De ce trebuie să-ți fotografiezi aragazul înainte de a pleca în concediu

Deoarece plecarea de acasă pentru mai multe zile poate veni cu mult stres și grabă, unii oameni folosesc un truc pentru a se putea bucura apoi în liniște de perioada petrecută departe de casă.

Potrivit Lifehacker, cel mai bun mod de a scăpa de griji și să îți amintești exact dacă ai oprit aragazul,
lumina sau ai închis ușa, este să creezi o mică „dovadă”, făcând o fotografie și adăugând-o la un album foto „pregătit pentru vacanță” pe telefon, scrie spectacola.ro.

E foarte simplu: fă o fotografie cu electronicele scoase din priză, cu aragazul oprit sau fierul de călcat scos din priză ca atunci când vei avea un moment de panică să poți apela la aceste dovezi foto.

Acest truc poate fi, de asemenea, mai bun pentru creierul tău decât să verifici de două ori pentru a te asigura că ai închis într-adevăr aragazul.

Potrivit Psychology Today, un studiu realizat în 2005 la Universitatea Concordia din Quebec a analizat fenomenul verificării duble.
În cadrul studiului, studenții au închis un aragaz, apoi au verificat în mod repetat pentru a se asigura că a fost într-adevăr închis.

Cercetătorii i-au întrebat apoi pe studenți dacă aragazul a fost oprit, cât de clar își aminteau că l-au oprit și cât de siguri erau că acesta era într-adevăr oprit.

În timp ce studenții care au verificat de 10 până la 15 ori își aminteau corect că aragazul era oprit,
amintirea lor despre oprirea acestuia nu mai era atât de vie, iar aceștia au devenit mai puțin încrezători în propria memorie.

„Cu cât verifici mai mult un lucru, cu atât este mai puțin viu și mai puțin detaliat și cu atât mai puțin încrezător în memoria ta”, a declarat la vremea respectivă psihologul Adam Radomsky, care a realizat studiul.

Spune-ne ce rochie preferi si îți vom spune ce personalitate ai

Se spune că preferințele unei femei în ceea ce privește rochiile pot dezvălui multe despre personalitatea ei.

Pentru a demonstra aceste presupuneri psihologii au creat un test special destinat femeilor.

Alegerile unei persoane pot reflecta trăsături și caracteristici unice ale acesteia.

Prin urmare, trebuie doar să selectezi o rochie și să consulți mai jos pentru a afla ce dezvăluie despre tine.

1. Femeia elegantă

Ești frumoasă și feminină chiar și atunci când alegi să îmbraci haine sport. Oamenii se simt atrași de tine pentru sfaturile tale prețioase, iar încrederea ta te face o sursă de inspirație pentru mulți.

Ești o persoană independentă, capabilă să se bucure de momentele petrecute singură fără a resimți singurătatea. Apreciezi eleganța și ai un talent innăscut pentru a asorta hainele, ceea ce adesea atrage invidia prietenelor tale, deoarece strălucești mai mult decât ele.

2. Femeia sinceră

Preferi să te bucuri de confort în toate aspectele vieții tale, indiferent dacă e vorba de alegerea hainelor, gestionarea relațiilor sau interacțiunea cu partenerul tău.

Prioritizezi să îți urmezi propriul drum în loc să imiți alții, având încredere în tine și în cunoștințele tale. Ești o persoană cu o abordare ordonată și organizată a lucrurilor, și știi cum să creezi o atmosferă plăcută în jurul tău când ești în compania altora.

3. Femeia Misterioasă

Ești o individualitate creativă și neconvențională, capabilă să captiveze atenția oricărui bărbat cu o simplă privire. Te înconjoară admirația tuturor, fiind mereu o enigmă în mișcare, mereu oferind ocazia de a descoperi ceva nou. Cu toate acestea, ești autentică în toate aspectele vieții tale și nu te preface să fii altcineva.

Desi ai un cerc restrâns de prieteni, aceștia sunt de încredere și sinceri. Inteligența ta se îmbină armonios cu feminitatea, iar în orice colectiv nou, ai darul de a stârni interesul în mod natural

4. Femeia dulce

Ești o persoană cu un caracter remarcabil, cu un suflet generos și blând. Deții o intuiție puternic dezvoltată și o folosești cu pricepere. Poate uneori ești naivă, dar în alte momente arăți o înțelepciune subtilă. Nu acorzi ușor încredere altora, preferând să le oferi timp să te cunoască. Pentru tine, onestitatea reprezintă un pilon esențial. Nu ești adeptul bârfelor și, atunci când îți asumi o promisiune, te dedici complet pentru a o îndeplini.

5. Femeia perfectă

Cu pasiune în relația cu soțul meu, atentă și grijulie în îngrijirea copiilor noștri și rezervată în prezența altora – acesta este portretul meu. Îmi doresc să ating perfecțiunea în tot ceea ce fac, având o înțelegere personală a acestui concept.

Libertatea de alegere este un aspect esențial al vieții mele, mai ales în relații, unde caut să nu mă simt restrânsă și să nu ofer motive pentru ca cineva să aibă o părere negativă despre mine. Înconjurații mă respectă și mă văd ca o persoană puternică.