănătate, cum ar fi oprirea acțiunii radicalilor liberi asupra celulelor organismului.

Dacă prima masă a zilei este un măr verde delicios, moleculele acestuia vor începe să funcționeze imediat. Consumul zilnic al acestui fel de mâncare vă va ajuta să mențineți celulele sănătoase, să preveniți îmbătrânirea prematură și bolile cronice.

Beneficiile marului verde: diuretic.
Acest fruct conține doar 80 de calorii, iar datorită conținutului său ridicat de fibre asigură o senzație de plenitudine. Mancatul unui mar in fiecare zi te va ajuta sa iti accelerezi metabolismul inca de la prima ora a zilei si astfel sa lucrezi in conditii optime tot timpul.

Reglează nivelul zahărului din sânge
Consumul unui măr pe zi va ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce este posibil datorită conținutului ridicat de fibre solubile.

Beneficiile mărului verde: Sănătatea bucală
Dacă mănânci un măr verde pe stomacul gol, poți evita boli precum cariile dentare sau infecțiile gingivale, deoarece va ajuta la reducerea concentrației de bacterii.

Sanatatea inimii

Fibrele și potasiul prezente în mărul verde sunt esențiale pentru controlul tensiunii arteriale crescute și a nivelului de colesterol, deoarece potasiul acționează ca un electrolit care echilibrează umiditatea celulelor, menținând astfel funcționarea normală a inimii.

Pe de altă parte, pectina și polifenolii ajută la creșterea metabolismului lipidelor și la reducerea moleculelor inflamatorii, care sunt adesea asociate cu bolile cardiovasculare.

Beneficiile marului verde: digestie buna
Fibrele alimentare din mărul verde îl fac un excelent ajutor în reglarea mișcărilor intestinale și astfel prevenind constipația. Dacă suferi de diaree, inflamație și gaze, consumul unui măr te va ajuta să scapi de aceste senzații neplăcute.

Piele radianta

Beneficiile merelor verzi se extind la nivelul pielii. Vitaminele A, B și C și conținutul ridicat de antioxidanți și apă fac din mărul fructul potrivit pentru o piele frumoasă.

Oasele sănătoase

Cantitatea de bor conținută într-un măr verde este un suport excelent pentru sănătatea oaselor.

Ce semnificație are, de fapt, coliva. Puțini oameni mai cunosc tainele bătrânilor. Când și de ce facem colivă

Ce reprezintă coliva? Din ce motiv s-a răspândit obiceiul de a o oferi de pomană, în memoria persoanelor trecute în lumea de dincolo? O tradiție veche de secole, pe care au respectat-o și strămoșii noștri.

Semnificația nebănuită a colivei
Coliva se prepară în diferite moduri, dar cea tradițional românească este bine legată de biserică, în special de dogmele religiei creștin-ortodoxe. Este binecunoscut faptul că se face asemeni unui tort, pe suprafața căreia se creează o cruce.

Puțini știu că acest desert datează din perioada Constantinopolului, când împăratul Iulian Apostatul a dat ordin ca alimentele creștinilor din piață să fie stropite cu sângele jertfit idolilor. Chiar în Săptămâna Mare a postului Paștelui.

Sfântul Teodor ar fi aflat de planul diabolic al împăratului și i-a apărut în vis arhiepiscopului Eudoxie al Constantinopolului ca să-i anunțe pe oameni să nu cumpere nimic din piață, ci să mănânce mai degrabă grâu fiert cu miere.

De altfel, fiecare boabă de grâu ar fi un simbol al învierii trupurilor. Ingredientele din compoziție sunt considerate virtuți ale sfinților sau ale celor care au murit. De asemenea, poate semnifica și o viață veșnică mai bună decât cea actuală.

Cum se prepară coliva
Nu putem trece cu vederea faptul că acest preparat este și un desert foarte bun, dincolo de simbolistică. Ca să-l preparați nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente. Vă trebuie grâu, lapte, zahăr, cacao și miere de albine.

Mai departe, grâul se pisează puțin, după care se adaugă într-o apă care a dat în clocot, pe foc. Se va fierbe mai greu, dar așa se va descompune și se va forma o textură groasă. În jur de două ore se alocă grâului pentru a fierbe.

După ce grâul a fiert binen, nu-l luați imediat de pe foc. Peste el mai completați cu lapte sau și cu puțin griș. Amestecați din nou, vreme de 20 de minute, iar la final, coliva se va lăsa să se răcorească. Când este răcită, se întinde pe o farfurie, asemeni unui tort și se decorează cu nucă de cocos, zahăr vanilat sau cacao. Din bomboane puteți face o cruce, dacă aveți în plan să o dați de pomană.