Ce cadou scump a primit Adelina Pestrițu de ziua ei, din partea soțului

Adelina Pestrițu a împlinit 37 de ani pe 2 februarie, iar cadourile au început să curgă încă din ziua precedentă. Cele mai dragi momente au fost cele din familie, tortul de la miezul nopții, îmbrățișările Zenaidei și cadoul din partea soțului. Unul scump și foarte la modă.

„E tradiție ca la fiecare zi de naștere să stingem împreună lumânările. Mi-au cântat mai devreme la mulți ani, pentru că trebuie să doarmă”, a scris Adelina Pestrițu pe InstaStory, în dreptul unor imagini în care o ține în brațe pe fiica ei, în fața tortului aniversar cu cifrele 3 și 7.

Adelina Pestrițu a primit papuci de lux de la soțul ei
Tot pe Instagram a arătat sărbătorita și cadoul de la soțul ei, Virgil Șteblea, un cadou dorit de multe fete, foarte popular, dar și foarte scump. Este vorba despre sandalele-papuci Hermes Oran, pe care le-am găsit în magazinele online de lux la prețul de 1033 euro, adică aproximativ 5100 de lei (foto în galerie).

Celebrele sandale au și o istorie în spate. Au fost lansate în anul 1997, create de designerul Pierre Hardy pentru casa Hermes, fiind numite Oran după un oraș din Algeria. Au fost create pentru a putea fi purtate la plajă, dar și la terase și restaurante selecte din stațiuni, pe iahturi luxoase sau la plimbări pe faleză. Ca și gențile Hermes, și acest model de încălțăminte este unul foarte copiat, pentru că puțini își permit să plătească suma de 1000 de euro.

În fiecare an, Virgil este foarte darnic cu soția lui și îi cumpără fie bijuterii, ceasuri, fie accesorii sau haine exclusiviste, însă și Adelina se revanșează atunci când este ziua bărbatului pe care îl iubește.

Adelina Pestrițu și Virgil Steblea sunt împreună de 7 ani. Pe 3 iulie 2019, Virgil Șteblea și Adelina Pestrițu s-au căsătorit civil, iar nunta a fost pe 20 iulie 2019. Cei doi au o fetiță, pe nume Zenaida Maria, care a împlinit 5 anișori în august 2023. Și aniversările micuței sunt desprinse, parcă, din basme.

Cât timp poate sta mâncarea gătită în frigider.

Pastrarea corecta a alimentelor este esentiala pentru a evita risipa si pentru a mentine siguranta alimentara. Iata cateva sfaturi importante:

1. Racirea Rapida:
Dupa ce mancarea a fost gatita, asigura-te ca o racesti cat mai repede posibil inainte de a o pune in frigider. Alimentele gatite trebuie sa fie aduse la o temperatura sigura (sub 4°C) in cel mult 2 ore pentru a preveni proliferarea bacteriilor.

2. Depozitare Corecta:
Alege recipiente sigilate sau acoperite pentru a pastra mancarea. Recomandat este sa folosesti recipiente din plastic sau sticla care pot rezista temperaturilor scazute si nu transfera mirosuri neplacute. Foloseste folie de plastic sau folie de aluminiu pentru a infasura alimentele care nu au un recipient adecvat.

3. Etichetare:
Marcheaza fiecare recipient cu data la care mancarea a fost gatita. Acest lucru iti va permite sa urmaresti cat timp a trecut de la preparare si sa eviti consumul alimentelor vechi si posibil nesigure.

4. Depozitare pe Raftul de Sus:
Daca frigiderul tau are mai multe rafturi, depoziteaza mancarea gatita pe raftul de sus. Acesta este cel mai rece loc din frigider si va ajuta la mentinerea temperaturii corespunzatoare pentru alimente.

5. Evita Suprapopularea:
Nu supraaglomera frigiderul cu alimente, deoarece acest lucru poate impiedica circulatia aerului rece si sa duca la cresterea temperaturii interne. Asigura-te ca lasi spatiu intre recipiente pentru ca aerul sa circule.

6. Evita Umezirea:
Inainte de a pune mancarea in frigider, asigura-te ca nu are picaturi de apa pe suprafata. Excesul de umiditate poate promova dezvoltarea bacteriilor si mucegaiului.

7. Foloseste Zona de Fructe si Legume:
Daca frigiderul tau are un compartiment special pentru fructe si legume, este bine sa pastrezi alimentele gatite acolo. Aceasta zona are de obicei o umiditate mai mare, ceea ce poate ajuta la mentinerea prospetimii.

Alimente gatite care trebuie consumate rapid
Peste: acest tip de mancare rezista la frigider doar 1- 2 zile dupa gatire, asa ca iti recomandam sa il consumi in acest interval, daca nu doresti sa ai probleme gastrointestinale.

Salate: pentru acest tip de reteta va depinde daca este sau nu asezonata. Iti recomandam sa pastrezi salatele fara sos, bine uscate, deoarece vor ramane in stare buna 24 de ore.

Fructe de mare: indiferent de modul in care sunt preparate, crustaceele au termen de valabilitate de doua zile. Prin urmare, daca ai de gand sa refrigerezi acest tip de mancare, este foarte important sa tii cont de termenul de pastrare.

Oua: ouale gatite precum omletele, oua fierte, etc. rezista pana la doua zile, asa ca este indicat sa le consumi pana a doua zi.

Preparate bazate pe oua crude: maionezele de casa, sosurile preparate cu ou crud, au termen de valabilitate maxim 24 de ore.

Alimente cu termen de valabilitate mediu: 3-5 zile
Exista si alte grupe de alimente a caror marja de expirare este putin mai mare decat precedentele. In acest caz vorbim despre:

Tocanite: cele cu legume dureaza 3-4 zile.

Prajituri de casa: aceste tipuri de alimente dureaza, de obicei, intre 3 si 4 zile. Daca prajiturile au topping de frisca, acestea trebuie consumate in maxim 48 de ore.

Paste: de orice fel ar fi (macaroane, spaghete, in salata, cu legume…), expertii recomanda sa nu le pastrati la frigider mai mult de 3 pana la 5 zile dupa gatire. De fapt, idealul este sa le consumi in decurs de doua zile.

Orez, paste : Mancarurile pe baza de paste sau orez sunt deosebit de delicate. Aceste feluri de mancare, deoarece contin cantitati mari de amidon, pot dezvolta bacterii Bacillus cereus atunci cand sunt lasate la temperatura camerei. Prin urmare, cel mai sigur lucru de facut este sa pastrezi toate aceste tipuri de preparate la frigider si sa le consumi a doua zi sau cel tarziu in 2- 3 zile.

Lapte pasteurizat: putem pastra o cutie deschisa de lapte la frigider timp de 5 zile.

Carnea: odata gatita, poate rezista pana la 3 sau 4 zile in conditii bune de consum. Va depinde de tipul de carne in cauza, de continutul ei de grasime (cele care contin grasime rancezesc mai devreme) si de modul in care este preparat.

Ciorbe si supe fara carne: aceste mancaruri, preparate doar din legume rezista la frigider pana la 3-4 zile.

Ciorbe, supe cu carne: aceste preparate dureaza la frigider maxim 2-3 zile. Cel mai bine se pastreaza ciorbele acrite cu bors, gatite cu carne de porc sau vita, pana la maxim 4 zile.