Sanda Ţăranu, cea mai iubită crainică din istoria TVR, a ajuns la vârsta de 84 de ani

Probabil nu este român să nu fi auzit de Sanda Țăranu, cea mai iubită crainică din istoria TVR, care a ajuns la vârsta de 84 de ani.

Actriță, jurnalistă, traducătoare și crainică de radio-TV, este considerată una dintre cele mai muncitoare și iubite prezenţe din istoria postului național de televiziune. Și în pofida vârstei înaintate, Sanda Țăranu pare aproape neschimbată, deoarece și-a păstrat energia din tinerețe.

Sanda Țăranu a avut o carieră impresionantă în televiziune și nicio clipă nu s-a plâns că petrecea foarte mult timp la locul de muncă

Însă, pe lângă dragostea pentru micul ecran, ea a avut o altă mare pasiune, actoria, la care a trebuit să renunţe. Înainte să apară pe micile ecrane, Sanda &
studiat la Institutului de Artă Teatrală și
Cinematografică și se pregătea pentru cariera de actriță.

Și totuși, viața a dus-o pe alt drum și
a făcut-o să devină una dintre cele mai
cunoscute crainice ale Televiziunii Naționale. Sanda Tăranu a descoperit în timp că îi plăcea ceea ce făcea și a decis că ar fi cazul să îşi dedice tot timpul meseriei care a consacrat-o

Frumoasa crainică a câștigat ușor simpatia
publicului, iar telespectatorii o priveau cu admiraţie de fiecare dată când apărea la
televizor. Ea a fost prezentă în casele oamenilor prin intermediul micilor ecrane timp de aproximativ 40 de ani.

 

“Eu am avut șansa să fiu numai eu cu cel care mă privea și mă asculta. Nu era nimeni în jurul meu care să mă bruieze, deci să mai împart atenția și cu altcineva.

Și atunci se crea un fel de intimitate între mine și cel care mă privea
Dar mie îmi veneau scrisori în care îmi
spuneau: Am sentimentul că vorbiţi numai cu
mine. Și așa era. Trebuie să-i dai importanță telespectatorului, el este important, pentru el faci tot ce faci”, a povestit fosta prezentatoare TV.

Sanda a vorbit cu mult drag despre meseria ei și a explicat că există o condiție esenţială ca să poti transmite informațile în mod corect la televizor și să poți intra în sufetul telespectatorilor.

Secretul ei este dragostea pentru oameni și
este de părere că nu poţi alege această
profesie dacă nu ai respect și apreciere pentru cei din jur.

Sanda Tăranu este văduvă de aproape 12 ani,
Însă reușește să se descurce singură: face
piața, are grija de casă, iși achită facturile și, din fericire, în perioada aceasta nu a avut probleme de sănătate.

În prezent, îndrăgita crainică se împarte între Breaza și București. Dacă iarna locuiește în București, în fiecare an, odată cu sosirea primăverii, frumoasa doamnă Îşi mută reședinţa la Breaza, unde deține o căsuță de vis.

Este sprintenă, vioaie și nu prea acceptă ajutor. Preferă să se descurce singura în ciuda vârst.înaintate la care a aiuns. dacă înainte îsiîmpărţea atribuțiile cu soţul ei, regretatul Nicolae Ţăranu, de când a rămas văduvă, a luat totul pe umerii săi.

Merge la piaţă, își face singură târguielile, casa este lună, găteşte și își plătește singură facturile.
Așadar, Sanda Ţăranu, cea mai iubită crainică din istoria TVR, a reușit să-și păstreze frumusețea și energia din tinereţe până la vârsta aceasta.

Nelu Vlad, vesti triste

Sfârșitul unei mari legende

Nelu Vlad, unul dintre cei mai renumiți artiști de la noi din țară, a făcut dezvăluiri uluitoare despre starea lui de sănătate. După ce a descoperit că are un hematom la creier, acesta se află acum internat în spital, traversând o perioadă destul de dificilă. Solistul trupei Azur a vorbit despre această experiență și a explicat cum se simte în prezent.

În timpul unui concert, Nelu Vlad a experimentat o stare de rău și a fost nevoit să se prezinte de urgență la spital. Din nefericire, diagnosticul primit nu a fost unul favorabil – un hematom pe creier. De atunci, Nelu Vlad a fost internat și urmează un tratament pentru a se recupera.

Cu toate acestea, vestea bună este că artistul se simte din ce în ce mai bine. Deși trebuie să petreacă aproximativ zece zile în spital sub supraveghere medicală, Nelu Vlad a afirmat că a observat o îmbunătățire semnificativă a stării sale de sănătate. Cu toate acestea, el va fi nevoit să ia o pauză de la activitatea sa și a trebuit să anuleze toate concertele planificate pentru următoarea perioadă.

„Sunt mult mai bine! E îmbucurător faptul că, din zi în zi, starea mea se ameliorează. Aproximativ zece zile voi rămâne aici în spital, sub supraveghere și îngrijire medicală, apoi obligatoriu, urmează două săptămâni de odihnă”, a declarat Nelu Vlad, de pe patul de spital, pentru Click. „Am anulat, în consecință, toate concertele pe care pe aveam cu trupa în această perioadă.”

Nelu Vlad a dezvăluit recent că a fost surprins de diagnosticul de hematom la creier. El este genul de persoană care își face investigațiile medicale de rutină, dar acest lucru nu a fost identificat cu câteva zile înainte când s-a simțit rău și a ajuns la spital. Cu toate acestea, prin continuarea investigațiilor, speră să afle sursa problemei sale de sănătate.

„Sunt internat de pe 27 ianuarie, până pe 10 februarie cred că o să mă țină. Am făcut un C.T. și arată că sângele care era împrăștiat s-a resorbit și a rămas doar hematomul care trebuie luat în considerare, spre final o să fac un RMN și atunci să aflu și de unde a provenit toată treaba asta.

Analizele erau foarte bune, o săptămână aveam de când le făcusem la spitalul Parhon, unde mă internez în fiecare an să-mi fac toate analizele de la A la Z”, a declarat Nelu Vlad pentru starpopular.ro. „Inclusiv CT la cap am făcut, dar nu mi-a ieșit nimic.”