Vladuța Lupău a primit sume de bani de la stat în timpul construirii casei sale de 3 milioane de dolari. Detaliile scandalului din care riscă 7 ani de inchisoare

Vlăduța Lupău, o cunoscută artistă, se află în mijlocul unui scandal în care procurorii susțin că a încercat să obțină ilegal fonduri de la stat în timp ce își construia o casă în valoare de 3 milioane de dolari.

Vlăduța Lupău a vrut să „păcălească” statul

Această acuzație a apărut în contextul stării de urgență din 2020, când artista a pretins că nu poate să-și desfășoare activitatea din cauza pandemiei și, ca urmare, a primit un “ajutor” financiar în valoare de 8144 de lei.

”În subsidiar, suspecta a solicitat dispunerea unei soluţii de renunţare la urmărirea penală, întrucât nu există un interes public în urmărirea faptei, există o disproporţie vădită între cheltuielile pe care le-ar implica desfăşurarea procesului penal şi gravitatea urmărilor produse prin săvârşirea infracțiunii, raportat la valoarea prejudiciului, care de altfel a fost acoperit integral, iar în ceea ce priveşte criteriile de ordin personal.

Cu toate acestea, investigația procurorilor din Sălaj a dezvăluit că Vlăduța Lupău ar fi comis falsuri repetate în dosarul său.

Aceste acuzații i-au pus în față o perspectivă sumbră, cu posibilitatea de a petrece până la 7 ani în închisoare, conform informațiilor furnizate de Știri de Cluj.

În timpul pandemiei, celebra cântăreață a încercat să “fraudeze” sistemul obținând asistență financiară de la stat, susținând că nu are venituri din cauza imposibilității de a-și desfășura activitatea.

Prin această manevră, a obținut suma de 8144 de lei. Cu toate acestea, ancheta procurorilor a scos la iveală că Vlăduța Lupău a fost implicată în acte de fals repetate, fapt care a condus la riscul unei pedepse de până la 7 ani de închisoare

”În subsidiar, suspecta a solicitat dispunerea unei soluţii de renunţare la urmărirea penală, întrucât nu există un interes public în urmărirea faptei, există o disproporţie vădită între cheltuielile pe care le-ar implica desfăşurarea procesului penal şi gravitatea urmărilor produse prin săvârşirea infracțiunii, raportat la valoarea prejudiciului, care de altfel a fost acoperit integral, iar în ceea ce priveşte criteriile de ordin personal.

 

Analizând materialul de urmărire penală, se constată că în cauză sunt aplicabile prevederile art. 318 alin. 1, 2, 3 din Codul de Procedură Penală, deoarece pentru infracţiunea săvârşită, legea penală prevede pedeapsa închisorii de cel mult 7 ani şi se constată că nu există un interes public în urmărirea acesteia.” , precizează procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Norocul a surâs artistei Vlăduța Lupău, deoarece autoritățile au decis să renunțe la urmărirea penală după ce aceasta a restituit suma de 8.144 de lei, pe care o încasase în mod necinstit. Acest lucru a fost posibil și datorită faptului că Vlăduța Lupău nu avea precedent de infracțiuni.

În spatele acestui scandal se ascund detalii interesante. În iulie 2020, Vlăduța Lupău a semnat contracte care i-au adus aproximativ 40.000 de lei. Cu toate acestea, nu s-a oprit aici și a obținut și 4.071 de lei de la stat, pe baza unor documente false în care a susținut că nu a putut să lucreze. Această sumă pare neînsemnată în comparație cu câștigurile ei reale.

 

Cu toate acestea, cea mai notabilă parte a poveștii este modul în care și-a cheltuit banii în anii 2021 și 2022. A construit o casă de lux evaluată la 3 milioane de euro și a achiziționat o mașină de 150.000 de euro.

În plus, și-a petrecut timpul în vacanțe exclusiviste și destinații scumpe. Pentru vila sa de lux, a avut o echipă întreagă care a lucrat pentru a-i transforma visul în realitate.

Artista cere 10.000 de euro pentru o noapte de cântare

 

Se pare că Vlăduța Lupău nu a avut niciodată probleme financiare, ba chiar a câștigat sume impresionante. Potrivit Spynews.ro, artista cere chiar și 10.000 de euro pentru a anima o noapte cu muzica ei.

Cu toate acestea, a falsificat documente pentru a susține că în lunile mai, iunie și iulie 2020 nu a avut venituri, astfel încercând să obțină sprijin financiar din partea statului

Sfatul zilei 5 februarie 2024. Nativii care se bucura de o zi norocoasă

Sfatul zilei 5 februarie 2024.

