Din păcate, e adevărat. Dr. Monica Pop a ..

Monica Pop a trecut recent prin noi momente extrem de dificile după ce a trebui să se supună unei noi operații – a cincea – deoarece boala sa a recidivat.

Îndrăgitul doctor a dezvăluit că de această dată situația a fost cu mult mai dificilă, deoarece chirurgii care trebuia să o opereze aveau în față un pacient care a mai trecut prin patru operații.

“A apărut o mică recidivă sub tratament, dar asta este boala – boală severă și gravă, dar de stăpânit. Vă dați seama, când am auzit că trebuie o nouă intervenție chirurgicală – a cincea – și mai ales că sunt și eu medic și știu foarte bine ce înseamnă pentru chirurgi să opereze un abdomen cu patru operații în antecedente.

Acolo sunt niște aderențe foarte greu de ajuns în zona respectivă și știam foarte bine cât este de greu – și pentru ei, și pentru mine. Am depășit lucrul acesta, ce să fac, nu am avut de ales și am ales, și bine am făcut, Spitalul Fundeni, despre care nu știam nimic”, a mărturisit Monica Pop.

Medicul are numai cuvinte e laudă la adresa medicilor și a personalului din spitalul în care a fost tratată de această dată. Deși este vorba de un spital de stat, condițiile pe care le-a întălnit acolo sunt greu de egalat.

Monica Pop a trecut din nou prin clipe grele. Medicul a fost operat a 5-a oară după ce a fost diagnosticată cu cancer.

Dr. Monica Pop a povestit întreaga experiență pe contul său de socializare. Ea se simte bine și este acasă. În curând se va întoarce la muncă, plină de optimism că totul va fi bine.

”BOALA A MUSCAT DIN NOU! DAR ARE DUSMANI PUTERNICI IN MEDICII ROMÂNI SI IN MINE!

A aparut iar ceva… Șoc! Dupa ani! Colega mea doamna Prof. Dr. Rodica Anghel, dupa mine cel mai bun medic onco-radio terapeut, a decis clar si sec: Operatie! A 5-a!!!!! Am ales, cu inima strinsă de ce ma asteapta iar, INSTITUTUL CLINIC FUNDENI! Nu am mai fost decit o singura data acolo pt citeva ore. Nu stiam mare lucru.

Dar am ales asa pentru miinile maiastre ale Prof. Dr Irinel Popescu pentru performantele sale chirurgicale uriase si pt aparatura de inalta clasa de care stiam ca dispune! Alegerea mea a fost excelentă, mult peste asteptari!

Cum să-ți faci plantele să înflorească în cel mai scurt timp

Plantele au nevoie de îngrijire specială pentru a crește și a se dezvolta sănătos. De fapt, plantele cu flori pot decora spațiile interioare sau exterioare doar cu flori frumoase colorate în anumite condiții.

Fiecare plantă are propriile nevoi, diferite de celelalte. Dar există câteva trucuri care sunt universale și pot fi aplicate oricărei plante pentru a-i stimula creșterea și înflorirea.

Dacă aveți plante cu flori care nu vor înflori, cele 12 sfaturi de mai jos vă vor ajuta să identificați cauza problemei și să o remediați pentru înfloriri lungi și luxuriante.

1. Lumină
Dacă plantele tale nu înfloresc, probabil că se datorează luminii slabe a soarelui. Unele plante cu flori au nevoie de până la 6 ore de soare pe zi.

În acest caz, asigurați-vă că plantele primesc cantitatea adecvată de lumină solară.

2. Locația
În funcție de momentul zilei, unele plante preferă lumina directă a soarelui sau umbra parțială.

Hortensiile și azaleele, de exemplu, nu trebuie expuse la soare în timpul orelor de după-amiază. Suculentele, bougainvillea și trandafirii, pe de altă parte, îl apreciază.

3. Nutrienți
Pentru a înflori, plantele au nevoie de un îngrășământ bogat în nutrienți precum fosforul, care stimulează înflorirea, formarea rădăcinilor și fotosinteza.

Pentru o înflorire exuberantă, utilizați un îngrășământ care conține potasiu, azot și fosfor.

4. Îngrășământ în exces
După cum am spus deja, fertilizarea unei plante este importantă pentru sănătatea acesteia. Cu toate acestea, îngrășămintele trebuie folosite cu moderație.

Solul fertilizat în exces îngreunează absorbția apei de către plante și le provoacă ofilirea.

5. Tunderea
Tunderea unei plante este importantă pentru a o menține sănătoasă și pentru a încuraja înflorirea. Dacă este făcută corect, poate prelungi durata de viață a plantei.

Desigur, este important să știți când să tăiați planta pentru a evita distrugerea mugurilor și deci a viitoarelor flori.

6. Evitați tăierea mugurilor
Tăierea este o operațiune foarte delicată, deoarece o mică greșeală este suficientă pentru a tăia lăstarii și astfel să le afecteze creșterea și înflorirea.

Trebuie să identifici lăstarii noi și cei vechi și apoi să tai ramurile care și-au dat deja florile.

7. Tăiați hickey-urile
Un fraier este un lăstar de rădăcină care poate fi tăiat și plantat în altă parte. Pentru a evita slăbirea plantei mamă, este indicat să tăiați ventuzele, care au propriul sistem de rădăcină și pot „fura” nutrienții din planta mamă.

Tăiați ventuzele imediat ce apar.

8. Îndepărtați florile moarte
Dacă plantele tale au probleme cu creșterea și dezvoltarea, ele pot fi infectate de dăunători sau suferă de o boală.

Verificați frunzele plantei pentru insecte sau ciuperci. Pentru a scăpa de ele, poți folosi produse naturale precum săpunul negru sau un decoct de usturoi.

10. Temperatura
Frigul și gerul pot deteriora mugurii care produc florile și chiar pot provoca moartea acestora, împiedicând planta să înflorească.

Protejați plantele de frig până la sfârșitul iernii.

11. Mărimea oală
Dacă creșteți plantele în ghivece prea mari, rădăcinile vor crește în detrimentul florilor.

Ghiveciul trebuie să fie de dimensiuni adecvate, astfel încât să existe un echilibru corect între rădăcini și flori.

12. Planta este complet dezvoltată
Plantele înfloresc când ajung la stadiul de maturitate. Unele specii se maturizează mai devreme decât altele.

Verificați timpul mediu de maturare a plantei pentru a vedea dacă trebuie să așteptați mai mult pentru a vedea primele flori.