Descoperirea asta a uimit planeta! Ce au găsit în România cu ajutorul satelitului?

Agenția Spațială Europeană (ESA) a dedicat o săptămână întreagă României, iar lucrul pe care l-au descoperit în țara noastră, i-a lăsat pe mulți fără cuvinte.

Imaginea surprinsă din satelit de pe teritoriul României, poartă numele de „Mozaic Românesc” și este formată în urma unor scanări realizate în perioadele octombrie și noiembrie.

Scanările au fost realizate prin impulsuri radar orizontale şi verticale cu polarizare dublă, din care s-a generat culoarea compozit artificială, informează Agenţia Spaţială Română (ROSA).
În imagine sunt surprinse atât frumusețile naturale, cât și diversitatea peisajului.

În acest fel, ESA a făcut câteva observații despre țara noastră despre care nu mulți suntem conștienți.

Printre cele mai importante descoperiri se numără și aceea că România are cea mai mare zonă de păduri virgine din Europa şi bogăţii naturale impresionante.

Urşi bruni şi lupi pot fi întâlniţi în zona montană, la poalele munţilor se află izvoare minerale şi termale, cărora li se adaugă varietatea extrem de bogată de păsări, peşti, animale şi plante din Delta Dunării.

Imaginea a devenit virală pe internet, iar oameni de pretutindeni au rămas uimiți de bogățiile și frumusețile naturii din țara noastră.

Carmen Brumă a făcut anunţul-ŞOC după 20 de ani de relaţie cu Mircea Badea!

Carmen Brumă, în vârstă de 43 de ani și Mircea Badea, în vârstă de 47 de ani, au o relație de 20 de ani.
Cei doi au împreună un băiețel de 7 ani, însă nu au făcut nunta.

Carmen Brumă a vorbit recent despre infidelitate și a explicat că ea nu este genul de femeie posesivă.
„E un subiect care nu mă interesează foarte tare. Cred că depinde ce înțelege cineva prin infidelitate.

Eu nu am pus niciodată mâna pe telefonul lui, adică pun mâna în sensul că-mi zice «Dă-mi și mie repede telefonul», dar eu nu am răspuns niciodată la telefonul lui fără să mă roage el.
Cum să am parolele de la contul lui? Niciodată nu-l sun să-l întreb «Bună, unde ești?». Nu există așa ceva.

Ăsta este unul dintre elementele unei relații de lungă durată. Să-i dai celuilalt spațiu, să-l lași să respire”, a spus Carmen Brumă pentru Antena Stars, citat de Unica.

Mircea Radu Badea este un om de televiziune, care in prezent realizeaza emisiunea „In gura presei”, difuzata la Antena 1 si 3, un one-man show care se vrea a fi o satirica trecere in revista a ziarelor de a doua zi. In plus, este si prezentatorul unei emisiuni zilnice la Radio Zu, despre problemele soferilor in trafic.

Nascut 24 februarie 1974, in Bucuresti, Mircea Badea este de ani de zile iubitul unei alte moderatoare TV, Carmen Bruma, care in prezent lucreaza la Realitatea TV.

Desi este absolvent de Cibernetica, Mircea Badea a jucat roluri secundare si in cateva filme.

De asemena, a scris articole de opinie pentru cotidianul „Jurnalul National”.

Intr-o perioada a vrut sa intre in afaceri cumparand o fabrica de chibrituri impreuna cu prietenul sau Oreste Teodorescu, dar a esuat lamentabil.

Mircea Badea este prieten foarte apropiat cu vedeta TV Teo Trandafir.

A consacrat expresia „Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul”, la care a renuntat dupa ce Traian Basescu a fost reales presedinte al Romaniei in decembrie 2009.

Studii

A absolvit Liceul de Informatica din Capitala si Facultatea de Cibernetica din cadrul ASE Bucuresti.

La terminarea liceului, Mircea Badea a fost admis la Facultatea de Matematica.

„In primul an nu am avut nicio restanta, desi la cursuri nu ma duceam deloc. Dar in anul doi mi-am pierdut interesul pentru facultate, pur si simplu nu-i mai vedeam rostul, asa ca nici macar la examene nu m-am mai prezentat, deci am repetat anul. Iar in al doilea rand, ma incurca foarte tare pentru ca lucram, si cursurile erau la zi.

Am avut o viata absolut oribila. De cand m-am nascut si pana azi viata mea a fost oribila. Eu sunt un timp cu o natura contradictorie si contraproductiva. Nu sunt cel mai bun suporter al meu. Asa ca am zis ca trebuie sa ma mut de aici si vad eu cum ma descurc. De gura mamei, care m-am innebunit sa ma mut la Cibernetica, unde existau si serii de fara frecventa, am spus: OK! Vrei sa ma mut la ASE, iti promit ca ma mut.

Si intr-o singura luna am dat 25 de examene de diferenta ca sa ma pot muta. Desi, intre timp, la Matematica absolvisem anul II, la ASE nu au vrut sa ma treaca in anul III, asa ca am repetat de trei ori anul II. Facultatea de Cibernetica, dupa parerea mea, este o alta mizerie care nu mi-a folosit la nimic. Si, dupa ce am repetat a treia oara anul II, am aflat cu “bucuriei ca, desi cursurile la zi durau doar cinci ani, la fara frecventa durau sase. Puteti face si voi calculul cum am ajuns eu sa termin facultatea in 10 ani. Asa ca, in tot acest timp, am ajuns sa urasc facultatea, examenele si toate prostiile astea care pana la urma nu mi-au folosit la nimic”, isi aminteste Mircea.

Cum a prins gustul presei

Cariera lui Mircea Badea in mass-media a inceput in 1990, la Radio Total, unde a ajuns sa lucreze gratie jurnalistei Jeana Ghiorghiu, care a fost o foarte buna prietena de familie.

“Jeana si mama au fost foarte bune prietene. Si mie mi-a fost foarte draga. Imi placea foarte mult sa stau de vorba cu ea atunci cand venea in vizita. Datorita ei am ajuns la Radio Total. Pe vremea acea, lucram ca bodyguard la o casa de schimb valutar, iar Jeana tocmai lansa Radio Total si m-a luat la ea. Asa am inceput”, povesteste Mircea.

In televiziune a debutat gratie lui Mihai Tatulici in 1994, la Tele 7 Abc, cand realiza emisiunea „Buna dimineata, Romania!”, impreuna cu Teo Trandafir.

Activitate profesionala

Din octombrie 2008, realizeaza emisiunea „Mircea Badea Show” la Radio Zu.

In perioada noiembrie 2007-august 2008, a realizat emisiunea „Traficantii”, la NewsFM.

Din aprilie 2007 este director de marketing la Antena 2.

Din iunie 2005 realizeaza de unul singur cinci zile pe saptamana emisiunea „In gura presei”, difuzata dimineata pe Antena 1 si apoi din iulie 2006 si pe Antena 3.

In 2002, a prezentat show-ul “Alege ASIA” la Pro TV.

In 2000, a moderat impreuna cu Oreste Scarlat Teodorescu emisiunea nocturna de divertisment si cultura, Sa ridem cu Mircea Badea la Prima TV.

In perioada  1997 – 2000 a realizat emisiunile matinale Dimineata devreme si Teo si Mircea Sou, la Antena 1.

Intre 1994 si 1997, a prezentat emisiunea „Buna dimineata, Romania!”, impreuna cu Teo Trandafir, la Tele 7 Abc.