Iată ce au pregătit astrele pentru ziua aceasta conform zodiei tale.

BERBEC

Îți găsești starea de spirit într-o formă excelentă, cu un efect molipsitor asupra celor din jur. Emani fericire, chiar dacă poate nu ai motive evidente pentru asta, dar ele pot fi acolo undeva, subtil.

TAUR

Menține-ți optimismul, căci soarele va apărea în curând pe strada ta. Nu-ți pierde încrederea în tine și în abilitățile tale. Totodată, soluțiile la problemele tale sunt mai aproape decât crezi.

Trebuie doar să fii atent și să fii deschis la oportunități. Nu te grăbi să faci pași mari înainte.

GEMENI

Caută acea liniște de care ai atâta nevoie. Este momentul perfect pentru a-ți reîncărca bateriile, a lua o pauză de la muncă și a te relaxa.

Ar trebui să-ți acorzi mai multă atenție și să te concentrezi pe dezvoltarea personală. Poate e timpul să explorezi cursuri sau să te gândești la o altă formă de educație.

RAC

Rămâi în partea de observator și nu te mai amesteca în chestiuni care nu te privesc. Lăsă-i pe ceilalți să-și rezolve singuri problemele.

Totodată, s-ar putea să te trezești în mijlocul unui conflict și nu știi cum să ieși din situație. Ar fi bine să analizezi cu atenție situația și să ceri sfaturi de la prieteni.

LEU

Nu te grăbi să-ți formezi opinii despre cei din jurul tău. Înainte de asta, ar fi util să îi cunoști mai bine. Poate ai nevoie de mai multe informații.

Totodată, zâmbetul tău radiază de bucurie. Ai primit o oportunitate excelentă care îți va permite să crești și să te dezvolți în toate aspectele vieții tale.

FECIOARĂ

Dorești mereu să fii în centrul atenției și să ai ultimul cuvânt, ignorând părerile celorlalți. Această atitudine nu te va ajuta pe termen lung și poate avea consecințe negative.

 

Totodată, at trebuie să abordezi totul cu calm la locul de muncă și vei vedea că toate problemele vor fi rezolvate. Nu ezita să ceri ajutorul colegilor mai experimentați când este nevoie.

BALANȚĂ

Este posibil ca cei apropiați să îți adreseze reproșuri. Investești prea mult timp la locul de muncă și prea puțin acasă.

 

A venit momentul să faci o schimbare completă. Totodată, este timpul să acorzi o atenție sporită pasiunilor tale.

SCORPION

Ai de înfruntat unele proiecte dificile, dar nu trebuie să fii intimidat de acestea. Vei putea beneficia pe deplin de sfaturile celor din jur.

Totodată, resimți că nu depui suficient efort pentru visul tău. Te simți ușor descurajat și s-ar putea să te confesezi celor necorespunzători. Fii atent la cuvintele tale.

SĂGETĂTOR

A venit momentul să închei un capitol din viața ta pentru a putea începe unul nou, cu liniște și armonie în suflet. Lasă în urmă trecutul și privește cu încredere în viitor.

Totodată, ai o discuție sinceră cu persoana iubită. Aceasta este o zi potrivită pentru a discuta despre toate aspectele care te preocupă sau îți tulbură relația.

CAPRICORN

O dezamăgire poate apărea dintr-o discuție avută cu superiorii, deoarece există probabilitatea ca salariul tău să fie redus. Din păcate, situația în cariera ta nu este deloc roz.

Dar vei avea oportunitatea să clarifici aspecte legate de viața sentimentală, pentru a evalua dacă încă mai există sentimente între tine și partenerul tău actual.

VĂRSĂTOR

Chiar dacă munca te copleșește în această zi, sprijinul oferit de colegi va fi ca o gură de aer proaspăt pentru tine. Provocări și neînțelegeri pot apărea din dorința ta de a controla totul.

Apreciezi ca lucrurile să se desfășoare conform dorințelor tale, fără a căuta compromisuri.

PEȘTI

Planurile legate de anumite proiecte nu evoluează conform așteptărilor tale, motiv pentru care ar putea fi necesar să renunți la unele dintre ele. S-ar putea să fie momentul să iei în considerare noi direcții.

Există câteva aspecte care te neliniștesc și îți restricționează gândirea liberă, însă acest lucru nu trebuie să te determine să fii irascibil sau nervos.