O poveste de dragoste care a durat peste jumătate de veac

O poveste incredibilă de iubire demonstrează că dragostea adevărată nu are termen de valabilitate. De fapt, ea găsește o modalitate să devină mai puternică în absență și în timp.

Janice Rude și Prentiss Willson s-au îndrăgostit când erau în facultate, în 1961.

Din momentul în care s-au ținut prima dată de mână, au știut că vor fi soț și soție. S-au logodit și urma să se căsătorească.

Dar tatăl lui Janice nu a fost de acord, avea alte planuri pentru fiica lui.

„Îți interzic să te mai vezi cu acel băiat, altfel te dezmoștenesc”, își amintește Janice că i-a zis tatăl ei.
Relația celor doi tineri s-a încheiat în acel an și fiecare a mers pe drumul său. Amândoi s-au căsătorit cu altcineva.

Cu toate acestea, nu au uitat nicio clipă, de-a lungul vieții, unul de celălalt și au continuat să se iubească, în ciuda faptului că nu se mai vedeau.

După mulți ani, cei doi au descoperit că mamele lor, fără să se cunoască, au păstrat câte o copie după anunțul apărut în ziar privind logodna tinerilor.

Ele au înțeles mai bine decât tatăl lui Janice că dragostea celor doi era adevărată și ei erau făcuți unul pentru altul. După cinci decenii, Janice și Prentiss s-au reîntâlnit și s-au căsătorit, la vârsta de 71 de ani.

„Suntem foarte fericiți. Căsnicia noastră este perfectă. Nu mai avem mulți ani de trăit, dar aceștia vor fi minunați”, a spus Janice.

Iar Wilson a adăugat zâmbind: „Pur și simplu ne-a fost dat să fim împreună.
Îmi amintesc și acum când am cunoscut-o pe Janice: ea lucra la bufetul școlii, iar eu veneam în fiecare dimineață, la ora 6, pentru că voiam să o văd și să schimb câteva cuvinte cu ea”.

Fiecare problemă de sănătate cu care vă confruntați necesită analiza unui medic specialist, articolele au doar scopul de a informa, inainte de a urma un tratament consultati mai intai medicul specialist .

Cum să decongelezi carnea în doar 5 minute: S-a aflat trucul pe care marii bucătari l-au ținut ascuns atâta timp

Cum să decongelezi carnea în doar 5 minute! S-a aflat trucul pe care marii bucătari l-au ținut ascuns atâta timp!
Data viitoare când vei dori să gătești friptură pentru cei dragi, nu va mai treui să aștepți cu orele și nici să îți aduci aminte de seara să scoți carnea din congelator.

Iată mai jos cea mai rapidă metodă pentru decongelat carnea, dezvăluită de cei mai mari bucătari.

În cazul în care trebuie să pegătești repede prânzul sau cina, și ai uitat să scoți cu câteva ore înainte carnea din congelator, iar carnea nu s-a decongelat, avem pentru tine un truc folosit de marii bucătari ce te va ajuta s-o dezgheți în doar 5 minute.

Ia două cratițe din metal și pune-le în chiuvetă. Pe prima întoarce-o cu fundul în sus și pune carnea pe ea. Pe cealaltă, umple-o cu apă și pune-o peste carne. Trebuie să aștepți 5-10 minute – în funcție de grosimea cărnii și vei avea carnea dezghețată foarte rapid.

Pare greu de crezut, dar acest lucru este posibil. Iar pentru acest truc culinar atât de interesant există insa și o explicație științifică.

Metalul este un bun conductor de căldură, iar aluminiul este un bun conductor al căldurii ambientale, care este eficientă pentru a decongela alimentele. Atenție, însă: odata dezghețată, carnea nu trebuie recongelată sub nicio formă.

Cel mai indicat în acest caz este să oprepari termic (adică să o gătești) și, chiar dacă nu o vei consuma în acel moment, să o păstrezi în frigider până când vei decizde ca o vei consuma.

Atunci când congelezi carnea, bacteriile nu mor, ci doar întră într-o stare de „moarte aparentă”, care le împiedică să se înmulțească sau să altereze carnea.

Numărul mare de bacterii de pe suprafața cărnii (mai mare decât la prima congelare) va fi păstrat și se va amplifica la următoarea dezghețare. Și tot asa.