Cum se prepară Baclavaua perfectă

Iata cum se prepara Baclavaua perfectă? Rețeta completă, în articolul de mai jos.

Pentru a pregăti Baclavaua perfectă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

INGREDIENTE

un pachet foi de placinta
150 g unt

250 g miez de nuca
o lingurita scorţisoara

250 g miere
300 ml apă

200 g zahar
o lingurita esenţa de vanilie
o lingurita esenţa rom

MOD DE PREPARARE:

Prepară şi tu cel mai cunoscut desert turcesc. Această reţetă de baclava este simplă, dar delicioasă… Se împart foile în trei parţi egale. Se macina nucile si se amesteca cu scorţisoara. Se topeste untul pâna devine lichid.

În tava de copt se pune o prima foaie de placinta, se unge cu unt, se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa pâna se termina prima treime de foi.

Se pune jumatate din cantitatea de nuci amestecata cu scorţisoara. Se aseaza peste nuci a doua treime de foi si se repeta operaţiunea de ungere facuta anterior.

Se presara a doua jumatate de nuci macinate si se acopera cu ultima treime de foi unse. Se acopera tava ca sa nu se usuce foile si se da la frigider 30-45 de minute.

Se aprinde cuptorul, se scoate tava de la frigider si se porţioneaza baclavalele în forma de romb sau patrate, dupa preferinţa. Se da la cuptor 25 de minute, pâna se rumeneste.

Între timp, la foc mic, se fierbe un sirop din apa si zahar. Dupa ce au fiert, se adauga mierea, se mai da un clocot, iar la final se adauga esenţele.

Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor. Se lasa sa se raceasca, iar când a ajuns la temperatura camerei se da la rece.

Poftă bună!

Ireal Ce Salariu Are Un Român Care Lucrează Ca Gunoier În Germania. În România, Nu Ar Câștiga Acești Bani Nici Ca Profesor Universitar!

Deși nu este o muncă agreabilă, studiile arată că gunoierii se confruntă cu un risc moderat, care este de aproximativ 10 ori mai mic decât amenințarea la adresa sănătății agricultorilor, de exemplu.

Aproximativ 177.000 de bărbați și femei au fost angajați în industria de eliminare a deșeurilor în 2019.

Industria de eliminare a deșeurilor joacă un rol important, doar în Germania, aproximativ 40 de milioane de tone de deșeuri menajere sunt generate în fiecare an.

Acesta este de obicei împărțit în diferite categorii, cum ar fi hârtie, deșeuri organice și deșeuri reziduale.

Persoanele care lucrează în industria de eliminare a deșeurilor poartă o mare responsabilitate față de societate.

De exemplu, se asigură că deșeurile pot fi colectate în mod regulat conform unui program fix și apoi reciclate în instalațiile corespunzătoare.

Totodată, oricine poate lucra ca gunoier, nu este nevoie de formare profesională.

În acest caz, totuși, ar trebui să rețineți că, de obicei, intraţi într-o grupă de plată mai mică.

Pe parcursul uceniciei de trei ani, un angajat primiește în medie 745 de euro pe lună în gestionarea deșeurilor private, mai exact, în jur de 3600 de lei, dar dacă persoana se decide să facă o ucenicie într-o companie din sectorul public, salariul mediu va fi în jur de 1.017 de euro, adică aproximativ 4900 de lei,

Ce salariu brut are un gunoier în Germania

Salariul mediu brut pentru un gunoier este de 3.837 de euro, adică aproximativ 18.000 de lei.

Această valoare se referă la o săptămână de lucru cu 40 de ore pe săptămână.

Ca gunoier, de obicei se lucrează pentru municipalitate. În acest caz, salariul se bazează pe tarifele serviciului public al angajatorului municipal.

Dacă ați absolvit formarea profesională, aceasta este de obicei grupa de salarizare E5, dacă nu ați absolvit-o este grupa E1. Alternativ, puteți decide să lucrați ca angajat într-o companie privată de gestionare a deșeurilor.