Ireal Ce Salariu Are Un Român Care Lucrează Ca Gunoier În Germania. În România, Nu Ar Câștiga Acești Bani Nici Ca Profesor Universitar!

Deși nu este o muncă agreabilă, studiile arată că gunoierii se confruntă cu un risc moderat, care este de aproximativ 10 ori mai mic decât amenințarea la adresa sănătății agricultorilor, de exemplu.

Aproximativ 177.000 de bărbați și femei au fost angajați în industria de eliminare a deșeurilor în 2019.

Industria de eliminare a deșeurilor joacă un rol important, doar în Germania, aproximativ 40 de milioane de tone de deșeuri menajere sunt generate în fiecare an.

Acesta este de obicei împărțit în diferite categorii, cum ar fi hârtie, deșeuri organice și deșeuri reziduale.

Persoanele care lucrează în industria de eliminare a deșeurilor poartă o mare responsabilitate față de societate.

De exemplu, se asigură că deșeurile pot fi colectate în mod regulat conform unui program fix și apoi reciclate în instalațiile corespunzătoare.

Totodată, oricine poate lucra ca gunoier, nu este nevoie de formare profesională.

În acest caz, totuși, ar trebui să rețineți că, de obicei, intraţi într-o grupă de plată mai mică.

Pe parcursul uceniciei de trei ani, un angajat primiește în medie 745 de euro pe lună în gestionarea deșeurilor private, mai exact, în jur de 3600 de lei, dar dacă persoana se decide să facă o ucenicie într-o companie din sectorul public, salariul mediu va fi în jur de 1.017 de euro, adică aproximativ 4900 de lei,

Ce salariu brut are un gunoier în Germania

Salariul mediu brut pentru un gunoier este de 3.837 de euro, adică aproximativ 18.000 de lei.

Această valoare se referă la o săptămână de lucru cu 40 de ore pe săptămână.

Ca gunoier, de obicei se lucrează pentru municipalitate. În acest caz, salariul se bazează pe tarifele serviciului public al angajatorului municipal.

Dacă ați absolvit formarea profesională, aceasta este de obicei grupa de salarizare E5, dacă nu ați absolvit-o este grupa E1. Alternativ, puteți decide să lucrați ca angajat într-o companie privată de gestionare a deșeurilor.

Secretul pentru cel mai gustos pilaf: nu mai fierbe orezul in apa

Daca vrei sa faci cel mai gustos pilaf, aplica aceste trucuri simple.

Ingrediente: 1 pui frumos, maruntaiele de pui (fara ficat), 1 ceapa mare si tare, 1-2 ardei, 1 paharel de untdelemn, sare, piper, boia, 1 morcov marisor, 1 ceasca mare cu orez, 2 rosii foarte tari, dar coapte.

Mod preparare: Ceapa se toaca… bob de orez. Morcovul se rade. Ardeii si rosiile se taie cubulete cat de mici. Carnea se taie portii mici.

Se pune uleiul la incins, apoi ceapa, sa se inmoaie. Cand ceapa s-a inmuiat cat de cat, se adauga carnea si se lasa un pic, sa se rumeneasca usor.

Se spala orezul in doua-trei ape si se varsa peste carne si ceapa, sa sfaraie si sa ia gust de prajeala. Dupa cateva minute, se adauga apa sa se acopere tot, se pun si ardeii, morcovii, rosiile, sare, piper (boabe), boia si se da la cuptor, la foc linistit.

Daca a scazut apa, se mai adauga. Intr-o jumatate pana la trei sferturi de ora, pilaful e gata, cu o frumoasa crusta aurie deasupra. Se ofera fierbinte, cu muraturi sau salate otetite.

Taina: Daca in loc de apa puneti cesti cu supa de gaina, va fi mult mai bine. Daca in loc de untdelemn veti praji ceapa si carnea in untura de gaina sau de gasca va fi un deliciu.